چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۱ / ۱۱:۴۶
کد مطلب: 15683
۰

خاطره غذاخوردن شکم را سیر نگاه می‌دارد

خاطره خوردن یک وعده غذایی حجیم می‌تواند تا ساعتها پس از آن احساس گرسنگی کمتری به فرد منتقل کند. به گزارش مهر، براساس نتایج تحقیقات انجام شده توسط محققان دانشگاه بریستول که در مجله علمی PLOS ONE منتشر شده خاطره یک وعده غذای خوب شکم را تا چندین ساعت پس از صرف این غذا سیر نگاه می دارد.

داوطلبان شرکت کننده در این تحقیق که پیش از وعده ناهار وعده کوچک یا بزرگی سوپ خوردند، اما جریان این تحقیقات به گونه ای بود که میزان سوپ آنها بدون آنکه داوطلب متوجه بشود پر و یا خالی می شد.

این داوطلبان بلافاصله پس از اتمام غذای خود سطح گرسنگی خود را گزارش کردند که این گزارشها متناسب با میزان غذایی بود که آنها مصرف کرده بودند، نه میزانی که آنها پیش از خوردن دیده بودند.  

این درحالی است که 2 تا 3 ساعت پس از ناهار به داوطلبانی که یک کاسه بزرگ سوپ خورده بودند یک کاسه دیگر نشان داده شد که این افراد اظهار داشتند نسبت به کسانی که کاسه کوچک سوپ را خورده بودند احساس گرسنگی کمتری دارند.

24 ساعت پس از آن، تعداد داوطلبانی که کاسه بزرگی از سوپ را خورده بودند و اعتقادداشتند که این امر گرسنگی آنها را فرونشانده بیشتر شده بود.

براساس اظهارات محققان این تحقیق، این نتایج نشان دهنده نقش مستقل فرآیندهای حافظه و خاطره با احساس رضایت پس از یک وعده غذایی است.

جفری برانستورم نویسنده این تحقیق اظهار داشت: فرصتها برای استفاده عملی از این نتایج وجود دارد تا بتوان انرژی جذب شده انسان را هنگام غذاخودن کاهش داد.

وی افزود: این تحقیق به این علت مورد توجه است که نقش مهمی برای شناخت کنترل اشتها در نظر گرفته است، نقشی که صرفا به واسطه اندازه فیزیکی و یا ماده های متشکله در غذایی که مصرف می کنیم ایفا نمی شود.

این تحقیق با حمایت شورای تحقیقات علوم زیست فناوری و زیست شناسی بریتانیا انجام شده و به عنوان بخشی از تحقیقات صنعتی رژیم و سلامت مورد تجلیل قرار گرفته است. این درحالی است که حمایت این شورا هیچ نقشی در طراحی تحقیق، جمع آوری اطلاعات، تحلیلها و تصمیم به چاپ آن نداشته است.


نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
قلب فقط کارش خونرسانی نیست؛ رزق و روزیتون رو هم میرسونه! خوش قلب باشید