پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۸
کد مطلب: 54278
۰

راهکار جدید دانشمندان برای درمان صرع

راهکار جدید دانشمندان برای درمان صرع
به گزارش مدیکال اکسپرس، صرع یک بیماری مزمن است که شامل مجموعه از اختلالات عصبی و بلند مدت می‌شود و ویژگی بارز آن حملات صرعی است. دلایل زیادی برای بروز بیماری صرع وجود دارد که یکی از آن‌ها ناشی از آسیب به مغز بر اثر جراحت است.

دانشمندان تاکنون تلاش زیادی برای یافتن راهکار درمانی موثر برای التیام این بیماری انجام داده اند و به تازگی محققان آمریکایی به اطلاعات جدیدی در این زمینه دست یافته اند.
 
بر این اساس، دانشمندان دانشگاه ویرجینیا آمریکا به اطلاعات جدیدی درباره یک سازوکار ناشناخته در بازسازی و التیام مغز دست یافته اند که آن‌ها را برای درمان حملات صرعی ناشی از جراحت مغزی امیدوار کرده است.

گرچه دارو‌هایی برای جلوگیری از حملات صرعی هم اینک موجود است، اما حقیقت این است که متاسفانه این دارو‌ها بر روی نزدیک به یک سوم از بیماران موثر نیستند. از این رو، یافتن راهکار‌های جدید درمانی برای آن‌ها ضروری است.

محققان در مطالعات خود به بررسی یک پاسخ ایمنی طبیعی مغز پرداختند. در این تحقیقات دانشمندان مشاهده کردند سلول‌های ایمنی به نام میکروگلیا نه تنها سلول‌های آسیب دیده مغزی را پس از حملات صرعی پاکسازی می‌کنند، بلکه اقدام به درمان نورون‌های آسیب دیده مغزی هم می‌کنند.

یکی از دانشمندان در این زمینه می‌گوید: پیش‌تر نیز به طور عمومی این ایده که میکروگلیا باعث بهبود حملات صرعی می‌شود مطرح بود، اما چگونگی عملکرد آن مشخص نبود. تحقیقات ما نشان داد میکروگلیا علاوه بر آنکه به سادگی باعث پاکسازی سلول‌های آسیب دیده می‌شود، از سلامت نورون‌ها فراتر از بیماری صرع و تشنج ناشی از آن مراقبت می‌کند.

دانشمندان در این تحقیقات اقدام به بررسی مغز موش‌ها پس از حملات صرع کردند. نتایج این مطالعات برای آن‌ها غیرقابل باور و عجیب بود. میکروگلیا پس از حملات صرع شروع به پاکسازی مغز می‌کرد. همچنین این سلول‌ها اقدام به تشکیل یک ساختار به هم‌چسبیده همانند کیسه می‌کردند.

با این حال، این ساختار برخلاف سلول‌های ایمنی دیگر به بافت سلول‌های مغز آسیب نمی‌زند بلکه باعث آماس و تورم دندریت‌ها که مسئول ارسال پیام‌های عصبی در مغز هستند، می‌شود. در حقیقت میکروگلیا به جای پاکسازی مغز و بلعیدن این سلول‌های آسیب دیده، اقدام به ترمیم نورون‌ها می‌کند.

این ساختار به هم چسبیده برای چند ساعت باقی می‌ماند و پس از ترمیم دندریت‌های نورون این ساختار نیز از بین می‌رود. گرچه هنوز دانشمندان به طور دقیق به نوع سازوکار و فرآیند عمل میکروگلیا پی نبرده اند، اما این تحقیقات به آن‌ها برای یافتن راهکاری موثر برای درمان بیماری صرع ناشی از جراحت کمک می‌کند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
ز باغ رعيت، گر مَلك خورد سيبي / برآرند غلامان، درخت از بيخ