پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ / ۲۲:۱۴
کد مطلب: 17346
۰
۲

دنیای بدون عمه و خاله، عاقبت تک فرزندی

\"\"یک روانشناس معتقد است: تک فرزندی سبب کوچک شدن خانواده‌ها می‌شود و مشکلات جبران ناپذیری را برای خانواده‌ها به همراه می‌آورد.
"عظیم عظیمی" در گفت‌و گو با ایسنا، به بیان ریشه‌های گرایش خانواده‌های ایرانی به سمت تک فرزندی پرداخت و گفت: گرایش به تک فرزندی تحت تأثیر فرهنگی غربی در جامعه ما بوجود آمده که این مسئله می‌تواند عوارض روانشناختی بسیاری را در بلندمدت برای خانواده‌ها به همراه داشته باشد.
وی افزود: اروپایی‌ها داشتن فرزند زیاد را دست و پا گیر می‌دانند و بخاطر سوداندیشی چنین سبک زندگی را برگزیده‌اند، در حالیکه در فرهنگ ما داشتن فرزندان زیاد نه تنها دردسر ساز نیست، بلکه حتی امیدبخش نیز است.
وی با تأکید بر اینکه تغییر فرهنگ امری زمان‌بر است و به چندین دهه زمان نیاز دارد، تأکید کرد: عوارض منفی این جابجایی فرهنگی خانواده‌ها را با بحران مواجه خواهد کرد و آسیب‌های روانی و اجتماعی زیادی را به آن‌ها تحمیل می‌کند.
عظیمی معتقد است که در فرهنگ ما داشتن خواهر و برادر نوعی امنیت روانی به حساب می‌آید و طبیعی است که فرزندان رشد یافته در چنین خانواده‌هایی داشتن خواهر و برادر را امتیاز بزرگی می‌دانند و در صورت عدم برخورداری از آن دچار بحران خواهند شد.
این روانشناس معتقد است: تربیت شدگان خانواده‌های گسترده شاید در دوران کودکی مشکلی احساس کنند، اما در دوران بزرگسالی خواستار مراودات اجتماعی شده و در صورت عدم برخورداری از چنین مسئله‌ای دچار خلأ روانی و عاطفی می‌شوند و با آسیب‌های اجتماعی متعددی روبرو خواهند شد. وی می‌گوید: در جامعه ما داشتن عمو، دایی، خاله و عمه امتیازهای مثبتی هستند که نداشتن آن‌ها احساس نا امنی به فرد می‌دهد و آن‌ها را با مشکل مواجه می‌کند.
عظیمی افزود: انتخاب سبک تک فرزندی برای زندگی خواه ناخواه خانواده‌ها را به سمت کوچک شدن پیش می‌برد و دنیای بدون عمه و خاله را برای آیندگان به همراه دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

رضا
چرا چند سال پیش که تک فرزندی را در جامعه رواج دادید تحت تاثیر فرهنگ غربی نبود ولی الان هست؟ وضع اقتصادی جامعه را ببینید بعد در این مورد فتوا صادر کنید لطفا.
نازي
Iran, Islamic Republic of
ببخشيد ها اما به نظر من اين روانشناس شكر خورده تو دوره اي كه پوشك 20هزار تومنه
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود