جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۰
کد مطلب: 56946
۴
زهرا نیازاده

عوامل اجتماعی مؤثر بر تاب آوری و نیک زیستی

باشگاه تاب آوری
عوامل اجتماعی مؤثر بر تاب آوری و نیک زیستی
زهرا نیازاده
باشگاه تاب آوری
سلامت روان به معنی نیکزیستی یا بهباشی روانشناختی یا عدم وجود اختلال یا بیماری روانی است
این به شخصی اطلاق میشود که عملکردی قابل قبول در سطوح رفتاری و هیجانی داشته باشد با این حال از منظر از روانشناسی مثبت گرا یا کل نگر، سلامت روان شامل متعادل بودن و توانایی لذت بردن از زندگی و دستیابی به تاب آوری روانشناختی است بهباشی به عنوان ترکیبی از احساس خوب و عملکرد خوب تعریف شده است. تجربه احساسات مثبت مانند شادی و خشنودی و همچنین توسعه توانایی های بالقوه خود، داشتن مقداری کنترل بر زندگی، داشتن احساس هدف و تجربه روابط مثبت.

به گزارش میگنا شیوه زندگی و عوامل محیطی در تعامل با فقر به صورتی دوجانبه عمل می‌نماید این موضوع بر وضعیت سلامت جسمی و روانی افراد تأثیر می­گذارد نابرابری اقتصادی توزیع نابرابر درآمد و فرصت بین گروه های مختلف جامعه است آموزش در همه سطوح، افزایش مهارت ها و سیاست های آموزشی می تواند در کنار برنامه های کمک های اجتماعی برای کمک به مردم برای رهایی از فقر و کاهش نابرابری کارسازباشد
 
فقر و ثروت اجتماعی
عدم اشتغال
سطح آموزش نامناسب و بی­سوادی
بروز ناهنجاری­ها و فروپاشی­های اجتماعی
وضعیت جغرافیایی جوامع و دسترسی­ها
 
مشکلات سلامت
شیوه زندگی و مشکلات در محیط زندگی 
سوء تغذیه
وضعیت بیماری در مادران
سطح سلامت پایین کودکان
اعتیاد
کم خونی
ابتلاء به بیماری‌های عفونی
اختلالات روانی

سلامت اساساً تابعی است از مواجهه در طول زمان زندگی با عوامل فیزیكی و روانی كه منجر به ایجاد تغییراتی در وضعیت افراد می‌شود.
انسان‌ها در مراحل گذار عمر بسته به نوع بهره‌مندی از محیط اطراف خود توانایی مواجهه با مشكلات سلامت را كسب می‌نمایند. مراحل گذار عمر و بهره‌مندی از امكاناتی كه محیط برای افراد فراهم می‌آورد از دوران جنینی آغاز می‌شود.
مراحل بعدی این تجربه عبارتند از دوران كودكی، مدرسه و تحصیل، آغاز فعالیت شغلی، ازدواج و تشكیل خانواده،‌ تجربه‌های تغییر شغل، بچه دار شدن و ... در این میان كسانی كه بهره‌مندی نامطلوب از مواهب و رفاه اجتماعی داشته باشند در معرض آسیب‌های بالاتری قرار می‌گیرد. وقوع رخدادهایی نظیر عدم بهره‌مندی از آموزش، از دست دادن شغل و سرپناه، ایجاد تجربه‌های خطر ناك نظیر اعتیاد و بزهكاری یا عدم برخورداری از حمایت‌های اجتماعی موجب وقوع مشكلات برای سلامت افراد می‌شود. اصولاً این عوامل را مؤلفه‌های اجتماعی مؤثر بر سلامت می‌نامند.

سلامت روان در واقع محصول کارکرد عوامل وسیع اجتماعی است که زیرساخت‌های جامعه بر مبنای آن استوار گردیده است  عواملی نظیر محیط اجتماعی و اقتصادی از طریق اثراتی كه بر جسم و روان افراد خواهند داشت همانند ریشه‌هایی در سلامت افراد جامعه مؤثرند کما اینکه مطالعات نشان داده ست امید به زندگی در کشورهای نابرابر پایین‌تر است شرایط زندگی، امكانات، تسهیلات آموزشی، نحوه ارتباطات، آگاهی‌ها، وضعیت اشتغال، درآمد، امنیت و سایر موارد همگی به طریقی بر سلامت فرد و بر بروز و شیوع بیماری‌ها تأثیر می­گذارند. در کل هر قدر طبقه اجتماعی پایین‌تر باشد امید به زندگی كمتر و وقوع بیماری‌ها بیش‌تر خواهد بود. اساساً سلامت تابعی است از مواجهه در طول زمان زندگی با عوامل فیزیكی و روانی كه منجر به ایجاد تغییراتی در وضعیت افراد می‌شود

 دسته بندی عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت روان
عوامل گوناگونی را به عنوان مؤلفه‌های اجتماعی مؤثر بر سلامت جسمی و روانی می‌توان نام برد. این مؤلفه‌ها را می­توان به صورت زیر طبقه‌بندی کرد:
سطح درآمد و طبقه‌ی اجتماعی
شبكه‌های حمایتی از رفاه اجتماعی افراد
آموزش و سواد
اشتغال و فضای كار
محیط و فرهنگ اجتماعی
مهارت‌های افراد برای زندگی
رشد روانی و جسمی كودكان
برخورداری از تسهیلات سلامت
فرهنگ و اعتقادات
به­ عنوان یک حقیقت سطح سلامت افراد تابعی است از شیوه زندگی و عوامل محیطی که هر دوی آن‌ها به صورت متقابلی با وضعیت ثروت و منابع در دسترس برای جامعه در ارتباطند. تعامل میان منابع قابل تحصیل برای حمایت­ های اجتماعی از افراد و عوامل مؤثر بر سلامت تعاملی چندسویه است.


گردآوری و تنظیم زهرا نیازاده

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
نمی توانی به عقب برگردی و شروع را عوض کنی، ولی می توانی از جایی که هستی آغاز کنی و پایان را عوض کنی...