جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۱ / ۰۶:۳۶
کد مطلب: 15562
۰

تاثیر آلودگی هوا بر پرخاشگری و فراموشی

فارس: یک روانپزشک و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آلودگی هوا باعث عوارضی همچون پرخاشگری،افسردگی و فراموشی در افراد می‌شود که باید سیاستگذاران این هشدارها را جدی بگیرند.

وی ادامه داد: طبق پژوهش های انجام شده روی حیوانات در فضای آزمایشی و در شرایطی که اکسیژن رسانی را مختل کردند مشاهده شد که با کاهش انتقال اکسیژن به مغز، رفتارهای پرخطری از حیوانات سر زد.

این متخصص اعصاب و روان گفت: این وضعیت در مورد انسانها نیز صادق است.هر قدر میزان اکسیژن رسانی به مغز کاهش یابد برخی نقاط حساس مغز تحریک می‌شود در نتیجه اختلالاتی مانند افسردگی، پرخاشگری، بی تفاوتی،اختلال در تمرکز و توجه را باعث می‌شود.

باغبانیان ادامه داد: اختلال در حافظه و کند شدن عملکرد ذهنی از دیگر عوارض آلودگی هواست و افراد را در موقعیت های اجتماعی،شغلی و مراقبت از خود دچار مشکل می‌کند.

وی اظهار کرد: هر چه عوارض مسمومیت ناشی از سرب بیشتر شود اختلالات ذهنی افزایش می‌یابد که به مرور باعث فراموشی‌های دائم،بیماریهای لرزشی و علائمی شبیه جنون را در افراد ایجاد می‌کند که بسیار شاهد آن هستیم.

باغبانیان گفت: افزایش میزان شیوع اختلالات روانپزشکی و اعصاب و روان در چنین شرایطی می‌طلبد که پزشکان و دست اندرکاران با اتخاذ سیاستهایی صورت مسئله را پاک نکنند بلکه به حال مردم دلسوزی کنند و با علمی که محققان کشورمان دارند راه حلی برای این معضل بیابند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، افراد سالخورده و کودکان را بیشترین گروه در معرض آسیب دانست و گفت: آلودگی های هوا و صوتی به نحوی باعث استرس در افراد می‌شود و افسردگی و اختلالات روانی را در کسانی که سابقه این بیماریها را دارند،تشدید می‌کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
تا حالا هيچ آدم قوى اى كه گذشته آسونى داشته باشه نديدم .