پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ / ۲۲:۲۴
کد مطلب: 17228
۰
معاون بهداشتی وزیر بهداشت نتایج اولیه بررسی بار بیماریها را اعلام کرد

بیماریهای قلبی، سوانح و سرطان مقام اول تا سوم مرگ ایرانیان را کسب کردند

معاون بهداشتی وزیر بهداشت: نتایج اولیه طرح مطالعه ملی بار بیماریها در کشور که اواخر سال گذشته آغاز شد نشان می‌دهد که بیماریهای قلبی-عروقی، سوانح و سرطان رتبه اول تا سوم علت مرگ و ناتوانی ایرانیان را به خود اختصاص می‌دهند.
فاطمه رخشانی در گفت و گو با فارس در پاسخ به این پرسش که آیا نتایج طرح مطالعه ملی بار بیماریها که زمستان گذشته بعد از 10 سال آغاز شد، مشخص شده است،گفت: بله نتایج این مطالعه ملی مشخص شده است و اکنون برای اولین بار اعلام می کنم که بر اساس نتایج این پیمایش ملی بیماریهای قلبی-عروقی، سوانح و حوادث و سرطان رتبه های اول تا سوم بار بیماریها را در ایران به خود اختصاص ‌می‌هند.
وی ادامه داد:‌ در مورد عامل خطر بروز این بیماریها نیز تحقیقات ملی نشان می‌دهد که فشار خون عامل اول بروز مرگ و میر در کشور است و بعد از آن چاقی در رده دوم عوامل خطر (Risk factor) مرگ و میر ایرانیان است.
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش که در گذشته بیماریهای روانی سومین بار مرگ و میر ایرانیان اعلام می‌شد گفت: نه بر اساس آخرین مطالعه ملی، بیماریهای روانی جزو رتبه‌های اول تا سوم علت مرگ و میر ایرانیان نیست.
وی در پاسخ به این پرسش فارس که میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی، سوانح و سرطان در کشور چقدر است گفت:‌ فعلاً نمی توانم این اعداد را اعلام
کنم چون نگرانم در بین مردم نگرانی ایجاد کند.
پیش از این علیرضا مصداقی‌نیا، معاون بهداشتی سابق وزارت بهداشت در آذر 91 در گفت‌وگو با فارس از بررسی بار بیماریها و تنظیم سند ملی بار بیماری‌های کشور در سال 92 خبر داده بود. افزود: بار بیماری‌های غیر واگیر و عوامل خطرزا در کشور بسیار بزرگ و زیاد است.
وی ادامه داد: به همین منظور کار مطالعاتی عوامل خطرزای سلامت توسط وزارت بهداشت انجام شده است و به زودی به صورت طراحی علمی در نیمه اول سال 92 ارائه می‌شود.
معاون بهداشتی سابق وزارت بهداشت گفت: در این سند علاوه بر اینکه بیماری‌های شایع بررسی می‌شود، هزینه‌ای که این بیماری‌ها به کشور تحمیل می‌کند نیز تبیین می‌شود.
مصداقی نیا افزود: همچنین بار بیماری‌ها از نظر میزان کارافتادگی که به مردم تحمیل می‌شود نیز بررسی می‌شود.
وی با بیان اینکه این سند توسط تیم‌های کارشناسی در دانشگاه‌های علوم پزشکی مطالعاتی شده گفت: قرار است هر 10 سال یکبار این نقشه توسط وزارت بهداشت بازبینی شود.
معاون بهداشتی سابق وزارت بهداشت اعلام کرد: آخرین مطالعه بار بیماری‌ها در کشور در سال 1382 انجام شد که مطابق آن حوادث و سوانح، بیماریهای قلبی و سرطان به ترتیب بیشترین سهم بار بیماریها را در کشور داشتند بنابراین پس از 10 سال ضرورت تنظیم سند جدید احساس می‌شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "