شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۹:۲۱
کد مطلب: 11374
۰

شيوع ايدز بين كودكان كار 45 برابر متوسط كشوري

يك مددكار اجتماعي از نتايج تحقيقي در خصوص فراگيري بيماري ايدز در ميان كودكان كار خبر داد كه بر اساس اين تحقيق ميزان ابتلاي كودكان زباله‌گرد و دستفروش به بيماري ايدز برابر با زنان ويژه است.
ایلنا: فرشيد يزداني اظهار كرد: حدود ۴/۵ درصد كودكان کار و خیابان به ویروسHIV آلوده هستند كه اين رقم ۴۵ برابر متوسط كشوري است و مي‌تواند با شيوع اين بيماري در ميان زنان ويژه برابري كند.

عضو هيئت مديره انجمن حمایت از حقوق کودکان، در بخش ديگري از اين گفتگو با اشاره به نتايج پژوهش جديدي كه در مقاله‌اي توسط دكتر محرز ارائه شده است، گفت: کودکان در سنین بین ۱۰الی ۱۴سال و۱۵الی ۱۸سال بدلیل عدم توجه والدين شروع به استفاده مواد مخدر و مشروبات الکلی می کنند که بررسي‌ها نشان داده ۶۰ درصد از کودکان کار استعمال دخانیات را تجربه کرده‌اند که سیگار و ساير مواد دخاني را شامل مي‌شود.

اين فعال حقوق كودكان افزود: طبق اين پژوهش ۲۰ درصد از كودكان كار تجربه استفاده از مواد مخدر را دارند و ۴۰ درصد نيز مشروبات الكلي را تجربه كرده‌اند.

يزداني در ادامه پديده كودكان كار را حاصل سياست‌هاي كلان اقتصادي-اجتماعي دانست و تصريح كرد: رشد تورم و بحران‌هاي اقتصادي باعث فقيرتر شدن خانواده‌هاي ضعيف مي‌شوند و اين روند از مهمترين عوامل ورود كودكان به بازار كار به شمار مي‌روند.

او با بيان اينكه براي كاهش آسيب‌هاي اجتماعي كودكان كار ابتدا بايد عوامل ورود اين كودكان به بازار كار را نابود كرد، افزود: با وجود آنكه افزايش فقر به تبع بحران‌هاي اقتصادي حاصل سياست‌هاي دولت است اما به نظر مي‌رسد دولت دغدغه‌ خاصي براي پوشش و ساماندهي اصولي و بلند مدت اين كودكان نداشته باشد.

عضو هيئت مديره انجمن حمایت از حقوق کودکان در خاتمه با اشاره به «طرح ساماندهي كودكان كار و خيابان» كه در حال اجراست، گفت: متاسفانه نگاه انساني در برخورد با اين كودكان وجود ندارد و درباره ساماندهي اين كودكان همان‌گونه تصميم‌گيري مي‌شود كه در خصوص جمع‌آوري يا نصب مبلمان شهري برنامه‌ريزي مي‌شود اما با اين حال اميدواريم دولت هر چه زودتر برنامه‌اي دقيق و اصولي با نگاهي انسان‌محور برای حمایت از کودکان کار در نظر بگیرد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
چه سكوتی دنیا را فرا می‌گرفت اگر هركس به اندازه عملش صحبت می‌كرد