شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۱ / ۱۶:۵۳
کد مطلب: 15174
۰

تشخیص 3 بیماری از طریق تنفس


پژوهشگران پردیس فنی دانشگاه تهران با تولید نوعی نانو حسگر روشی را برای تشخیص دونوع سرطان و بیماری دیابت از طریق تنفس ارائه دادند.

مکانیزم اندازه ‌گیری غلظت در حسگرهای نیمه هادی، تغییر مقاومت لایه حساس تشکیل شده از نانو ذرات  SnO2 (نانو دی اکسید قلع) بر روی حسگر است. به عبارت دیگر هنگامی که حسگر در هوای خالص قرار می گیرد مقاومت آن بالا می رود و با قرار گرفتن در معرض یک گاز کاهنده  مقاومت آن کاهش می یابد.

تحقیقات اخیر نشان داده است که با کاهش قطر نانو ذرات SnO2 به مقادیر کمتر از 6 نانومتر، حساسیت حسگر تهیه شده از این نانو ذرات به مقدار قابل توجهی افزایش می یابد.

در این راستا پژوهشگران پردیس فنی دانشگاه تهران با اجرای پروژه تحقیقاتی توانستند با تولید نانو کامپوزیت نانو لوله های کربنی چند دیواره دی اکسید قلع، حساسیت این نانوحسگر را تا کمتر از ppm 0.3 افزایش دهند.

در این تحقیقات نانو لوله های کربنی چند دیواره دارای عامل اسیدی به روش نشاندن بخار شیمیایی (CVD) سنتز شدند. سپس نانو کامپوزیت ‌های متشکل از نانو لوله های کربنی و نانو ذرات دی اکسید قلع با درصدهای مختلف نانو لوله های کربنی تهیه و در نهایت نانو حسگرهای مورد نظر تولید شد.

یکی از مهمترین کاربردهای این نانوحسگرها در زمینه پزشکی است. فرآیندهای فیزیولوژیکی معمول یا غیرمعمول در بدن می توانند منبع انتشار گازهای موجود در بازدم باشد. در حال حاضر تشخیص امراض داخلی بدن عموما به وسیله انجام آزمایشهای مختلف مانند آزمایش خون یا نمونه برداری (Biopsy)از بافت مورد نظر صورت می گیرد که علاوه بر وقت گیر بودن و عوارض جانبی آن، عمدتا پس از پیشرفت بیماری در بدن بیمار قابلیت تشخیص بیماری را دارند.

این در حالی است که می توان با آنالیز تنفس، زودتر و هنگامی که تعداد سلول‌های معیوب اندک هستند، به وجود بیماری پی برد. بیماریهای سرطان ریه، سرطان سینه و دیابت از جمله بیماریهایی هستند که از طریق آنالیز تنفس نیز قابل تشخیص هستند.

از دیگر کاربردهای این نانوحسگرها می‌توان به استفاده در زمینه های بهداشتی، صنایع غذایی، صنایع دفاع و کنترل و صنایع شیمیایی اشاره کرد.    
مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند