پنجشنبه ۶ مهر ۱۴۰۲ - 28 Sep 2023
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲ فروردين ۱۴۰۲ / ۲۱:۱۵
کد مطلب: 61554
۰

پیامدهای مخرب مقایسه کردن بر روح و روان کودکان

پیامدهای مخرب مقایسه کردن بر روح و روان کودکان
مقایسه کردن رفتاری اشتباه و یکی از ابزار‌های نادرست تربیتی است که برخی از والدین آن را به کار می‌گیرند تا به پیشرفت و موفقیت فرزندشان کمک کنند. غافل از اینکه این رفتار مخرب می‌تواند تا مدت‌ها با کودک همراه باشد و اورا به فردی با عزت نفس پایین و منزوی در آینده تبدیل کند.
 

پیامد‌های مقایسه کردن در کودکان

شعله ور شدن حسادت
مقایسه کردن بین فرزندان، آن هارا در موضع شکست در قبال موفقیت دیگری قرار می‌دهد و بیش از اینکه باعث تحریک انگیزه برای پیشرفت و ارتقاء آنان شود، موجب بروز حس حسادت و تنفر بین کودکان می‌شود و آرامش و نشاط را از آنان سلب می‌کند.

بروز اضطراب اجتماعی
مقایسه کردن کودکان با یکدیگر، موقعیتی را ایجاد می‌کند که کودکان در آن احساس ناامنی کرده و برای فرار از قرار گرفتن در چنین موقعیت ناخوشایندی سعی می‌کنند از والدین و اجتماع فاصله بگیرند. پیامد این موضوع در آینده هم با کودکان همراه است و زمینه بروز مشکلات رفتاری بزرگتر مثل اضطراب اجتماعی را در آنان فراهم میکند.

افزایش استرس
مقایسه شدن می‌تواند برای هر کودکی به شدت استرس زا و اضطراب آور باشد. استرس علاوه بر اینکه تأثیر مخربی بر رشد توانایی‌های کودکان دارد، آثار جبران ناپذیری هم بر سلامتی آنان می‌گذارد و موجب اختلالات خواب و سایر بیماری‌های روحی و روانی در آنان میشود.

افزایش رقابت ناسالم
زمانی که شما به عنوان یک والد، مدام فرزند تان را با هم یا با همسالانش مقایسه می‌کنید، بین آن‌ها حس رقابت ناسالم ایجاد می‌شود. این نوع مقایسه کودکان می‌تواند آنان را به رقبای سرسخت یکدیگر و شاید به دشمنان هم تبدیل کند. هم چنین ممکن است کودک، بهتر از دیگران بودن را به عنوان یک ارزش در زندگی اش در نظر بگیرد که موجب شود هیچ وقت تحمل شکست را نداشته باشد.

ضربه زدن به عزت نفس
یکی از دلایل بسیار مهم منع در مقایسه کودکان با دیگران این است که به شدت به عزت نفس کودکان آسیب می‌زند. در این زمان، این احساس در کودک ایجاد می‌شود که کار او بی ارزش بوده و هرگز کافی نیست.

شانه خالی کردن از مسئولیت
مقایسه کردن موجب میشود استعداد‌های کودک و توانمندی‌های او به طور مداوم نادیده گرفته شود و در آینده به فردی بی دغدغه و بی مسئولیت تبدیل میشود.
مرجع : خبرگزاری دانا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

آداب حرف زدن با تلفن که باید بلد باشیم
با این تمرین‌ها از شر آلزایمر خلاص شوید
روانشناسی شاد بودن چیست و چطور شاد باشیم؟
مواجهه درمانی: اصول، کاربردها و مزایا
اهمیت حضور مشفقانه درمانگر در روان‌درمانی
مدیریت مورد در آموزش و پرورش
افکار منفی از کجا می آیند؟ خودگویی چیست ؟
روان‌درد علت خودکشی است!
چطور اعتماد به نفسمان را تقویت کنیم؟
مصرف سیگار یا مواد توسط والدین چه پیامی به فرزندان منتقل می‌کند؟
نظریه دلبستگی جان بالبی
راه‌های کنترل خشم از دیدگاه روانشناسی
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...