پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۹ / ۲۱:۱۸
کد مطلب: 51567
۱

اختلال حافظه تکرار پنداری

اختلال حافظه تکرار پنداری
بیماری افسردگی، اختلال وسواس، اسکیزوفرنی و… ولی، بعضی از بیماری های روانپزشکی هم وجود دارند که هم اسم و هم ماهیت عجیب و نااشنا دارند و گاها حتی بسياري از پزشکان به دلیل نادر و یا موردی بودن پیدایش اینگونه بیماریها ، با آن ها شناخت کامل ندارند و یا تنها از اصطلاحات پزشکی مرتبط با آن ها آگاه اند که در ادامه درباره یکی از این اختلال ها صحبت می کنیم.

این سندرم یکی از سندرم‌های اشتباه شناختی بدفهمی است و اگرچه نادر است، بیشتر با آسیب‌های مغزی اکتسابی همراه است، به ویژه آسیب‌های همزمان به نیمکره راست مغز و هر دو لوب فرونتال.

اصطلاح تکرار پنداری (پارامنزیا) برای اولین بار در سال ۱۹۰۳ توسط نورولوژیست آرنولد پنیدر مورد استفاده قرار گرفت تا شرایطی را در یک بیمار مبتلا به بیماری آلزایمر توصیف کند که اصرار داشت که او از کلینیک شهر Pick به کلینیکی در حومه‌ شهر منتقل شده بود، که به نظر وی کاملا با این کلینیک شباهت داشت.

او همچنین ادعا می‌کرد که کارکنان پزشکی در هر دو محل یکسان بودند. با این حال، تصور می‌شود که این پدیده اولین بار توسط Charles Bonnet، متخصص طبیعت سوئیس در سال ۱۷۸۸ گزارش شده است، که زنی را توصیف می‌کند که وضعیت او اکنون می‌تواند توهم تکرار پذیری تلقینات نامیده شود. هنری هد و دو محقق دیگر در مورد سربازانی که توهم این را داشتند که بیمارستان آن‌ها در شهر اصلی خودشان قرار گرفته بود، گزارش شد، اگرچه در این موارد احتمال آسیب‌های مغزی در این افراد زیاد بود.

توجه جدی به این مسئله در سال ۱۹۷۹ زمانی که سه مورد از بیماری توسط یک گروه معطوف شد. آن‌ها نه تنها توهم تلقین مضاعف شدید را در بیماران خود توصیف کردند، بلکه تلاش کردند پدیده‌های مربوط به نقایص عصبی شناختی را نیز در بیماران ارائه دهند. این یکی از اولین تلاش‌ها برای توضیح نورولوژیکی برای این اختلال بود.

تکرار پنداری( پارامنزیا)، خیالی از یک وضعیت خاص مضاعف شده است که بطور هم زمان در دو یا چند مکان وجود دارد یا این که به یک وضعیت دیگر منتقل شده است.در اینگونه اختلال فرد گمان می کند که اشخاص یا اشیا اطراف تکثیر میشوند و در چند محل حضور دارند.

 
علایم اختلال حافظه تکرار پنداری
- خیال پرستی
- اختلال گفتاری( پارافازی)
- انکار بیماری
- سردرگمی
- هاتوسکوپی و اتوسکوپی
- تجربیات خارج از بدن
- فراموشی

علل
تکرار پنداری( پارمنزیا) بیشتر در افرادی مشاهده می‌شود که از ترومای شدید مغزی یا اختلالات نورولوژیکی مانند خونریزی، تومور، سکته مغزی، انسفالوپاتی و زوال عقل رنج می‌برند. همچنین، طیف وسیعی از اختلالات روانپزشکی می‌تواند بیمار را به حالت سردرگمی و آمنسیک وارد کند که می‌تواند منجر به پارامنزیا شود.


دلایل اختلال حافظه تکرار پنداری
اعتقاد بر این است که این اختلال ناشی از اسیب به بخش هایی از مغز است که با حافظه و حافظه آگاهانه و سروکار دارد، مثل اسیب به لوب های پیشانی و نیمکره راست. اسیب به نیمکره راست به Anosognosia در بیماران بستگی دارد. Anosognosia شرایطی است که در آن یک شخص از ناتوانی رنج می برد، ولی انکار آنرا انکار می کند یا بنظر میرسد که از آن بی اطلاع باشد.

همینطور پیشنهاد می شود که ادغام ضعیف حافظه و عدم تمرکز متقابل فضایی میتواند به دلیل جریان وریدی اسیب دیده ، تولید می شود. جریان وریدی سیستم بصری چیزی است که قشر بینایی را به منطقه های از آب های تمپورال متصل می کند. همان طور که این منطقه ها با لب های جلویی در زمان تشکیل و بازیابی حافظه تعامل دارند، به نظر میرسد که اسیب به این ناحیه منجر به این وضعیت شود.

 
درمان اختلال حافظه تکرار پنداری
در حال حاضر، هیچ درمان دارویی موثری برای اختلال های آمنیای عروقی وجود ندارد. بعضی از داروهای ضد بیماری افسردگی روند بهبود را ساده تر می کنند، البته هنوز در خصوص دیازپان و هالوپریدول مطالعات بالینی در حال انجام است. گزارش شده است که در یک ازمایش متیل فنیدات سودمند بوده است.

بهتر است از داروهای دارای اثرات آنتی کولینرژیک اجتناب شود. عوامل کولینرژیک میتوانند مفید باشند، ولی آزمایشات در خصوص اثر این دارو ها هنوز کامل نشده است. چندین برنامه بازآموزی حافظه رفتاری در کلینیک های حافظه در حال انجام هستند، ولی اثربخشی زیست محیطی آنها در دراز مدت ثابت می شود. درمانهای مختلفی در آزمایشات بالینی مورد ازمایش قرار گرفته اند، اگرچه نحوه پاسخ بیماران به درمان مختلف بود.
 
مرجع : بیتوته
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
یک رابطه خوب زمانی است که کسی پذیرای گذشته، پشتیبان امروز و مشوق فردایتان باشد.