جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۴ / ۰۰:۳۳
کد مطلب: 30106
۰

سیستم شنوایی مسئول تعادل بدن و شنیدار است

خسرو گورابی، شنوایی شناس در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد:‌ تعادل انسان به طور کل با 4 بخش مرتبط است که این اعضا شامل بینایی، حس عمقی، شنوایی و مخچه هستند که وظیفه مخچه مدیریت این سه بخش است.

وی تصریح کرد: زمانی که فردی تعادل مناسب دارد یعنی این 4 عضو در کنار یکدیگر به خوبی فعالیت می‌کنند اما زمانی که تعادل از دست رفت باید در این 4 عضو علت و سبب را جستجو کرد.

این شنوایی‌شناس افزود: چنانچه بینایی فرد از دست برود تعادل وی نیز به هم می‌خورد بنابراین باید با اقدامات توانبخشی تعادل از دست رفته را به وی بازگرداند.

وی تصریح کرد: چنانچه حس عمقی دچار مشکل شده باشد و فرد نتواند اعضای خود را با چشم بسته تشخیص دهد از نظر تعادلی دچار مشکل است چرا که افراد عادی می‌توانند حتی زمانی که چشمان خود را بسته‌اند انگشت شصت پای راست خود را تشخیص دهند یا حتی مکان کلیه‌ها در بدن خود را تصور کنند.

گورابی تاکید کرد: بخش سوم حوزه تعادلی سیستم تعادلی شنوایی است که در گوش نیز اعضایی وجود دارد که وضعیت سر و قرار گرفتن آن بر روی بدن را مشخص می‌کند و در حقیقت دو گوش در دو طرف سر مانند دو تراز بنایی عمل می‌کنند که به ما می‌گویند سر در چه وضعیتی است و بدن در چه وضعیتی قرار دارد.

این شنوایی شناس گفت:‌ اگر در بخش تعادلی شنوایی دچار مشکل شویم فرد دچار اختلال می‌شود و نمی‌تواند حفظ تعادل کند در نتیجه در مرحله اول دچار گیجی و منگی و سپس دچار سر گیجه می‌شود.

وی افزود: چنانچه این سرگیجه با دارو درمان نشود با مانورهای توانبخشی قابل درمان است که توسط شنوایی شناس انجام می‌شود و می‌تواند فرد را به حالت عادی بازگرداند.

گورابی ادامه داد: همان طور که یک بندباز با انجام تمرینات تعادلی به سطحی از توانمندی دست پیدا می‌کند که بر روی یک بند تعادل خود را حفظ می‌کند فردی که دچار اختلال تعادلی شده است نیز می‌تواند با انجام تمریناتی به شرایط عادی باز گردد.

این شنوایی شناس تأکید کرد: سیستم شنوایی دو وظیفه بر عهده دارد که یکی شنوایی انسان است و دیگری برقراری تعادل در بدن.

 

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...