پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۱ / ۱۹:۳۰
کد مطلب: 12701
۰
۱

وزیر بهداشت: ۵۰ درصد ملت ایران به پوکی و كاهش تراكم استخوان مبتلا هستند

وزیربهداشت گفت: آمارها نشان مي دهد حدود ۵۰ درصد جمعیت کشور به استئوپروز (پوکی استخوان) و استئوپنی (کاهش تراکم استخوان) مبتلا هستند.

به گزارش ایلنا، مرضیه وحیددستجردی امروز(29 تيرماه) در جلسه شبکه‌های ملی تحقیقات دیابت و استئوپروز کشور در دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران گفت: امروز بیش از ۶۰ درصد مرگ و میر در کشور به علت بیماری‌های غیر واگیردار است.

وی تصریح کرد: ۴۵ درصد بیماری‌های قلبی و عروقی، ۱۲ درصد بیماریهای سرطانی و حدود ۴ تا ۵ درصد را بیماریهای ریوی و بیماریهای همانند دیابت و مابقی را تصادفات شامل می‌شود.

وحید دستجردی خاطرنشان کرد: با این آمار، برنامه ریزی‌های جدی برای بیماری‌های غیر واگیردار ضرورت دارد.

وزيربهداشت به اهمیت بیماری دیابت اشاره کرد وافزود: وقتی کسی دیابتیک می‌شود بیماریهای قلبی و عروقی دراو ۴ تا ۵ برابر می‌شود.

وزیر بهداشت یکی از مشکلات کشوررا بیماری نارسایی کلیه و بیماران دیالیزی عنوان کرد و افزود: مهم‌ترین عامل نارسایی کلیه هم دیابت است وهرچقدر دستگاه دیالیز تهیه می‌کنیم بازهم از غافله عقب هستیم.

وي شایع‌ترین علت کوری را دیابت دانست و افزود: مسایل دیگری نیز وجود دارد که همگی از دیابت ناشی می‌شود از همین رو باید فکری برای آن کنیم که به نظر می‌رسد مهم‌ترین کار، همین ایجاد شبکه‌های ملی تحقیقات است.

وحید دستجردی با اشاره به اینکه ۲۶ شبکه ملی تحقیقات در کشور وجود دارد که مهم‌ترین و فعال‌ترین آن‌ها شبکه‌های دیابت و استئوپروز است، افزود: استئوپروز به رغم اینکه شیوع آن یک دهم بیماری دیابت است اما عوارض، معلولیت‌ها و هزینه‌هایی که بر نظام سلامت و به ویژه بر جیب مردم وارد می‌کند، می‌طلبد که برنامه جدی در زمینه استئوپروز و استئوپنی داشته باشیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه از نظر جمعیتی در گذار به سمت سالمندی هستیم افزود: براساس جدید‌ترین آمار، حدود شش درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: هرچه تعداد سالمندان بیشتر می‌شود معضلات ومشکلات درمانی نیز بیشتر می‌شود زیرا به طور متوسط میزان مراجعه سالمندان ۵ برابر افراد غیر سالمند است.

وزیر بهداشت با بيان اينكه در دو سال گذشته حدود ۸۰۰ پروژه طراحی شده است افزود: خوشبختانه راهبردهای کلان و فرعی برای رسیدن به اهدافی که پروژه‌های دنبال می‌کنند بیشتر در ارتباط با بیماریهای غیر واگیر است.

وزیر بهداشت در ادامه از راه اندازی شبکه‌های تحقیقاتی چاقی و سالمندی در کشور خبر داد و گفت: باید پروژه‌ها را عملیاتی کنیم و از کانال آن‌ها به اهداف برسیم.

وحیدی دستجردی افزود: بیماری‌های غیرواگیر مانند چاقی، کلسترول، فشار خون و دیابت کشورهای عربی منطقه بيش از ایران است اما درعین حال دلیل بر این نمی‌شود که وضعیت خود را خوب ارزیابی کنیم.

وی با اشاره به اینکه تا سال ۱۴۰۴ باید حرف اول را از نظر سلامتی در منطقه بزنیم افزود: برای تحقق این امر باید از همین شبکه‌های تحقیقاتی کمک بگیریم.

وی ابراز امیدواری کرد با آینده نگری و تحقیقاتی که انجام می‌شود بر این معضل بزرگ دنیا که‌‌ همان بیماریهای غیر واگیر است غلبه کنیم و وضع را به سمت بهتر شدن پیش ببریم.

وحید دستجردی برنامه اساسی و محوری سلامت کشور را پزشک خانواده و نظام ارجاع عنوان کرد و افزود: بسیار امید بسته‌ایم که با ارائه بسته‌های ادغام یافته بهداشتی و درمانی در زمینه کنترل بیماری‌های غیرواگیر در کشور، فعالیت جدی داشته باشیم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: آموزشهای عمومی، اطلاع رسانی و فرهنگی سازی برای کنترل بیماری‌های غیرواگیر در جامعه حرف اول را می‌زند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ملت ایران کیه از حزب الله حماس مماس و خماس بگو
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
یک رابطه خوب زمانی است که کسی پذیرای گذشته، پشتیبان امروز و مشوق فردایتان باشد.