ميگنا : پایگاه خبری روانشناسی و سلامت 22 مهر 1400 ساعت 2:00 https://www.migna.ir/news/55476/غذای-سالم-هزینه-های-درمان-کاهش-می-دهد -------------------------------------------------- عنوان : غذای سالم هزینه‌های درمان را کاهش می‌دهد کبری فرشچی -------------------------------------------------- غذای سالم و کافی نقشی مهم در سلامت ایفا می‌کند و می‌تواند از بیماری‌ها پیشگیری کند. اما واقعیت این است که همه مردم دسترسی یکسانی به مواد غذایی ندارند و در شرایطی که هر سال در دنیا میلیون‌ها تن غذا دور ریخته می‌شود، بسیاری از مردم از سوء‌تغذیه رنج می‌برند متن : غذای سالم و کافی نقشی مهم در سلامت ایفا می کند و می تواند از بیماری ها پیشگیری کند. اما واقعیت این است که همه مردم دسترسی یکسانی به مواد غذایی ندارند و در شرایطی که هر سال در دنیا میلیون ها تن غذا دور ریخته می شود، بسیاری از مردم از سوء تغذیه رنج می برند. اهمیت غذا تا جایی است که ۱۶ اکتبر از سوی سازمان های بین المللی یعنی فائو روز جهانی غذا نامگذاری شده است. همه کشور های دنیا روز جهانی غذا را جشن می گیرند و برنامه هایی را در جهت رفع گرسنگی، تولید غذای سالم و رساندن غذا به همه طبقات به ویژه طبقات و دهک هایی که مقداری آسیب پذیرتر هستند و ممکن است از نظر تأمین غذا با مشکل مواجه باشند، اجرا می کنند. در ایران هم ۲۴ مهر ماه به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده و به همین مناسبت حسین عزیزی، مدیر کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در نشستی خبری به موضوعات پیرامون غذا در کشور پرداخت. جایگزینی برنج با نان و گوشت با تخم مرغ! با افزایش گرانی و فشار های اقتصادی سفره مردم کوچک و کوچک تر شده و برخی مواد غذایی یا از سفره مردم حذف یا با مواد غذایی دیگری جایگزین شده اند. عزیزی در نشست خبری روز جهانی غذا درباره کوچک شدن سفره غذایی مردم ناشی از گرانی و مشکلات اقتصادی به ویژه در دوران کرونا و جایگزینی مواد غذایی اصلی گفت: متأسفانه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو امکانات کمی برای آگاهی رسانی دارند و ما از طریق سایت سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت می توانیم اطلاع رسانی کنیم، اما اطلاع رسانی وسیع به وسیله صدا و سیما صورت می گیرد که اگر از ما دعوت کنند، کارشناسان ما آماده اند که در زمینه موارد مرتبط با غذا، آگاهی رسانی کنند. وی با تأکید بر اینکه لازم است دولت به غذا توجه بیشتری داشته باشد و در تخصیص یارانه و مالیات که می تواند قیمت موادغذایی را کاهش دهد، فعال تر عمل کند تا موادغذایی ارزان تر و بهتر در دسترس آحاد جامعه قرار گیرد، افزود: برخی جایگزینی ها خودبه خود انجام می شود. به عنوان مثال برنج گران شده است و مردم سراغ نان و ماکارونی رفته اند که ارزان تر است و خوشبختانه جایگزین بهتری هم هست و ارزش تغذیه ای بالاتری دارد. همچنین می توان تخم مرغ و حبوبات را جایگزین گوشت کرد. وزارت بهداشت به دنبال آن است که موادغذایی ارزان تر به دست مردم برسد. زیرا غذا می تواند از بسیاری بیماری ها پیشگیری کند و اگر غذای سالم در اختیار مردم قرار گیرد، هزینه های درمان کاهش پیدا می کند. عزیزی درباره پرداخت یارانه به دهک های پایین که وضعیت غذایی مناسبی ندارند نیز گفت: پرداخت یارانه بر عهده وزارت بهداشت نیست و در جای دیگری انجام می شود که البته وزارت بهداشت عضو آنجاست و نظراتش را مطرح می کند. درباره کاهش مصرف یکسری مواد غذایی مانند لبنیات، مرغ و گوشت وزارت بهداشت هشدار های لازم را ارائه داده است. منتها دولت با توجه به وضعیتی که دارد از نظر میزان درآمد و مقدار یارانه ای که باید تخصیص دهد، بررسی و در صورت نیاز برنامه هایی را اجرا می کند، سبد هایی را در نظر گرفته یا یارانه غیرمستقیم به برخی محصولات می دهد تا قیمت شان پایین آید. به عنوان مثال اکنون به نان یارانه قابل توجهی پرداخت می شود. شنیدم برنامه هایی در دست اقدام است که یارانه ها را افزایش دهند؛ با توجه به اینکه قیمت ها بالا رفته، وضعیت گروه های آسیب پذیر بهتر شود و بتوانند مواد غذایی را تأمین کنند. آب معدنی هایی که آب معدنی نیست! آب های بسته بندی هم همیشه با حواشی خاص خود همراه بوده اند؛ از آلوده بودن به نیترات در سال های گذشته گرفته تا آب معدنی نبودن آب هایی که تحت عنوان آب معدنی می خریم. حالا آنطور که مدیر کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفته است، هر چند اصطلاحاً به همه بسته بندی های آب، آب معدنی می گویند، اما خیلی از این ها آب معدنی نیست و از معادن یا چشمه ها برداشت نمی شود، بلکه همین آب شرب معمولی است که مجدداً تصفیه می شود؛ یعنی آب معمولی را مجدداً تصفیه می کنند تا از نظر فاکتور های سلامتی کاملاً مورد اطمینان باشد و بعد بسته بندی می کنند. وی افزود: بر این اساس ما پیگیر بوده ایم که آن برندی که آب آشامیدنی است، روی آن آب آشامیدنی درج شود تا مصرف کننده گمراه نشود و آن که از چشمه ها و معادن برداشت شده، آب معدنی نوشته شود. به گفته عزیزی البته هر آب معدنی هم به صرف اینکه معدنی است، ممکن است خیلی خوب نباشد و املاحش زیاد باشد و برای مصرف کننده به ویژه در درازمدت مشکل ایجاد کند که به آن ها اعلام می کنیم باید اصلاح و املاح را تعدیل کنند و قبل از پر شدن بطری، اصلاحات انجام می شود. وی ادامه داد: فعلاً این موضوع دارد رعایت می شود و فکر می کنم مسئله آشامیدنی و معدنی را روی برچسب ها درج می کنند. در عین حال ما برچسب ها را هم به صورت ادواری ارزیابی می کنیم و اگر برچسبی مشکل داشته باشد به صاحب شرکت تذکر داده می شود و مطابق با دستورالعمل با او برخورد می کنیم. منبع: روزنامه جوان