جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۵ تير ۱۳۹۲ / ۰۸:۰۸
کد مطلب: 18197
۰

بهبود سردردهای تنشی با مدیریت استرس

بهبود سردردهای تنشی با مدیریت استرس
یک دکترای روانشناسی گفت: مدیریت استرس مانند مدیریت زمان، تنش زدایی و ریلکسیشن، کمک گرفتن از دیگران در انجام کارها، پایین آوردن توقعات نابه جا از خود، استفاده از حمایت‌های اجتماعی، تفریح کردن و خنده درمانی و جدی نگرفتن برخی از مشکلات از مهمترین راهکارهای مقابله با سردردهای تنشی است.

به گزارش میگنا، دکتر منیژه کاوه در گفت وگو با ایسنا ، گفت: سردردهای تنشی یکی از انواع بیماری‌های سایکوسوماتیک یا روان تنی هستند که عوامل روانی روی آنها تاثیر دارد، یعنی بیماری‌های جسمی که تحت تاثیر عوامل روانی قرار دارند.

وی افزود: یکسری از سردردها مانند سردردهای میگرنی و تنشی نیز تحت تاثیر این عوامل روانی هستند. افسردگی، میزان اضطراب، ناامیدی، نارضایتی از زندگی و وجود اتفاقات ناگوار بر زندگی شخصی در بروز سردردهای تنشی موثر هستند.
کاوه تصریح کرد: این نوع سردردها با میزان اعتماد به نفس نیز رابطه مستقیم دارد یعنی هرچه اعتماد به نفس بالاتر رود، میزان بروز سردردهای تنشی نیز کاهش می یابد. وقتی اعتماد به نفس کم شود، فرد در انجام وظایف خود دچار اضطراب شدید شده و سردرد تنشی ایجاد می‌شود.

این روانشناس با بیان اینکه میزان شیوع سردردهای تنشی 30 درصد است، گفت: 90 درصد افراد سردرد را تجربه می کنند که انواع مختلفی دارد، یکی از آنها سردردهای تنشی است. وی در ادامه افزود: افسردگی و استرس‌های روحی یکی از مهمترین دلایل بروز سردردهای تنشی است، بنابراین درمان این سردردها به صورت علت‌یابی تنش و برطرف کردن زمینه روحی بیمار درمان می شود.
یک راه برای کاهش استرس این است که در ابتدای صبح برای طول روز برنامه ریزی کنیم، خواب کافی، ورزش منظم، غذاهای سالم و سیگار نکشیدن نیز استرس را کم می‌کند. کاوه یادآور شد: علایم سردردهای تنشی این است که این نوع سردردها دو طرفه بوده و حالت فشار به سر وارد می کنند.

یکی از روش‌های برطرف کردن این نوع سردردها مدیریت استرس مانند مدیریت زمان، تنش زدایی و ریلکسیشن، کمک گرفتن از دیگران در انجام کارها، پایین آوردن توقعات نابه جا از خود، استفاده از حمایت‌های اجتماعی، تفریح کردن و خنده درمانی و جدی نگرفتن برخی از مشکلات است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو