شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ / ۱۳:۲۴
کد مطلب: 27939
۱

زندگی در گذشته موجب افسردگی می‌شود

زندگی در گذشته موجب افسردگی می‌شود

شهرام ریاحی در گفت‌وگو با فارس، با بیان این مطلب که خودمراقبتی به عنوان یکی از ارکان مهم رشد و توسعه شناخته می‌شود اظهار داشت: ما در زمینه خود مراقبتی با مشکلاتی مواجه هستیم که یکی از آنها مربوط به مراجعه به روانشناس و مشاور است. هرچند این رویه در حال حاضر نسبت به دو دهه گذشته بهتر شده است اما هنوز هم برخی افراد از مراجعه به متخصصان حوزه بهداشت روان اجتناب می‌کنند که مهمترین دلیل آن ترس از برچسب خوردن است.

وی افزود: اکنون آموزش ما نسبت به گذشته بهتر شده است و کارگاه‌های متنوع با موضوع‌های مدیریت استرس، تنظیم خلق، ارتباط مؤثر، حل مسئله و ... در مراکز مختلف در حال اجرا است.

*رشد و بالندگی در سایه درد و رنج اتفاق می‌افتد

این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: یکی از مهمترین اقدامات در زمینه مراقبت روانی آموزش در خصوص مدیریت استرس است. افراد باید بدانند درد و رنج در زندگی وجود دارد و اگر درد و رنج نباشد رشد و بالندگی به وجود نمی‌آید. بنابراین نباید از آنها فرار کنیم.

*کینه‌ها را دور بریزیم

این روانشناس بالینی تصریح کرد: ما با خود افکار و تجربیات منفی را حمل می‌کنیم و این بر رفتار ما تأثیر می‌گذارد باید خود و دیگران را ببخشیم و با این بخشش است که سبک‌بال می‌شویم هر چند این رفتار آسان نیست اما با تمرین می‌توان آن را درونی کرد.

وی تأکید کرد: حفظ حرمت انسان‌ها نقش مؤثری در زمینه خودمراقبتی و کاهش ابتلا به آسیب‌های روانی دارد که در این راستا نقش حاکمیت و فرهنگ‌سازی در این خصوص مؤثر است.

*در حال زندگی کنیم

این متخصص حوزه بهداشت روان زندگی در حال را یکی از مهمترین عوامل سلامت روان برشمرد و اظهار داشت: انسان‌ها باید از گذشته درس بگیرند و نگاهی به آینده داشته باشند، گذشته‌ها گذشته و آینده نیز هنوز نیامده است بنابراین افسوس گذشته و نگرانی آینده می‌تواند سلامت روان را به مخاطره بیندازد.

وی ادامه داد: افراد باید به خدا توکل کرده و در اکنون و اینجا زندگی کنند.

ریاحی خاطرنشان کرد: زندگی در گذشته فرد را دچار احساس گناه و افسردگی می‌کند چرا که برخی از افراد می‌پندارند که فرصت‌های زیادی را در گذشته از دست داده‌اند همچنین زندگی در آینده موجب نگرانی و اضطراب می‌شود زیرا آینده مبهم است و انسان‌ها معمولاً در برابر موقعیت‌های مبهم دچار ترس، نگرانی و اضطراب می‌شوند.

 

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
برای موفقیت لازم نیست نابغه باشی فقط کافیه یه قدم جلوتر باشی/ انیشتن