احتمال بروز بیشفعالی در کودکان پسر 3 برابر دختران

«جلیل حاجیلو» در گفتوگو با ایسنا، افزود: میزان احتمال ابتلای کودکان به بیشفعالی در پسران سه برابر دختران است. وی ادامه داد: کودکان بیشفعال بدون فکر کردن عمل میکنند، بیش از اندازه فعالند و در تمرکز مشکل دارند. غالباً متوجهاند که والدین چه انتظاری از آنان دارند اما برآورده کردن این انتظار برای آنان مشکل است چون نمیتوانند آرام بنشینند، دقت کنند یا به جزییات توجه کنند.
این روانشناس با اشاره به اینکه شلوغی را با بیشفعالی اشتباه نگیرید، اظهار کرد: اغلب کودکان در سنین خردسالی خصوصاً اگر مضطرب یا هیجانزده باشند، چنین رفتارهایی از خود بروز میدهند اما در کودکان بیشفعال این علائم مدت زمان طولانی وجود دارند و در شرایط و محیط های مختلف روی میدهند.
حاجیلو تصریح کرد: فراموشی در فعالیت، گم کردن اسباببازیها، کتابها و وسایل، اجتناب از کارهایی که به تلاش ذهنی و تفکر نیاز دارد، مشکل در پیروی از دستورات، مشکل در ادامه دادن و توجه و حفظ دقت طی فعالیتها، ناتوانی در توجه به جزییات و بیدقتی در تکالیف مدرسه یا دیگر فعالیتها نشانههایی است که ممکن است این کودکان از خود بروز بدهند.
وی افزود: مهمترین علل بیشفعالی در کودکان علل ارثی و عوامل محیطی است که زمینهی ارثی تاثیر بیشتری دارد و علت اصلی این اختلال است و عواملی چون تحریک بیش از اندازهی کودکان و کمبود توجه به آنها نیز از عواملی است که میتواند این اختلال را تشدید کند.
این روانشناس یادآور شد: این اختلال به عملکرد خانوادگی، اجتماعی و تحصیلی کودک آسیب میرساند اما با درمانهای مناسب چون بازیهای رایانهای و ... که به تمرکز نیاز دارند کودکان میتوانند بیاموزند که چگونه با این مشکل کنار بیایند و علائم خود را کنترل کنند و در مواردی که این اختلال تشدید شود باید به روانپزشک مراجعه کرد.
مرجع : خبرگزاری ايسنا