شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۶ دی ۱۴۰۰ / ۰۸:۱۰
کد مطلب: 56685
۳

کتاب موج دوم در روانشناسی مثبت

پذیرش جنبه های منفی زندگی
کتاب موج دوم در روانشناسی مثبت
نویسنده این کتاب ایتای ایوتزان - تیم لوماس - کیت هفرون - پیرس ورت و توسط دکتر شهریار شهیدی ترجمه شده است چاپ نسخت این کتاب در 428 صفحه به قیمت 800000 ریال توسط انتشارات رشد انجام و در اختیار علاقه مندان به روانشناسی مثبت قرار گرفته است .

در آستانه قرن بیست و یکم میلادی مقاله ای در مجله مشهور « روانشناس آمریکایی» توسط رئیس وقت انجمن  روانشناسی  آمریکا، پروفسور مارتین سلیگمن و همکارش دکتر میهالی چیکسنت میهالی منتشر شد که سرآغاز نهضتی نوین در علم  روانشناسی محسوب می شود. در این مقاله سلیگمن و چیکسنت میهالی، بر اساس ایدئولوژی آزادی انسانی یا لیبرال اومانیسم این باور را مطرح کردند که  روانشناسی  و به خصوص شاخه بالینی این رشته، همواره بر ابعاد منفی و نامطلوب بشر تاکید ورزیده و حال زمان آن فرا رسیده تا روان شناسان عواملی که باعث رشد و بالندگی و نیک زیستی انسان می شود را مورد بررسی قرار دهند.

منتقدین بر این باورند که روانشناسان مثبت بهتر است به رکن اصلی نهضت مثبت گرایی، یعتی تاکید بر شواهد علمی، وفادارتر باقی بمانند و مهم تر این که تا این حد بر ایده ئولوژی مثبت گرایی و مثبت نگری تعصب نداشته باشند و رابطه ظریف ولی پیچیده جنبه های منفی زندگی مثل رویدادهای دردناک بیماری و رشد و تکامل انسان را نادیده نگیرند.
همان گونه که نویسندگان کتاب «موج دوم در روانشناسی مثبت» در مقدمه کتاب نگاشته اند، انتقاداتی که از نهضت  روانشناسی مثبت وارد می شد باعث شد تا دانشمندان با جسارت بسیار این نقص روانشناسی مثبت را برملا کنند و با تاکید بر بررسی علمی «جنبه های تاریک» زندگی، تصویری واقع بینانه از نیک زیستی انسان ارائه نمایند. 


  روانشناسی مثبت را گاهی اینگونه تعریف کرده اند مطالعه علمی شرایط و فرایندهایی که در شکوفایی و کارکرد بهینه افراد، گروه‌ها و نهادها شرکت دارند
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
موفقیت به سراغ کسانی می آید که آن قدر در تلاشند که وقت نمی کنند دنبال آن بروند.