شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۴ / ۱۴:۰۱
کد مطلب: 33419
۰

اعتیاد به خرید با اضطراب و افسردگی مرتبط است

پژوهش جدید دانشمندان دانشگاه‌‌های ییل، استنفورد و کالیفرنیا در لس‌آنجلس و ناتینگهام ترنت انگلستان به بررسی تمایلات آشکاری که موجب اعتیاد افراد به خریدکردن می‌شود، پرداخته است. اعتیاد به خرید اغلب در میان گروه‌های جمعیت‌شناختی خاصی رخ می دهد.
این عارضه در میان زنان شایع‌تر است و از اواخر نوجوانی آغاز می‌شود، در بزرگسالی متجلی شده و با افزایش سن کاهش پیدا می‌کند. بر اساس نتایج بدست آمده، افرادی که دارای سطح بالای برونگرایی و روان‌رنجوری هستند، بیشتر در معرض اعتیاد به خرید هستند.

برونگراها نوعاً اجتماعی هستند و ممکن است از خریدکردن برای بیان فردیت یا افزایش موقعیت اجتماعی و جذابیت شخصی خود استفاده کنند. بنا بر اعلام محققان، افراد روان رنجور که اغلب مضطرب و افسرده هستند، ممکن است از خریدکردن به عنوان ابزاری برای کاهش‌ احساسات منفی‌شان استفاده کنند.

در مقایسه اشخاصی که باوجدان و به دنبال محرک‌های نو و فکری هستند، کمتر در معرض خطر اعتیاد به خرید قرار دارند. این افراد معمولا به خوبی خود را کنترل می‌کنند و از تنش‌هایی که موجب خرید مشکل‌آفرین می‌شوند اجتناب می‌کنند و ممکن است خریدکردن را به عنوان فعالیتی معمولی و در تضاد با ارزش‌های غیرمعمولی‌شان بدانند.

دانشمندان همچنین دریافتند اعتیاد به خرید با علائم اضطراب، افسردگی و خودکم‌بینی مرتبط است و خریدکردن می‌تواند به عنوان مکانیزم فرار یا کنارآمدن با احساسات ناخوشایند به کار رود. محققان در این پژوهش از نوعی ارزیابی اعتیاد به خرید استفاده کردند که از هفت معیار اساسی برای شناسایی این اعتیاد استفاده می‌کرد؛ در این تحقیق، اعتیاد به خرید و تمامی گزینه ها بر اساس «کاملا مخالفم»، «مخالفم»، «نه موافق و نه مخالفم»، «موافقم» و «کاملا موافقم» درج شده بودند. در تحقیق انجام‌شده، «موافقم» و «کاملا موافقم» درباره دست کم چهار مورد از هفت موضوع مطرح‌شده درباره خرید، نشان می‌داد فرد به خرید اعتیاد دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
انسانهاي شاد دنياي درونشان را ميسازند، انسانهاي غمگين دنياي بيرونشان را سرزنش ميكنند.