شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۱ / ۲۰:۲۷
کد مطلب: 12809
۰

تنها 6 مرکز خدمات طب سنتي داراي مجوز در کشور فعاليت مي کند


در حال حاضر تنها ۶ مرکز ارائه خدمات طب سنتي مجوز دار درکشور تحت نظارت دانشگاه هاي علوم پزشکي فعاليت مي کند و هنوز هيچ مرکز خصوصي داراي مجوز در ارائه خدمات طب سنتي در کشور نداريم ،البته آيين نامه خدمات طب سنتي تدوين شده است و بايد توسط وزير بهداشت ابلاغ شود. مشاور وزير بهداشت در امور طب سنتي با بيان اين مطلب در گفت و گو با خراسان گفت: پس از ابلاغ اين آيين نامه مراکز متقاضي دريافت مجوز مي توانند آمادگي خود را اعلام کنند تا شرايطشان براي اعطاي مجوز بررسي شود.در هر حال با توجه به استقبال مردم مراکز داراي مجوز فعلي به هيچ وجه جواب گو نيست . عباس حاجي آخوندي همچنين در گفت و گو با فارس اظهار داشت: توسعه مراکز خدمات طب سنتي با دانش آموختگي دانشجويان دانشکده هاي طب سنتي در دستور کار وزارت بهداشت است. مردم خواهان گسترش  مراکز قانوني طب سنتي در کشور هستند و بايد هر چه سريع تر نسبت به گسترش تعداد اين مراکز اقدام شود، البته با ابلاغ آيين نامه خدمات طب سنتي چنين مراکزي در بخش خصوصي نيز ايجاد خواهد شد.

گسترش مراکز قانوني طب سنتي در دستور کار وزارت بهداشت


وي درباره آخرين اقدامات وزارت بهداشت براي گسترش مراکز قانوني طب سنتي در کشور توضيح داد: آيين نامه ايجاد مراکز طب سنتي در وزارت بهداشت تدوين شده و براي تصويب نهايي در اختيار وزير بهداشت قرار گرفته اما هنوز ابلاغ نشده است.حاجي آخوندي گفت: تحول جديدي که در وزارت بهداشت براي توسعه طب سنتي انجام شده است، ايجاد معاونت طب سنتي است و در نقشه جامع علمي کشور نيز توسعه دانش طب سنتي و ايجاد مراکز خدماتي آن جزواولويت هاي اصلي وزارت بهداشت تعيين شده است.مشاور وزير بهداشت افزود: توسعه گياهان دارويي و طب سنتي در نقشه جامع علمي اولويت يک وزارت بهداشت تعيين شده است و بر همين اساس وزارت بهداشت بايد مراکز تحقيقي، آ موزشي و خدماتي طب سنتي را توسعه دهد.بر اين اساس سند توسعه گياهان دارويي و طب سنتي تدوين شده است و در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مراحل تصويب نهايي را طي مي کند که اميدواريم با تصويب اين سندها شبکه جامع خدمات طب سنتي در کشور ايجاد شود.مشاور وزير بهداشت در امور طب سنتي تصريح کرد: شلوغي و استقبال مردم از مراکز موجود خدمات طب سنتي در دانشگاه هاي علوم پزشکي باعث شده است که اين مراکز مجبور شوند نوبت هاي چند ماهه به مردم بدهند.



120 دانشجوي دکتراي طب سنتي در دانشکده هاي طب سنتي مشغول تحصيلند


وي ادامه داد: در حال حاضر حدود 120 دانشجوي دکتراي طب سنتي در دانشکده هاي طب سنتي کشور در رشته هاي طب سنتي و دارو سازي طب سنتي مشغول تحصيل هستند که از زمستان امسال پس از دفاع از پايان نامه اولين گروه آن ها وارد بازار کار مي شوند و مي توانند مراکز رسمي و مجوز دار تأسيس کنند.مشاور وزير بهداشت گفت:  رشته تغذيه در طب سنتي، اخلاق پزشکي و پرستاري طب سنتي نيز تصويب شده اما هنوز دانشجو پذيرش نکرده است.وي ادامه داد: طب سنتي، طب قديمي کشور است و قديمي بودن به معناي کهنه بودن آن نيست بلکه به معناي قدمت و سابقه آن است. ايجاد دانشکده هاي طب سنتي نيز نشانه اين است که طب سنتي پويا و به روز است.طب سنتي به هيچ وجه ايستا نيست و بر اين اساس دانشجويان، محققان و متخصصان تحصيل کرده اين رشته به دنبال ايجاد روش هاي جديد براي درمان بيماري هاي جديد و روز جامعه هستند و به طور دائم طب سنتي را به روز مي کنندو متوليان طب سنتي هم زمان با تدوين آيين نامه آن حدود و محدوده فعاليت متخصصان طب سنتي و حيطه کار آنان را تعيين مي کنند، همچنان که تعيين محدوده کاري براي متخصصان طب نوين نيز انجام مي شود.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی