شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۹ / ۱۹:۴۷
کد مطلب: 51478
۱

دارویی که عقاید افراد را تغییر می دهد!

مژگان الیکایی
دارویی که عقاید افراد را تغییر می دهد!
 یک محقق، تحقیقاتی را در مرکز اخلاق و علوم انسانی ولکام دانشگاه آکسفورد در Scientific American نوشت: «احساس شما در مورد یک درمان جدید برای تغییر اعتقادات مذهبی شما چیست؟ یا درمانی برای لنفوم که یک نفر از هر سه بیمار را به بهبودی می‌کشاند؛ اما باعث می شود که آنها به کمترین حزب سیاسی مورد نظر شما رأی دهند؟»
 
به نظر می رسد این سوالات فرضی غیرممکن است. به هر حال، این نحوه کار دارو نیست. اما روش درمانی جدید برای سلامت روان که قرار است سال آینده مجوز دریافت کند، اینگونه عمل می کند.

 روان درمانی با کمک روانگردان (سیلوسایبین)، به نظر می رسد به طور چشمگیری در درمان طیف وسیعی از آسیب های روانی موثر باشد، اما همچنین باعث ایجاد تغییرات غیر بالینی غیرمعمولی می شود.

شواهد ادغام شده نشان می دهد که این رابطه می تواند علیتی باشد، زیرا سیلوسایبین که به طور بالینی تجویز می شود، به طور فعالانه ارزش های سیاسی را تغییر می دهد؛ همانطور که بسیاری از ویژگی های غیر بالینی دیگر را تغییر می دهد.

یک مطالعه از سیلوسایبین برای افسردگی مقاوم در برابر درمان گزارش داد که این درمان دیدگاه های سیاسی استبدادی را در بیماران کاهش می دهد. این کارآزمایی بالینی همچنین اثر دیگری را که قبلاً در افراد سالم گزارش شده بود، شناسایی کرد: استفاده از سیلوسایبین منجر به افزایش شخصیتی باز می شود؛ تحقیقات بیشتری برای درک رابطه علیت و ماهیت آن نیاز است.

دانشمندان اعلام کردند درمانی که به صورت جهت دار و عامدانه بیماران را به یک جهت در طیف سیاسی سوق دهد؛ نمی‌تواند انسانی باشد.

سیلوسایبین (Psilocybin) یا سایلوسایبین، یک مادهٔ روان‌گردان است که جزو کلاس ایندول و تریپتامین طبقه‌بندی می‌شود. قارچ‌های سایلوسایبین (مجیک ماشروم) حاوی سایلوسایبین و سایلوسین هستند که برای مقاصد عرفانی، تفریحی و پزشکی جهت درمان افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سایلوسایبین بعد از مصرف در بدن انسان، به سایلوسین تبدیل می‌شود. اثر توهم‌زای این ماده سایکو اکتیو به علت شباهت ساختاری شیمیایی آن به پیام‌رسان عصبی سروتونین است.
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
زبان هیچ استخوانی ندارد اما آنقدر قوی هست که بتواند قلبی را بشکند. پس مراقب حرف هایتان باشید.