پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۰ / ۲۳:۰۰
کد مطلب: 55580
۲

روانشناسی ورزشی چیست ؟

روانشناسی ورزشی چیست ؟
روانشناسی ورزشی این است که چگونه روانشناسی بر ورزش، عملکرد ورزشی و فعالیت بدنی تاثیر می گذارد. برخی از روانشناسان ورزشی با ورزشکاران و مربیان حرفه ای برای بهبود عملکرد و افزایش انگیزه کار می کنند. متخصصان دیگر از ورزش استفاده می کنند تا زندگی و رفاه مردم را در تمام طول عمر افزایش دهند.
روانشناسان حرفه ای ورزش اغلب به ورزشکاران کمک می کنند تا فشارهای شدید ناشی از رقابت را کنار بگذارند و مشکلات را با تمرکز و انگیزه غلبه کنند. آنها همچنین با ورزشکاران کار می کنند تا عملکردشان بهبود یابد و از جراحات بهبود یابند. اما روانشناسان ورزشی فقط با ورزشکاران نخبه و حرفه ای کار نمی کنند. آنها همچنین به افراد به طور منظم کمک می کنند که چگونه از ورزش لذت ببرند و یاد بگیرند که به یک برنامه ورزشی بپیوندند.
تاریخ روانشناسی ورزشی
روانشناسی ورزشی روانشناسی نسبتا جوان است. کارل دیم در سال 1920 اولین آزمایشگاه روانشناسی ورزشی در Deutsche Sporthochschule در برلین آلمان را تاسیس کرد. در سال 1925، دو آزمایشگاه روانشناسی ورزشی ایجاد شد - یکی از آنها توسط آ.ح. Puni در موسسه فرهنگ جسمانی در لنینگراد و دیگری توسط کلمن گریفیت در دانشگاه ایلینوی تاسیس شد.
گریفیت شروع به ارائه اولین درس در روانشناسی ورزشی در سال 1923، و سپس اولین کتاب در مورد موضوع " روانشناسی مربیگری" (1926) را منتشر کرد.
متاسفانه، آزمایشگاه Griffith در سال 1932 به دلیل کمبود بودجه بسته شد. پس از آنکه آزمایشگاه خاتمه یافت، تحقیقات بسیار کمی در مورد روانشناسی ورزشی انجام شد تا زمانی که موضوع در دهه 1960 احیا شد.
Ferruccio Antonelli جامعه بین المللی روانشناسی ورزشی (ISSP) را در سال 1965 تاسیس کرد و در دهه 1970 روانشناسی ورزشی به ارائه دوره های آموزشی در سراسر آمریکای شمالی معرفی شد.
 
ad
اولین مجله علمی، مجله بین المللی روانشناسی ورزشی ، در سال 1970 معرفی شد، که پس از آن ایجاد مجله روانشناسی ورزشی در سال 1979 بود.
تا دهه 1980، روانشناسی ورزشی موضوع تمرکز دقیق تر علمی شد، پژوهشگران شروع به کشف نحوه استفاده از روانشناسی برای بهبود عملکرد ورزشی، و همچنین نحوه استفاده از ورزش برای بهبود سلامت روانی و کاهش سطوح استرس کردند.
روانشناسی ورزشی امروز
روانشناسی ورزشی معاصر یک زمینه متنوع است. در حالی که پیدا کردن راه هایی برای کمک به ورزشکاران قطعا بخش مهمی از روانشناسی ورزشی است، استفاده از ورزش و فعالیت بدنی برای بهبود زندگی غیر ورزشکاران نیز تمرکز اصلی است.
موضوعات مهم در زمینه روانشناسی ورزشی
تعدادی از موضوعات مختلف که علاقه خاصی به روانشناسان ورزشی دارند وجود دارد. برخی از متخصصان بر روی یک منطقه خاص تمرکز می کنند، در حالی که دیگران تکنیک های متنوعی را مطالعه می کنند.
  • تصاویر: شامل تجسم انجام یک کار، مانند شرکت در یک رویداد ورزشی و یا با موفقیت انجام یک مهارت خاص است.
    انگیزش: یک موضوع مهم در روانشناسی ورزشی، مطالعه انگیزه است . انگیزه های بیرونی پاداش های خارجی، مانند غنائم، پول، مدال یا شناخت اجتماعی است. انگیزه های ذاتی از درون ظاهر می شوند، مانند تمایل شخصی برای پیروزی و یا حس افتتاحیه که از انجام مهارت ها حاصل می شود.
  • تمرکز: شامل توانایی تشخیص حواس پرتی، مانند تعداد زیادی از طرفداران فریاد، و تمرکز بر روی وظیفه در دست است.
شغلی در روانشناسی ورزشی
تبدیل شدن به یک روانشناس ورزشی می تواند یک انتخاب حرفه ای هیجان انگیز برای بسیاری از دانش آموزان روانشناسی باشد، به خصوص کسانی که علاقمند به ورزش و فعالیت بدنی هستند.
منابع
انجمن روانشناسی آمریکا. (nd) روانشناسان ورزشی به ورزشکاران حرفه ای و آماتور کمک می کنند. راهنما مرکز روانشناسی دریافت شده از http://www.apa.org/helpcenter/sport-psychologists.aspx.
Voelker، R. (2012). شغل داغ: روانشناسی ورزشی. مجله GradPSYCH دریافت شده از http://www.apa.org/gradpsych/2012/11/sport-psychology.aspx.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند