چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۱ / ۱۷:۰۱
کد مطلب: 13577
۰

مدت طولانی سرتان را پایین نیندازید

خم نگه داشتن سر به طرف پایین در طول روز و به مدت طولانی، موجب ایجاد فشار به مهره‌های گردن و دیسک بین مهره‌ها شده و آرتروز گردن را به دنبال دارد.
ستون فقرات هم مثل هر ساختمان دیگر، به طور طبیعی در معرض تغییرات ناشی از افزایش سن است، اما برخی مسائل مثل حرکات بدنی بیش از حد یا ناصحیح، سوانح رانندگی که باعث خمیدگی ناگهانی سر به جلو و سپس عقب می شوند، کارهای سنگین، حمل وسایل و اشیاء روی سر (که در جامعه روستایی ما شایع است)، اختلالات مادرزادی و ... سرعت و شدت پیدایش این تغییرات را بیشترمی کنند.



از جمله این تغییرات می توان به تغییر ساختمان دیسک بین مهره ای، برجسته شدن آن به داخل کانال نخاعی یا سوراخ های بین مهره ای، پیدایش خارهای استخوانی در لبه مهره ها و حتی تغییر شکل و به هم خوردن انحنای طبیعی آنها اشاره کرد.



هر کدام از این تغییرات، بسته به محل، می توانند باعث فشار بر ریشه های عصبی یا حتی نخاع شوکی شوند و بیمار را علامت دار کنند.



علائم آرتروز گردن

اغلب بیماران با درد و محدودیت حرکتی ناحیه گردن به پزشک مراجعه می کنند.



بسته به محل فشار، ممکن است علائم محدود به اندام فوقانی باشند (مثل بی حسی، درد تیر کشنده به شانه یا دست و خصوصا پشت سر و کاهش قدرت عضلانی)، یا اندام تحتانی را درگیر کنند (مثل سفتی و اختلال در قدرت عضلانی پاها، اختلالات حسی، بی اختیاری یا احتباس ادرار و مدفوع) و بعضا علائم درهر چهار اندام مشاهده می شوند.



برخی از سردردها خصوصا سردردهای تیرکشنده از پشت سر که با حرکات یا برخی وضعیت های خاص پدید می آیند، درد بین دو کتف و درد شانه ها نیز از جمله علائمی هستند که می توانند در اثر آرتروز گردن مشاهده شوند و متأسفانه پاسخ کمتری به درمان می دهند.

زنان خانه‌دار جهت پیشگیری از ابتلا به آرتروز گردن، هر یک ربع ساعت، یک بار باید به گردن استراحت داده و سر را به آرامی سمت عقب برگردانند

راه های تشخیص آرتروز گردن

برای بررسی و تأیید تشخیص آرتروز گردن می توان از عکس رادیوگرافی ساده در چهار جهت، سی تی اسکن و MRI استفاده کرد که هر یک ارزش خاص خود را دارند.



درمان آرتروز گردن

بستن یقه های طبی مخصوص و محدود ساختن حرکات گردن برای مدت کوتاه می تواند از شدت درد بکاهد.



حرکات درمانی با احتیاط و فیزیوتراپی نیز در بسیاری ازموارد مشکلات بیمار را کاهش می دهند، اما در برخی موارد خصوصا در صورت وجود علائم عصبی یا فشار بر نخاع، انجام عمل جراحی کمک زیادی به بیمار خواهد کرد و علاوه بر کاهش درد از پیدایش علائم عصبی شدیدتر جلوگیری خواهد کرد.



انجام یک سری حرکات کششی و تقویتی می تواند از پیدایش دردهای گردن و شانه جلوگیری کرده و درصد زیادی از موارد را بهبود بخشد.




زنان خانه دار در معرض ابتلا به آرترزو گردن هستند

زنان خانه‌داری که هنگام انجام کارهای خانه به مدت طولانی سر خود را به سمت پایین نگه می‌دارند، در معرض ابتلا به آرتروز گردن قرار دارند.



زمان بروز آرتروز گردن معمولا پس از 40 سالگی است. این در حالی است که در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی در طی فعالیت‌های روزانه، سن ابتلا به آرتروز کاهش می‌یابد.



خم نگه داشتن سر به طرف پایین در طول روز و به مدت طولانی، موجب ایجاد فشار به مهره‌های گردن و دیسک بین مهره‌ها شده و آرتروز گردن را به دنبال دارد.




زنان خانه‌دار جهت پیشگیری از ابتلا به آرتروز گردن، هر یک ربع ساعت، یک بار باید به گردن استراحت داده و سر را به آرامی سمت عقب برگردانند. همچنین باید سطح کار خود را بالا آورند تا مجبور به خم کردن سر و گردن نباشند.



انجام یکنواخت کارهای خانه به کمر، گردن و زانو آسیب می‌رساند. به زنان خانه‌دار توصیه می‌شود هنگام انجام کار خانه از ایستادن طولانی مدت خودداری کرده و چهارپایه کوچکی زیر یک پای خود قرار دهند.


در صورت ابتلا به آرتروز حاد لازم است از انجام حرکات تند و غیراصولی خودداری شود

برای کاهش درد گردن چه کنیم؟

انجام حرکات ورزشی منظم و مناسب که موجب تقویت عضلات گردن شود، در درمان آرتروز گردن خفیف بسیار موثر است.



مبتلایان به آرتروز گردن می‌توانند سر خود را از عقب به دیوار تکیه داده و به آرامی به دیوار فشار وارد کنند. این کار موجب تقویت عضلات گردن می‌شود.



همچنین می‌توان دست خود را روی پیشانی یا در طرفین سر قرار داد و با فشار به دست، عضلات گردن را تقویت کرد.



در صورت ابتلا به آرتروز حاد لازم است از انجام حرکات تند و غیراصولی خودداری شود.



تقویت عضلات باید به صورت استاتیک انجام شده و پس از بهبودی برای انجام حرکات ورزشی اقدام کرد.   منابع:

ایسنا - دکتر شهلا زاهدنژاد، متخصص فیزیوتراپی

سایت دکتر مجید ظهرابی – جراح و متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو