شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲ آبان ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۱
کد مطلب: 51516
۲

ارتباط عجیب و باورنکردنی مصرف شکر با عصبانیت

ارتباط عجیب و باورنکردنی مصرف شکر با عصبانیت
اختلال کم توجهی – بیش فعالی (ADHD) یک اختلال رفتاری رشدی است. در این بیماری فرد توانایی دقت و تمرکز بر روی یک موضوع را ندارد و در نتیجه یادگیری در وی کند است همچنین این افراد از فعالیت بدنی غیرمعمول و بسیار بالا برخوردار هستند.
 
این اختلال با فقدان توجه، فعالیت بیش ازحد، رفتار‌های تکانشی، یا ترکیبی از این موارد همراه است. ADHD شایعترین اختلال رفتاری در سنین کودکی و بلوغ است و حدود ۳ تا ۵ درصد کودکان قبل از هفت سالگی به آن مبتلا می‌شوند. این عارضه بیشتر در دوران ابتدایی مدرسه برای کودکان و در هنگام بلوغ رخ می‌دهد و با افزایش سن بسیاری از بیماران بهتر می‌شوند. دانشمندان به تازگی به یافته‌های قابل تاملی درباره این بیماری دست یافته اند.

بر این اساس، تحقیقات جدید دانشمندان آمریکایی نشان می‌دهد اختلال بیش فعالی، اختلال دو قطبی و حتی رفتار‌های پرخاشگرانه ارتباط مستقیمی با میزان شکری دارد که افراد مصرف می‌کنند. این یافته‌ها می‌تواند تغییراتی بنیادین در درمان این بیماری‌ها محسوب شود.

محققان دانشگاه کلرادوی آمریکا اعلام کردند مصرف بالای فروکتوز (ترکیب شکر و شهد میوه ها) و اوریک اسید بالای خون (که حاصل شکستن مولکول‌های شکر در بدن هستند) خطر ابتلا به اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی و پرخاشگری را افزایش می‌دهد.

محققان پی بردند فروکتوز با کاهش انرژی در سلول‌ها باعث ایجاد پاسخ نیاز به غذا همانند زمانی که فرد گرسنه است می‌شود.

این پاسخ سریع و آنی می‌تواند خود باعث افزایش خطر تصمیم گیری سریع و پرخاشگری در فرد برای یافتن غذا به عنوان پاسخی حیاتی برای زنده ماندن شود. مصرف بیش از اندازه شکر می‌تواند منجر به بیش فعالی، وقوع اختلال دو قطبی و پرخاشگری در افراد شود.

یکی از محققان در این رابطه می‌گویند: اگرچه مصرف کم فروکتوز می‌تواند برای انسان مفید باشد، اما در یک قرن اخیر مصرف شکر سر به فلک کشیده است و هم اینک بخش قابل توجهی از رژیم غذایی انسان‌ها را به خود اختصاص داده است. با این حال، نباید رفتار‌های پرخاشگرانه را تنها به مصرف شکر خلاصه کرد، اما این موضوع یکی از عوامل دخیل در رفتار‌های عصبی انسان هاست.

دانشمندان در گذشته نیز بارها نسبت به مصرف بالای شکر هشدار داده بودند. شکر علاوه بر داشتن کالری بالا، می‌تواند به سرعت باعث افزایش قند خون شود و در نتیجه فشار خون فرد را بالا ببرد. با این وجود، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند افراد در مصرف هر ماده غذایی اعتدال و میانه روی را رعایت کنند.

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند