شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۶:۲۹
کد مطلب: 18953
۰

افزایش احتمال مرگ زودرس کودکانی که از مادران چاق متولد می‌شوند ‌

مطالعات محققان اسکاتلندی حاکی از آن است احتمال مرگ زودرس در کودکانی که از مادران چاق متولد می‌شوند، نسبت به کودکانی که از مادرانی با وزن طبیعی متولد می‌شوند بیشتر است.
به گزارش ایسنا، بر اساس نتایج این تحقیق به زنان جوان توصیه‌ می‌شود پیش از بارداری عادات بد غذایی خود را اصلاح کرده و وزن خود را کنترل کنند. حدود دوسوم زنان آمریکایی و اروپایی که در سنین باروری هستند، به اضافه وزن دچار بوده و بیش از یک‌سوم آنان چاق هستند. بر اساس نتایج تحقیقات پیشین، چاقی در دوران بارداری ممکن است خطر ابتلا به فشار و قند خون بالا را افزایش دهد که این امر با ابتلای کودک به بیماری‌های قلبی و عروقی مرتبط است.

ربکا رینولدز، نویسنده این تحقیق اظهارکرد: باید برای اصلاح سبک زندگی کودکانی که از مادران چاق متولد می‌شوند، تلاش کرد تا این کودکان وزن طبیعی داشته باشند. محققان با بیان اینکه نتیجه این تحقیق قطعی نیست و ممکن است وزن مادر ارتباطی با طول عمر فرزند نداشته باشد، خاطرنشان کردند: حتی اگر چنین ارتباطی قطعی باشد، مشخص نیست که این کودکان بتوانند خطر مرگ زودرس داشته باشند یا خیر.

محققان برای انجام این تحقیق 38 هزار نفر را که در سال‌های 1950 تا 2011 در اسکاتلند متولد شده بودند، بررسی کردند. آنان شاخص توده بدنی مادر و هر گونه مرگ یا بیماری قلبی را در بین فرزندان در طول این سا‌ل‌ها مورد بررسی قرار دادند.
در مجموع از این تعداد بیش از 6500 مرگ گزارش شد که دلیل عمده آن‌ها سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی بود. بر اساس نتایج این تحقیق احتمال مرگ کودکانی که مادران آنها در هنگام تولد چاق بودند (شاخص توده بدنی آنان 30 یا بیشتر بود) 35 درصد بیشتر از کودکانی بود که مادران آنان وزن طبیعی داشتند.
همچنین احتمال بستری شدن این کودکان در بیمارستان به علت مشکلات قلبی حدود 29 درصد بیشتر از سایر کودکان بود. این محققان عواملی از قبیل میزان درآمد، جنسیت و سن مادر در هنگام تولد را در نظر گرفتند.
نتایج این تحقیق در مجله BMJ منتشر شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو