جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۴:۲۸
کد مطلب: 51105
۱

چرا برخی از نوجوانان به اعتیاد روی می آورند؟

چرا برخی از نوجوانان به اعتیاد روی می آورند؟
باغبانیان روانشناس اعتیاد با اشاره به اینکه همه افراد احتمال درگیر شدن به اعتیاد را دارند گفت:علل در گیر شدن به اعتیاد براساس شخصیت‌ها در سنین مختلف تفاوت دارد. دسته اول نوجوانانند که کنجکاو هستند و این مسئله در آن‌ها زیاد است. این نوجوان‌ها به دنبال امتحان کردن مواد مخدرند که ببینند چگونه بر آن‌ها اثر می‌گذارد و خوب و بد مواد مخدر را می‌خواهند خودشان پیدا کنند، این باور غلط، منجر به اعتیاد دائمی در نوجوان می‌شود.


وی ادامه داد:ممکن است حتی در خانواده هیچ گونه سابقه‌ی اعتیادی وجود نداشته باشد، ولی دلیل دیگر عدم توانایی در نه گفتن نوجوان در پیشنهاد دوستان و هم سالان است.

باغبانیان دسته دوم را جوانان معرفی کرد و گفت: بیماری‌های جسمانی و افسردگی مهم‌ترین دلیل گرایش برخی جوانان به اعتیاد است، برای مثال فرد دچار بیماری‌هایی مثل آرتروز، گوارشی و معده و هر بیماری دیگر است و برای اینکه بتواند از درد خود کم کند و به صورت موقت از آن رها شود به تریاک و موادی مثل این روی می‌آورد.


این روانشناس گروه دیگر از جوانانی که به اعتیاد گرایش پیدا می‌کنند را کسانی خواند که به بیماری‌های اعصاب و روان دچار هستند. بیماری‌های همچون دوقطبی، جنون جوانی یا روان پریشی و سایر بیماری‌های اعصاب و روان از جمله فوبیا و وسواس نمونه‌هایی از این بیماری‌ها هستند.


وی ادامه داد:دسته سوم کسانی هستند که در سنین بالا آلوده می‌شوند یا به مصرف مواد مخدر ادامه می‌دهند. افرادی که در سنین بالا تازه به مواد مخدر روی می‌آورند افرادی هستند که به دلیل بیماری‌های جسمانی، به توصیه‌های غلط روی می‌آورند و بعد از مدتی گرفتار این مواد می‌شوند.


باغبانیان با اشاره به گرایش انسان‌های جامعه گریز به اعتیاد گفت:افرادی که گرایش به خشونت و درگیری دارند و مردم آن‌ها را به عنوان فرد قانون گریز و جامعه گریز می‌خوانند بیشتر در معرض اعتیاد اند.


این روانشناس اعتیاد ادامه داد: عمده‌ترین دلیل معتاد شدن بیشتر افراد عدم توانایی در نه گفتن به پیشنهاد‌ها است.

باغبانیان وابستگی به فضای مجازی را نوعی اعتیاد خواند و ادامه داد: بین عادت‌ها و اعتیاد باید تفاوت قائل شد و هر اقدامی که مدام در حال انجام است، شامل اعتیاد نمی‌شود. مثل:کندن موی سر، ناخن خوردن، انجام زیاد کار و... از جمله این‌ها هستند و در بین این عادت‌ها اخیرا فقط وابستگی به فضای مجازی به عنوان اعتیاد مطرح شده است.

این روانشناس اعتیاد خواهان افزایش آموزش‌ها در دانشگاه‌ها و فضای مجازی شد و ادامه داد: پدر و مادر‌ها با دانستن خصلت‌های کودکان و گرایش‌های آن‌ها می‌توانند تا ۵۰ درصد از اعتیاد فرزندان خود جلوگیری کنند.

وی ادامه داد:نوجوانان به تنوع در زندگی نیازمندند این تنوع می‌تواند از یک جشن تولد ساده تا جابه جایی محل زندگی و پیک نیک باشد. باید خانواده‌ها این را در برخورد با نوجوان خود نشان دهند که دیگر فرزندشان کودک نیست و به عنوان یک فرد بزرگسال او را بشناسند.

باغبانیان ادامه داد:اگر در خانواده این نوجوانان به عنوان یک فرد بزرگسال شناخته نشوند، برای ثابت کردن این موضوع به اعتیاد روی می‌آورند.

باغبانیان روانشناس اعتیاد در پایان از خانواده‌ها خواست، با فرزندان خود به هیچ وجه لجبازی نکنند و با فرصت دادن و شناخت بهتر، آینده بهتری را برای آن‌ها بسازند.
مرجع : بهار نيوز
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
برای موفقیت لازم نیست نابغه باشی فقط کافیه یه قدم جلوتر باشی/ انیشتن