جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۴ آبان ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۹
کد مطلب: 55823
۴

رابطه پدر و دختر

پدرها نقش کلیدی در رشد روانشناختی دخترانشان ایفا می کنند
رابطه پدر و دختر
پدرها نقش کلیدی در رشد روانشناختی دخترانشان ایفا می کنند و این نقش از همان لحظه ای که فرزند دختر به دنیا می آید آغاز می شود. یک رابطه سالم میان پدر و دختر و یک رابطه نا سالم میان این دو عضو خانواده، تفاوت های عمیقی با همدیگر دارند و این تفاوت ها خودشان را در ویژگی های روانشناختی دختر نشان می دهند.
 
عدم حضور عاطفی یا فیزیکی پدر تأثیراتی شدیداً منفی بر دختر می گذارد. وقتی پدر حضور دارد و به دختر عشق می ورزد، عزت نفس دختر افزایش قابل توجهی پیدا می کند و به توانمندی های خودش اعتقاد پیدا می کند. سلامت رابطه پدر و دختر یک شرایط اساسی برای تقویت عزت نفس دختر است.
 
تأثیر رابطه پدر و دختر بر رضایت از تصویر بدنی
تصویری که ما انسان ها از بدنمان داریم، آن شکلی است که از جسم مان در ذهن می بینیم و گاهی اوقات هیچ ارتباطی با آنچه دیگران در ما می بینند ندارد. پدرانی که عشق شان به همسر و دخترشان بی قید و شرط است باعث می شوند که دختر تصویر ذهنی مثبتی از ظاهرش داشته باشد و این تصویر در طول زندگی همراهش بماند.
 
پدرانی که همسر یا فرزند دخترشان را بابت ظاهرش مورد انتقاد قرار می دهند، بر ذهنیات دختر در مورد ویژگی های فیزیکی اش تأثیر منفی می گذارند و این حتی ممکن است باعث شود که دختر از سن پایین به اختلالات خوردن مبتلا شود.
 
تأثیر رابطه پدر و دختر بر عملکرد تحصیلی
نتایج پژوهش ها نشان می دهند که رابطه پدر و دختر نه تنها بر عزت نفس، تصویر بدنی، روابط و ویژگی های رفتاری دختر تأثیر می گذارد بلکه حتی عملکرد تحصیلی او را مثبت یا منفی می کند.
 
معمولاً دخترانی که رابطه خوب و سالمی با پدرشان دارند در مدرسه و امتحانات نتیجه بهتری می گیرند.
 
تأثیر رابطه پدر و دختر بر رفتارهای دختر
قبلاً علم روانشناسی توجه ویژه ای به رابطه میان مادر و کودکان داشت اما پژوهش های اخیر نشان می دهند که تأثیر پدر بر رفتار فرزندان حتی گاهی عمیق تر از تأثیر مادر است. پدرانی که عشق شان را به دخترشان نشان می دهند و او را همان گونه که هست می پذیرند، به دختر کمک می کنند تا دید مثبتی به خودش داشته باشد.از سویی دیگر پدران بی توجه این قابلیت را دارند که موجب افسردگی، اعتیاد یا مشکلات روانشناختی در دخترشان بشوند.
 
تأثیر رابطه پدر و دختر بر روابط اجتماعی
بعضی پدران دوستی، صمیمیت و تعامل با فرزند پسر را طبیعی تر از رابطه با دخترشان تصور می کنند. اما واقعیت این است که کیفیت رابطه پدر  و دختر تأثیرات دراز مدتی بر تعاملات اجتماعی دختر با دیگران دارد. نتایج پژوهش ها نشان می دهد که دخترانی که به صورت منظم با پدرشان تعامل می کنند و رابطه مثبتی با او دارند در زندگی اجتماعی هم روابط سالم تر و مناسب تری دارند.

تأثیر رابطه پدر و دختر بر رابطه عاطفی
دختران از سن خیلی کم شاهد نوع رفتار پدرشان با زنان هستند. مخصوصاً رفتار پدر با مادرشان. پدرانی که به صورت کلامی یا غیر کلامی همسرشان را مورد آزار قرار می دهند، به او بی توجهی می کنند یا رفتار توهین آمیزی با مادر فرزندشان دارند، پیام خطرناکی را به فرزند دختر منتقل می کنند.اکثر دخترانی که در دوران بزرگسالی وارد روابط عاطفی ناسالمی می شوند، در کودکی شاهد عشق و احترام میان پدر و مادرشان نبوده اند و معمولاً رابطه خودشان هم با پدرشان ناسالم یا همراه با خشونت بوده است.

منبع ویگاه آیادنیتو
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند