سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ / ۲۱:۵۴
کد مطلب: 59664
۲

چرا کنکور حذف شدنی نیست

چرا کنکور حذف شدنی نیست
به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری صبح امروز در نشست مطبوعاتی به مناسبت روز خبرنگار به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
 
آخرین وضعیت بورسیه‌ها
وی درباره آخرین وضعیت بورسیه‌ها گفت: بخش اعظم مسائل مربوط به بورسیه‌ها حل شده است، دفتر نظارت وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان در حال پیگیری موضوع هستند، برای جذب بورسیه‌ها به دانشگاه‌های در حال توسعه این امتیاز را داده‌ایم که هر تعداد از این دانش آموختگان بورسیه را جذب کنند جزو ظرفیت آنها محسوب نمی‌شود. همچنین از سازمان استخدامی برای این افراد شناسه استخدامی دریافت کردیم تا برای جذب آنها مشکلی وجود نداشته باشد.

افزایش بلوک خوابگاهی و ظرفیت پذیرش دانشجویان در خوابگاه‌ها
وی درباره خوابگاه‌ها افزود: سال گذشته ۹۲۰ بلوک خوابگاهی برای ۱۹۶ هزار دانشجو داشتیم که امسال این بلوک‌ها به هزار و ۲۱ بلوک خوابگاهی و ظرفیت دانشجویان به ۲۱۴ نفر رسیده است. یعنی ۱۰۱ بلوک خوابگاهی و ۱۸ هزار ظرفیت پذیرش در خوابگاه‌ها اضافه شده است.
زلفی گل با اشاره به خوابگاهی متأهلی گفت: ۲۹۶ واحد خوابگاه متاهلی برای یک هزار و ۵۰۴ نفر است که در حال توسعه خوابگاه‌های متاهلی هستیم همچنین صندوق رفاه دانشجویان به دانشگاه‌ها وام ودیعه مسکن می‌دهد.

با برخی از سهمیه‌های کنکور کاملاً موافقم
وی درباره ساماندهی سهمیه‌های کنکور نیز اظهار داشت: بخشی از سیاست گذاری سهمیه‌های کنکور با شورای عالی انقلاب فرهنگی و بخشی نیز با مجلس شورای اسلامی است و وزارت علوم مسئولیتی در ایجاد و یا حذف سهمیه‌ها ندارد.
زلفی گل در خصوص اینکه آیا با سهمیه‌ها موافق است یا خیر گفت: با همه سهمیه‌ها موافق نیستم ولی با برخی از آنها کاملاً موافقم.

دانشگاه‌ها پرداخت حقوق اساتید را در اولویت خود قرار دهند
وی درباره پرداخت حقوق اساتید حق التدریس نیز اظهار داشت: از دانشگاه‌ها می‌خواهم پرداخت حقوق اعضای هیئت علمی حق تدریس را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند.

کنکور حذف شدنی نیست
زلفی گل درباره حذف کنکور خاطرنشان کرد: کنکور حذف شدنی نیست به این دلیل که در حال حاضر چند هزار دانش آموز داریم که معدل آنها ۲۰ است ولی نمی‌توان تمام اینها را در آن ۱۵ درصد رشته‌های پرطرفدار جذب کنیم. برای همین باید کنکور باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره اختصاص سه درصد بودجه به بخش فرهنگی نیز گفت: به هیئت امنای دانشگاه‌ها نیز اعلام کرده‌ایم که اختصاص سه درصد بودجه به بخش فرهنگ را مصوب کنند و رؤسای دانشگاه‌ها نیز این سه درصد را به فرهنگ اختصاص دهند. در وزارت علوم نیز به معاونت اداری مالی اعلام کرده‌ایم سه درصد بودجه فرهنگی را به بخش فرهنگی اختصاص دهند.

پیگیری مشکل مسکن اعضای هیأت علمی
وی همچنین عمده ترین مشکل اساتید را در بخش مسکن اعلام کرد و افزود: با وزارت مسکن و شهرسازی در این زمینه رایزنی کرده‌ایم که در زمینه تأمین مسکن اعضای هیأت علمی برنامه ریزی هایی را انجام دهیم در بخش حقوق اعضای هیأت علمی نیز برنامه‌هایی در دست اجرا داریم که بعد از نهایی شدن اعلام می‌کنیم.

زلفی گل درباره ایجاد دانشکده‌های جدید در دانشگاه‌ها نیز گفت: در صورتی مجوز ایجاد دانشکده داده خواهد شد که دانشگاه فضای رفاهی و آزمایشگاهی را بتواند تأمین کند در بحث پذیرش دانشجویان نیز به همین صورت است دانشگاه‌ها باید برای پذیرش دانشجو از امکانات رفاهی مناسب برخوردار باشند.

طرح بکارگیری اساتید بازنشسته در پردیس‌های دانشگاه‌ها در خارج از کشور
وی درباره ایجاد پردیس‌های جدید در کشورهای متقاضی گفت: برنامه داریم تا از اساتید بازنشسته در این پردیس‌ها در صورت درخواست خود آنها استفاده کنیم البته در حال حاضر این طرح است و هنوز عملیاتی نشده است.

ذبح بودجه پژوهشی و تحقیقاتی
زلفی گل همچنین درباره بودجه اختصاصی دانشگاه‌ها گفت: سرانه بودجه دانشگاه‌های ما بین ۸ هزار و ۵۰۰ تا ۲۱ هزار تومان است هزینه یک نوبت غذای ناهار و یا شام دانشجویان با بودجه‌ای که سازمان برنامه اختصاص می‌دهد سازگاری ندارد، اولویت دانشگاه‌ها پرداخت حقوق اساتید و در مرحله بعد تأمین غذای دانشجویی، خوابگاه و ایاب و ذهاب است که در این شرایط بودجه پژوهشی و فرهنگی ذبح می‌شود و این خیلی بد است که نتوانیم در بخش‌های پژوهشی و تحقیقاتی هزینه کنیم.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
برای موفقیت لازم نیست نابغه باشی فقط کافیه یه قدم جلوتر باشی/ انیشتن