پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۱ / ۱۷:۴۵
کد مطلب: 10348
۰

ارتقای 600 مرتبه‌‌ای علوم پزشکی شهید بهشتی در دنیا

   
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به تولید داروهای جدید در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از جمله داروی نیترو گلیسیرین ز ارتقای 600 مرتبه‌ای رتبه این دانشگاه در دنیا خبر داد.


به گزارش فارس مصطفی قانعی امروز در مراسم افتتاح مرکز آموزشی و پژوهشی نیایش و رونمایی از 2 محصول سوسیس گیاهی ایرانی و شیر خشک فنیل کوتونوری اظهار داشت: حمایت‌های معاون اول رئیس جمهوری همیشه در حوزه سلامت درخشان بوده است.

وی با اشاره به دو هزار و 500 دانشگاه و مرکز آموزش عالی که 50 دانشگاه آن علوم پزشکی است، گفت با این وجود 40 درصد تولید علم در کشور مختصص دانشگاه‌های علوم پزشکی وزارت بهداشت است و وزارت بهداشت برای رسیدن ایران به ام‌القرا شدن در حوزه سلامت در دنیا تلاش می‌کند.

وی با اشاره به این وسعت 10 هزار متر مربعی آزمایشگاه تحقیقات علوم پزشکی کشور و آزمایشگاه جامع تحقیقاتی که امروز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه اندازی ‌شد افزود: از 250 مرکز تحقیقات به 400 مرکز تحقیقات ارتقاء یافته‌ایم و بیش از 60 درصد تولید علم در وزارت بهداشت توسط این مراکز صورت می‌پذیرد.

قانعی با اشاره به 17 مرکز رشد تصریح کرد: در قانون وزارت بهداشت تأمین کننده دارو و نه تولید کننده است ولی در حال حاضر به صورت داوطلبانه در این زمینه اقدام کرده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: در برنامه پنجم حمایت از 15 دانشگاه وجود دارد که یکی از آن دانشگاه‌ها دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که باید در حوزه ارتقای بین المللی گام بردارد و اکنون نیز این دانشگاه از رتبه هزار و 416 به هزار و یکمین دانشگاه دنیا ارتقاء یافته است.

قانعی تصریح کرد: هر دانشگاهی تکلیف دارد که بر اساس نقشه جامع علمی عمل کند و سهم هر دانشگاه در این زمینه بر اساس تکالیف دانشکده‌ها و اساتید مشخص شده است.

وی ادامه داد: بر این اساس باید تا پایان برنامه پنجم ما رتبه دوم منطقه را کسب می‌کردیم در حالی که امروز به این رتبه رسیده‌ایم.

قانعی با اشاره به اینکه برای 15 سال دیگر با توجه به سهم اعتبارات پژوهشی که 10 درصد آن در اختیار  وزارت بهداشت است و 90 درصد در اخیتار دیگر نهادها و سازمان‌ها است، گفت: اگر تمام نهادها مانند وزارت بهداشت عمل می‌کردند امروز ما جزو 5 کشور برتر دنیا بودیم.

معاون تحقیق و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به تولید داروهای مختلف در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از جمله نیترو گلیسیرین، آلپرازولام، ابی دوکسان کلراید، آمیل نیتریت، دناتونیوم کلراید، و فنتانیل و یک رادیو رادیو اکتیو افزود: در این زمینه تولید نانو ذرات تهیه و تدوین روش‌های آنالیز استاندارد انواع سموم غذایی ساخت و PATENT  و ثبت جهانی یک پلیمر برای حفاظت در مقابل نفوذ مواد از طریق پوست و در نهایت پوست مصنوعی از تعهدات این دانشگاه است.

قانعی گفت: در این زمینه تولید 3 داروی Cetrelix ، Dipherelin و وارفارین نیز از تعهدات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به وزارت بهداشت در سال جاری است.

معاون وزارت بهداشت همچنین با اشاره تولید فاکتور 8 در این دانشگاه نیز گفت: در این زمینه مستند کردن طب سنتی و تبدیل به طب مدرن نیز محقق خواهد شد.

وی بیان داشت در امر تغذیه نمی‌توان به مردم اعلام کرد که دست از غذاهای جدید بردارند و در این زمینه تلاش شده تا ساخت تولید سوسیس گیاهی در این دانشگاه صورت پذیرد.

قانعی با اشاره به حوزه کیفیت و پیگیری بعد از تولید دارو گفت: در این مجتمع و در مجتمع داروسازی با همکاری سازمان غذا دارو داروهایی تولید شده و همچنین تهیه DMF بسیاری از داروها تحقق یافته و این دانشکده یکی از بزرگترین مراکز طرف قرارداد با آزمایشگاه‌های کنترل داروی وزارت بهداشت است.

وی بیان داشت: با توجه به امکانات ایجاد شده در دانشکده داروسازی شهید بهشتی و همچنین همکاری تنگاتنگ متخصصان داروسازی هسته‌ای این دانشکده با سازمان انرژی هسته‌ای و با توجه به اخذ گرانت از IAEA برای نخستین بار امکان کنترل کیفی رادیو داروهای تولیدی محقق می‌شود.

قانعی خاطرنشان کرد: در این زمینه در صورت کمک 10 میلیون یورویی می‌توانیم 4 آزمایشگاه تحقیقاتی دیگر نیز راه اندازی کنیم.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟