پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۱ / ۱۸:۰۵
کد مطلب: 14532
۰
۶

بهترین مشاور را انتخاب کنید

بهترین مشاور را انتخاب کنید
برخی از زوجین گاهی در مسیر زندگی خود ، احساس می کنند که به یک مشاوره روانی احتیاج دارند . اطمینان از اینکه یک مشاور یا یک درمانگر می تواند به آنها کمک کند و مشکل دیگری بر مشکلات شان  اضافه نمی نماید ، هدف این مقاله می باشد.

در انتخاب درمانگر باید خیلی دقیق باشید . همان طور که یک درمانگرِ با تجربه کمک می کند تا درمان شوید و زندگی زناشویی سالمی داشته باشید ؛ یک درمانگر تازه کار یا کم تجربه می تواند وضعیت رابطه شما را ناسالم تر کند ؛ چون به علتِ اختلال پی نمی برد و راه حلی ارائه می دهد که شفابخش نیست.

مسئله ای که در این مجال قصد داریم مطرح نمائیم ، شاید به مذاق خیلی از درمانگرها خوش نیاید . مثلا می توان به صراحت گفت : داشتن پایان نامه تحصیلی به هیچ وجه دلیل آن نیست که دارنده ی آن یک درمانگر خوب باشد . آنها فقط از نظر قانونی درمانگر هستند ، ولی شاید از نظر صفات شخصیتی مناسب نباشند . ممکن است به اندازه ی کافی حساسیت به خرج ندهند و یا در انتقال و کاربرد آنچه آموخته اند ، ناتوان باشند.

بیشتر مردم نمی دانند یک مشاور یا درمانگر چه کاری باید برایشان انجام دهد . لذا زمان مراجعه به مطلب روان شناس ، او را متخصص و خبره می انگارند و گفتگو با او را "درمان" تلقی می کنند . بنابراین اگر درمانگر به حرفهای شما گوش بدهد یکبار هم بپرسد مثلا ( آن موضوع  چه احساسی در تو به وجود آورد ) یا ( آن موضوع چه نتیجه ای داشت ؟ ) و بعد جلسه تمام شود و شما چند هزارتومان بپردازید ، موقعی که مطب را ترک می کنید با خود می اندیشید که :

درمان یعنی همین . احتمالا خیلی طول می کشد تا نتیجه ای بگیرم ، این واقعا خنده دار است ! خوب یک نوار از صحبتهای خودم ضبط می کنم سپس خودم شنونده می شوم و پولم را پس انداز می کنم !
گاهی شما در جلسات مشاوره ، موضوع را مطرح می کنید و خودتان هم به آن پاسخ می دهید . حواستان باشد که اگر مشاور از شما پرسید : ( فکر می کنی علت این موضوع چیست ؟) ، بگوئید ( اگر می دانستم که به شما مراجعه نمی کردم ، شما درمانگر هستید ، من هزینه می کنم تا شما بگویید موضوع چیست ؟ )

تصور کنید معده شما درد گرفته است و به پزشک مراجعه کرده اید شما تمام نشانه ها و ناراحتی خود را برایش شرح می دهید آن وقت اگر پزشک بپرسد ( فکر می کنی علت چیه ؟) و از شما چند هزار تومان حق ویزیت دریافت کند ؛ واضح است که با ناراحتی مطب را ترک می کنید . شما چرا به پزشک مراجعه می کنید ؟ چون انتظار دارید علت بیماری معلوم شود و پزشک شما را درمان کند.

یک درمانگرخوب ، باید در مورد نوع رابطه شما ، الگویی که در ذهن دارید و باقی مسائل ، بیشتر از خود شما اطلاعات داشته باشد . وظیفه اوست که شما را روشن کند نه اینکه شما برای او کار کنید.
در این مقاله جهت انتخاب یک درمانگر خوب به این موارد اشاره می نمائیم :

** مطمئن شوید که ارتباط شما و درمانگر گرم وصمیمی است تا به راحتی و احساس ایمنی هر چه بیشتر،  درد خود را با او در میان بگذارید و از راهنمایی او برای درمان خود بهره مند شوید .

می توان گفت که صداقت ،  شفای هر درد است ؛ لذا اگر شرایط برای یک محیط دوستانه فراهم بود ، با آرامش و به راحتی ، آنچه را که در درون خود دارید ، ابراز نمائید ، تا درمانگر  ساده تر به علت مشکل شما پی  ببرد .

** بهترین درمانگر کسی است که ، با بارِ عاطفی خود کنار آمده باشد و در اصلاحِ شخصیت خویش کوشا باشد . و گرنه خواندن چند کتاب ، نوشتن چند رساله تحقیقی ، و شرکت در چند کنفرانس ، به تنهایی نشانه کارایی او نیست .

اگر او در بهبود وضعیت خود کوشا باشد ، طبعا می داند چطور در شما انگیزه ایجاد نماید ، روحیه شما را تقویت کند و دلسوزانه به شما کمک نماید ؛ تا درهای بسته قلب و روح خود را باز کنید . بسیاری از درمانگران حرفه ای از درمان بار عاطفی گذشته خود اجتناب می کنند ! و فقط به تجربه در مورد بیماران اکتفا می نمایند که تعجب برانگیز است ، چون روان درمانی ، یک نظریه نیست بلکه ترکیبی از دانسته ها و تجربه ها می باشد . چنین شخصی چگونه شما را به مقصد (کمال) می رساند ؟ ؛ در حالی که خودش نمی خواهد به آن مقصد برود .

** اطمینان حاصل کنید درمانگر درباره عادات ناخواسته و الگوهای شما ؛ هم علت را کشف می کند و هم راهِ درمان را نشان می دهد . تجزیه و تحلیل گذشته ، برای درمان کافی نیست . با راهنمایی او باید هر روز قدم جدیدی بردارید و ضمن رها کردن عادات ناسالم ، رفتار سالم را یاد بگیرید و به روش سالمتری با موضوعات مشابه روبه رو شوید .

یک درمانگر خوب باید به شما تکلیفی دهد که با انجام آن ، درون و بیرون شما یکپارچه شود .

** جلسه های روان درمانی از آغاز باید ارزش خود را نشان دهد . بعضی ها فکر می کنند اثرات مثبت روان درمانی بعد از گذراندن 10 الی 20 جلسه ، در زندگی نمود پیدا خواهد کرد که البته این تفکر موجه نیست . اگر از من بپرسید حداقل زمان برای اینکه روان درمانی اثر خود را نشان دهد چه مدت است ؟ جواب می دهم : ( در خلال اولین جلسه ) . در جلسه اول اگر راهنمایی ارزشمندی دریافت نکردید و چیز مفیدی یاد نگرفتید یا مسئله مجهولی برایتان معلوم نشد ؛به چه دلیل پول و وقت خود را ضایع نمایید ؟
البته نباید انتظارداشت شما در اولین جلسه مشاوره تغییرات معجزه آسایی در رابطه خود مشاهده کنید اما اگر هیچ تغییر مثبتی که جلسه به جلسه باید به آن افزوده شود ، اتفاق نیفتد ، می تواند ناشی از عملکرد درمانگر باشد . شاید درمانگر شما خیلی آهسته عمل می کند که در این صورت دوره درمان شما طولانی خواهد شد . بعضی از درمانگرها شبیه دایه ها رفتار می کنند . دلسوزانه به حرفهای شما گوش می دهند ، اما هرگز شما را به سطح آگاهی بیشتر راهنمایی نمی کنند .
چگونه درمانگر حاذق انتخاب کنید ؟
از دوستان ، فامیل و همکاران که از خدمات مشاوره بهره برده اند و از نتیجه کار راضی هستند پرسش کنید و نشانی بگیرید .

پزشک عمومی مورد اعتماد هم می تواند روان شناس صلاحیت دار به شما معرفی کند .
درباره روش و رفتار درمانگر تحقیق کنید ، اگر شرایط لازم را داشت به او مراجعه کنید .
پس از انتخاب درمانگر قبل از اینکه اولین جلسه درمان شروع شود با او تلفنی یا حضوری گفتگو کنید . این کار برای آنکه تشخیص دهید آیا به راحتی قادرید با او صحبت کنید ، لازم است .
بدون خجالت از او پرسش کنید و با دقت به پاسخش گوش فرا دهید . به این ترتیب متوجه خواهید شد که این شخص مسایل را درست حس می کند ، یا به حاشیه پردازی رو می آورد .
روان شناس تنها به عنوان یک راهنمای دوست داشتنی به شما کمک می کند تا در جنگل احساسات روانی ، با امنیت سفر کنید و می تواند جاده ی رسیدن به آزادی (سعادت) را نشانتان دهد
در اولین جلسه درمانی نیازهای خود را چند بار تکرار کنید . این جلسه با پول شما تشکیل شده است . هر چه را نیاز دارید بپرسید .

در خاتمه به خاطر داشته باشید که یک روان شناس نمی تواند مشکل شما را حل کند ، یا شما را شفا دهد و درد شما را برطرف کند . چون شما در دستان خودتان هستید ، نه بیهوش زیر تیغ عمل جراحی .

روان شناس تنها به عنوان یک راهنمای دوست داشتنی به شما کمک می کند تا در جنگل احساسات روانی ، با امنیت سفر کنید و می تواند جاده ی رسیدن به آزادی (سعادت) را نشانتان دهد .



مطلب فوق نظر سايت تبیان مي باشد و قضاوت در مورد آن بر عهده شما خوانندگان گرامي
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

عجب!!!ظاهرا نویسنده این مطلب خودشون هیچ و یا در سطحی حداقل از مشاوره، اطلاع و تجربه دارن!!!و مطالبی که نوشته شده اونقدر دور از تخصص هست که من فقط به یکی از موارد اشاره می کنم:اغلب در جلسه اول مراجع با هیجانات منفی تندی مراجعه می کنه و صرفا بیان اونها شفابخشه!چون وقتی احساسات رو ابراز گفت بار هیجانی کمتر می شه و قدرت منطق برای حل مساله افزایش پیدا می کنه.مراجع برای شنیدن پند و توصیه و نصیحت مشاوره نمی ره که مشاور در جلسه اول یک مشت راهنمایی کف دست مراجع بذاره تا اون خوشحال از مطب بیرون بره!!!ثانیا اگه مشاور می پرسه به نظرت علت مشکل چیه این سوالی هست که مراجع رو به خودکاوی در مورد خودش و محیطش وا می داره و باعث مسئولیت قسمتی از حل مشکل رو به عهده بگیره و از طرفی شکاف ذهنی برای مراجع ایجاد می کنه تا اگه نکاتی رو مشاور مطرح کرد با دقت و اشتیاق بیشتری گوش کنه.و...لطفا کارشناسی شده مطلب بنویسد!!!------------------------میگنا :با سپاس از شما - انتقادات بجای شما را ما هم قبول داریم . و این مطلب سطحی را موسسه فرهنگی تبیان منتشر کرده ! و ما نیز مخصوصا منتشر کردیم تا دوستان ما نظرات کارشناسانه خود را برای تنویر افکار در این خصوص بیان نمایند.
Iran, Islamic Republic of
اگر خودتان هم مي دانيد كه اين مطلب سطحي و غلط است چرا آن را منتشر مي كنيد ؟ همه خوانندگان اين مطلب به قسمت نظرات مراجعه نمي كنند كه متوجه غلط بودن اين نوشته بشوند !
با نظر سمیه موافقم مطلبی که بیان شده دور از واقعیت اصلی کار مشاوره است یکی از کارهای اصلی یک مشاور این است که با راهنمایی و باز کردن مسائل خود فرد نتیجه گیری نهایی را انجام دهد و راههای ممکن برای حل مشکل را امتحان کند
Iran, Islamic Republic of
واقعا بی سوادی وبی شرم
این رو کاملا قبول دارم که خیلی از مشاوران و روانشناسان ما بدون گذراندن دوره های کارورزی وارد اتاق درمان می شوند و گاهاً در چند سال نخست، خسارات جبران ناپذیری به مراجعین وارد می سازند. اما باید عرض کنم که این مطلب، واقعا خیلی غیر تخصصی و کوته فکرانه نوشته شده. نویسنده این مطلب به عقیده من یک مشاور تازه کاره!
فکر نمی کنم که نویسنده این مطلب اصلا بدونه که روان شناسی یعنی چی!!
کافی بود کمی با جلسه های روان درمانی از نوع فوق العاده علمی و کاربردیش آشنا باشه تا حداقل این مطالب سطحی و 100 غیر علمی رو ننویسه.
جالبه که شما هم اونو منتشر کردین!!!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
شايد شخصي آنقدر ميل به درك شدن دارد، ميل به دوست داشته شدن ندارد