دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۵ - 8 Jun 2026
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۶:۲۴
کد مطلب: 57616
۰
سواد سلامت و محیط زیست

برای داشتن محیط زیستی سالم چه باید کرد / دکتربرهان ولدبیگی

برای داشتن محیط زیستی سالم چه باید کرد / دکتربرهان ولدبیگی
 فعالیت ها و پروژه های گروهی
✅یادمان باشد که سازمان های خدمات شهری، گروههای صنفی و تجاری، دسته های مذهبی، اتحادیه های کارگری و صنفی، انجمن های شهری و محله ای، انجمن های تخصصی، گروههای جوانان،گروههای مختلف غیردولتی نظیر گروههای طرفدار زنان و کودکان و انجمن های ادبی و فرهنگی، گروههای کوهنوردی و تیم های ورزشی همگی می توانند درحد توان و امکانات خود ، حفظ سلامت محیط زیست را در دستور کار خود قرار داده و  نقش بازی کنند.
☑️با همکاری گروه های غیردولتی و غیر انتفاعی و استفاده از امکانات دولتی می توان برنامه هائی جهت حفظ پاکیزگی هوا، دفع مواد سمی، حفظ تنوع زیستی (گیاهان و جانوران) و حفظ اکوسیستم ها  طبیعی از جمله جنگل ها و مراتع را اجرایی کنیم.
☑️در برنامه های پاکسازی محلات و کوهها، که در روزهای خاصی اجرا می شوند، مشارکت فعالانه داشته باشیم.
☑️نهال کاری سالیانه را فراموش نکنیم. هر سال حداقل چند نهال بکاریم. بر مزار هر فرد متوفی و بنام هر نوزادی نهالی بکاريم. یادمان باشد که  درختان اکسیژن تولید کرده  و موجب تلطیف و پاکیزگی هوا شده ، مانع از فرسایش خاک گشته و  گازهای مضر از جمله دی اکسید کربن را از هوای محیط جذب می کنند.
☑️با همکاری و همراهی همسایه ها،  می توانیم  اجرای «برنامه تفکیک زباله از مبداء» و نیز «برنامه  بازیافت» را مورد بررسی قرار داده  و عملیاتی نماییم.
☑️می توانیم چند  برنامه  ابتکاری  درآمدزا را به اجرا بگذاریم (مثلا تأتر و موسیقی) و درآمد حاصله را به یکی از گروههای فعال در حوزه حفظ و ارتقای سلامت  محیط زیست هدیه کرده یا آنکه خودمان پروژه های سمبلیک زیست محیطی را با استفاده ازاین درآمد اجرایی نماییم(مثلا خرید نهال برای نهال کاری).
☑️به منظور ارتقای آگاهی ساکنین  یک محله و همسایه ها می توانیم  «کلاس های آموزشی»مرتبط به حفظ سلامت  محیط زیست را  طراحی و اجرا کنیم.
☑️درصورت امکان ، «فیلم های آموزشی زیست محیطی» را برای همسایگان و اهل محل نمایش دهیم.
☑️برنامه تورهای دسته جمعی با همسایگان برای دیدن مناطق حفاظت شده محلی و  ملی و  نیز  نواحی جنگلی و کوهستانی را تدارک ببینیم.
☑️به منظور جلب توجه همگانی به حفظ و ارتقای  سلامت محیط زیست و جلوگیری از تخریب و آلودگی آن، می توانیم در «هفته محیط زیست» (۱۱ تا ۱۸ خرداد) برنامه های متنوعی را اجرایی نماییم.
☑️با استفاده از «نفوذ گروهی» خودمان ، مدیران شرکت ها و کارخانجات را مجبور کنیم تا موازین و اصول حفظ محیط زیست را رعایت  کرده  و کالائی تولید نمایند که ضرر کمتری به محیط زیست برسانند. در این خصوص بهتر است  همواره با بالاترین مقامات تصمیم گیرنده مذاکره کنیم.
☑️از «توان و نفوذگروهی» خودمان برای تصویب قوانین و اختصاص بودجه به نفع محیط زیست استفاده کنیم.
☑️مکانی مانند ساحل دریا، یا رودخانه و چشمه یا کوه یا کنار جاده را در برنامه سمبلیک پاکسازی جمعی قرار دهیم  و به عنوان نمونه آن را ادامه داده و کنترل کنیم
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

آیا تفاوت مذهبی باعث ایجاد اختلاف در روابط می‌شود؟
دکتر حسین شکرکن چهره ماندگار روان‌شناسی ایران درگذشت+عکس
چرا خیانت می‌کنیم، طبق پژوهش‌های ۲۰۲۵
چگونه با فرزندمان در مورد رسانه‌های اجتماعی صحبت کنیم؟
پرحرفی چیست و چه دلایلی دارد؟
۷ نشانه والدین هلیکوپتری
تاب‌آوری مددجویان و جامعه هدف بهزیستی
تاب‌آوری مسیر رشد و رویش دوباره پس از بحران‌های زندگی
کنترل افکار خود را در دست بگیریم
«استرس امتحان» بیماری روانی نیست
تاثیر حل مسئله خلاق در جنگ برای بقا و حفظ سلامت روان
خانه‌های مجردی نشان‌دهنده‌ غلبه‌ «فردیت» است
برای کشتی های ساکن، موج های دریا تصمیم می گیرند!