جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۱ / ۰۶:۱۰
کد مطلب: 15005
۰

بدافزارها با رایانه شما چه می‌کنند؟

یک کارشناس فناوری اطلاعات گفت: بدافزارها شامل نرم‌افزارهای جاسوسی و یا برنامه‌های تبلیغاتی مزاحم مانند ردیابی کوکی‌ها است که به ردیابی علاقه‌مندی‌های کاربران در کامپیوتر می‌پردازند.

محمد سلیمی در گفت‌وگو با  (ایسنا)، با بیان این مطلب، اظهار کرد: واژه بدافزار کوتاه شده نرم‌افزار مخرب (malicious software) است. این واژه اصطلاحی عمومی برای توصیف همه ویروس‌ها، کرم‌ها، جاسوس‌افزارها و تقریباً هر چیزی که به طور خاص برای صدمه به کامپیوتر و یا سرقت اطلاعات طراحی شده است.

وی تصریح کرد: واژه ویروس‌های کامپیوتری اغلب به جای بدافزار استفاده می‌شود، هرچند در واقع این دو واژه به یک معنی نیستند و در دقیق‌ترین معنی، ویروس برنامه‌ای است که خود را مدام تکثیر کرده و کامپیوتر را با گسترش خود از یک فایل به فایل دیگر آلوده می‌کند، سپس وقتی فایل‌ها از یک رایانه به دیگری کپی شده و بین دو یا چند رایانه به اشتراک گذاشته می‌شوند، از کامپیوتر آلوده به دیگران منتقل می‌شود و این روند همچنان ادامه پیدا می‌کند.

سلیمی ابراز کرد: اکثر ویروس‌ها خود را به فایل‌های اجرایی متصل می‌کنند، اما برخی می‌توانند به فایل‌های ذخیره اطلاعات بوت، اسکریپت‌فایل‌های اتوران، فایل‌های آفیس و یا حتی در برخی موارد به فایل‌های دلخواهی متصل شوند.


به گفته او بسیاری از این ویروس‌ها مانند ویروس CIH برای این طراحی شده‌ است تا رایانه کاربر را به طور کامل به سمت غیرقابل استفاده شدن ببرند و همچنین برخی ویروس‌ها به سادگی فایل‌های کاربر را حذف کرده و یا خراب می‌کنند، نقطه نظر کلی این است که ویروس‌ها برای خراب کردن و از بین بردن اطلاعات طراحی شده‌اند.

این کارشناس فناوری اطلاعات در ادامه، یادآور شد: بدافزار و یا Malware خلاصه کلمه نرم‌افزار مخرب است، بدافزارها شامل نرم‌افزارهای جاسوسی و یا برنامه‌های تبلیغاتی مزاحم مانند ردیابی کوکی‌ها که به ردیابی علاقه‌مندی‌های کاربران در کامپیوتر می‌پردازند و یا برنامه‌های گمراه‌کننده دیگری مانند کی‌لاگرها، اسب‌های تروا، کرم‌ها و ویروس‌ها هستند.


او خاطر نشان کرد: key loggerها برنامه‌هایی هستند که هر کلید فشرده شده روی کی‌بورد کاربر را ذخیره کرده و به کسی که جاسوسی شخص را می‌کند، ارسال می‌کنند که می‌تواند شامل کلمات عبور کاربر، شماره حساب بانکی وی و شماره کارت اعتباری باشد.

این کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه ویروس‌ها یا کرم‌ها خود را تکثیر می‌کنند، اظهار کرد: این نوع از نرم‌افزارهای مخرب ممکن است به ارسال اسپم (Spam) بپردازند و یا به انجام انواع فعالیت‌های ناگوار دیگر بپردازند و کاربر حتی متوجه آن نشود، چرا که ویروس‌ها معمولاً به دیگر برنامه‌ها می‌چسبند، در حالی که کرم‌ها از خود موجودیت دارند و هر دو می‌توانند به سیستم شخص، با از بین بردن منابع ضروری سیستم صدمه بزنند که ممکن است کامپیوتر کاربر کند و یا متوقف گردد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود