شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۲۱:۱۴
کد مطلب: 61892
۰

نمی‌توان یک عضو هیئت‌علمی را تنها بر اساس «شاخص اچ» دانشمند دانست

نمی‌توان یک عضو هیئت‌علمی را تنها بر اساس «شاخص اچ» دانشمند دانست
به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی در همایش ملی مدیران اطلاع‌رسانی پزشکی و رؤسای کتابخانه‌های مرکزی دانشگاه‌های علوم پزشکی با بیان اینکه دستیابی به علم سلطه و حاکمیت می‌آورد و هر جامعه صاحب دانش در عرصه بین‌المللی آبرومند است، یادآور شد: در حوزه سلامت شاخص‌های ارزیابی علمی و مرجعیت در اختیار مدیران اطلاع‌رسانی است. هر چه در جامعه تولید علم و فناوری انجام شود، ولی ملاک و معیاری برای سنجش نباشد، امکان رشد و توسعه هم میسر نخواهد بود.
 
دکتر پناهی با تاکید بر این‌که تولید علم و داشتن آن وقتی با شتاب همراه باشد، حائز اهمیت است و میزان سواد را شتاب تولید علم و فناوری تعیین می‌کند؛ تصریح کرد: میانگین سرعت تولید علم در کشور در همه علوم ۷.۴۴ است و در علوم پزشکی ۸.۳۳ است. باید توجه داشت در صورتی می‌توان جایگاه علمی فعلی را حفظ کرد و حتی آن را ارتقاء داد که این عدد نسبت به کشورهای منطقه مقایسه شود و با نگاه آینده‌نگرانه نسبت به تعیین راهبردهای کلیدی برای رشد تولید علم در کشور سیاست‌گذاری صورت پذیرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، در ادامه به مقوله فناوری اشاره و اظهار کرد: مسیر مقاله باید به فناوری و محصول منجر شود. حال این محصول می‌تواند یک کالا، یک خدمت یک دستورالعمل و پروتکل باشد که سبک زندگی افراد جامعه را به سمت سلامت بیشتر هدایت کند. همینطور باید از علوم و ابزارهای جدید و فناورانه مانند هوش مصنوعی برای مدیریت آمار و بیگ دیتاها استفاده کرد.
به گفته وی، ایران در رتبه فناوری در دنیا در جایگاه ۵۳ است که طبق برنامه‌ریزی‌ها باید به رتبه ۳۵ برسیم.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر پناهی در ادامه به بازدید از سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب اشاره و اظهار کرد: در گذشته شور و استقبال بسیار بیشتری در این نمایشگاه‌ها شاهد بودیم، این شور و اشتیاق باید با روش‌های حمایتی و تشویقی احیا شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه کتابخانه‌های مراکز درمانی زیبنده جایگاه علمی کشور نیست و باید برای آن فکری شود، خاطرنشان کرد: کتابخانه‌های مراکز درمانی نباید محلی برای ذخیره کتاب‌های تاریخ گذشته باشد، بلکه کتاب‌های ارزشمند از جنبه محتوایی و تخصصی به‌روز باشد و به کتاب‌های علوم جدید بیشتر بها داده شود. ضمن اینکه در ارزشیابی‌ها باید به کتابخانه‌ها امتیاز بیشتری داده شود.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "