جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۷:۵۰
کد مطلب: 61318
۰
براساس آمار ۱۴۰۱ اعلام شد؛

اشتغال‌زاترین رشته‌ها در مقاطع کارشناسی و ارشد

به گزارش پایگاه خبری دانا بر اساس آمار سال ۱۴۰۱، ۷۲ دانشگاه با پایش اطلاعات از ۲۱ هزار و ۴۱۵ دانشجو، رصد اشتغال دانش آموختگان را انجام داده‌اند. پیمایش اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه ها از سال ۷۹ از سال ۱۳۹۷ در معاونت پژوهشی وزارت آن آغاز شده و تاکنون ادامه دارد.
 
دانش آموختگان دانشگاهی پس از اتمام تحصیلات مدت زمانی را جهت جستجوی شغل مناسب گذراندن خدمت سربازی به انجام امور مرتبط با فارغ التحصیلی طی خواهند کرد؛ بنابراین معمولا امکان جذب و اشتغال آنها بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی وجود ندارد.

بر همین اساس در طرح پایش اشتغال دانش آموختگان معمولا وضعیت اشتغال دانش آموختگان چهار سال قبل به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته می شود؛ بنابراین در سال ۱۴۰۱ وضعیت اشتغال دانش آموختگان چهار سال قبل یعنی دانش آموختگان مهر سال ۹۶ تا شهریور سال ۹۷ مورد بررسی قرار گرفته است.

بالاترین نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۱ مربوط به مقطع کارشناسی و دکترا حسابداری در نرخ بیکاری مربوط به مقطع کاردانی و کارشناسی ارشد است.


۵ رشته اشتغالزا برای کاردانی ها
براساس طرح پایش اشتغال فارغ التحصیلان، اشتغال دانش آموختگان دانشگاه ها پژوهشگاه ها و مراکز آموزش عالی به تفکیک گروه های تحصیلی مشخص شده است. بیشترین درصد اشتغال در مقطع کاردانی مربوط به رشته های مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، حسابداری، مهندسی کشاورزی و مهندسی معماری است. اکثر رشته های با درصد بالای اشتغال در حوزه فنی و مهندسی و علوم کشاورزی هستند. بیشترین میزان بیکاری در این مقطع نیز مربوط به رشته های نظیر علوم قرآنی تاریخ و مانند آن است که بازار کار مناسبی در کشور ندارند.

رشته های مهندسی کامپیوتر و برق بیشترین اشتغال را برای کارشناسی ها دارد
همچنین بیشترین درصد اشتغال در مقطع کارشناسی مربوط به رشته های مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، حسابداری مهندسی کشاورزی، مهندسی معماری، مکانیک، مدیریت و ... است. اکثر رشته های با درصد بالای اشتغال در حوزه فنی و مهندسی و دامپروری و دامپزشکی و علوم انسانی است. کمترین میزان اشتغال در این مقطع مربوط به رشته‌های تاریخ، الهیات و حقوق زیست شناسی و مهندسی منابع طبیعی است.


بیشترین بیکاری در مقطع ارشد در رشته های تاریخ و الهیات
در مقطع کارشناسی ارشد نیز بیشترین درصد اشتغال مربوط به رشته های مهندسی کامپیوتر مهندسی صنایع حسابداری هنر و مهندسی برق است؛ اکثر رشته های با درصد بالای اشتغال در حوزه فنی و مهندسی و علوم انسانی است و برخی رشته ها مانند حسابداری در دو مقطع کارشناسی و ارشد با درصد بالایی از میزان اشتغال برخوردار بوده اند؛ بیشترین میزان بیکاری نیز مربوط به شاغلین با رشته های تاریخ، الهیات و معارف اسلامی و مهندسی منابع طبیعی است.

بیشترین اشتغال دکتری در رشته های مهندسی کامپیوتر و علوم اجتماعی
بیشترین درصد اشتغال در مقطع دکتری مربوط به رشته های مهندسی کامپیوتر، علوم اجتماعی، مهندسی شیمی، مهندسی هوافضا است. برخی رشته ها مانند مهندسی کامپیوتر در دو مقطع ارشد و دکتری از درصد بالایی از اشتغال برخوردار بودند. همچنین کمترین میزان اشتغال نیز مربوط به رشته‌های همانند زیست شناسی، مهندسی منابع طبیعی و تاریخ است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "