چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۲ / ۱۲:۳۲
کد مطلب: 19547
۰

تاثير سوپ مرغ بر طول دوره‌ سرماخوردگی کودکان!

به گزارش فارس به نقل از سازمان نظام پرستاری، مریم رسولی با تأکید بر ضرورت استراحت در کودکان مبتلا به سرماخوردگی برای کاهش طول مدت بیماری اظهار کرد: در سرماخوردگی استفاده از آنتی‌بیوتیک توصیه نمی‌شود مگر در مواردی که فرد به عفونت گوش یا پنومونی عفونی باکتریال ثانویه دچار شده باشد.

این کارشناس ارشد کودکان با بیان اینکه بهترین راه پیشگیری از انتقال عفونت شستن مداوم دست‌هاست، افزود: به‌ویژه پس از عطسه و سرفه تمیز کردن بینی باید به‌عنوان یک اصل رعایت شود البته تغذیه کودک هم در پیشگیری و تسریع در روند بهبود بی‌تأثیر نیست. کارشناسان همواره توصیه می‌کنند غذای کودکان مبتلا به سرماخوردگی سرشار از ویتامین‌ C از قبیل مرکبات، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی باشد.

وی ادامه داد: همچنین رژیم غذایی این کودکان باید حاوی ویتامین E، بتاکاروتن و روی باشد تا سبب تقویت سیستم ایمنی بدن کودک شود. دکترای تخصصی پرستاری با بیان اینکه تشخیص افتراقی سرماخوردگی با آنفلوآنزا آسان نیست، گفت: در سرماخوردگی کودک تب ندارد و علائم در حد سرفه، عطسه، گلودرد خفیف و گاه تب خفیف است اما تب بالا و دردهای عضلانی استخوانی و سردرد شاخص اصلی در آنفلوآنزاست. وی افزود: کودک مبتلا به سرماخوردگی در انجام فعالیت‌های روتین مشکلی ندارد و بازی مورد علاقه خود را انجام می‌دهد اما در آنفلوآنزا بی‌حوصله است.

رسولی در خصوص روش‌های انتقال سرماخوردگی گفت: انتقال مستقیم از طریق تماس مستقیم و بوسیدن و گرفتن دست، غیر مستقیم در مهدهای کودک از طریق تماس با اسباب بازی آلوده به ویروس سرماخوردگی و سومین راه از طریق هوا و سرفه و عطسه است.

وی افزود: چنانچه کودک به عارضه‌ دیسترس تنفسی دچار شود یا علائم تاکی‌پنه، ناخن آبی رنگ و لرزش پره بینی به‌هنگام تنفس دچار شود همگی از علائم دیسترس تنفسی است همچنین در موارد تب بیش از 38 درجه سانتیگراد یا اگر کودک به خواب‌آلودگی شدید دچار شود باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در شرایط خفیف مهمترین اقدام کنترل دمای بدن کودک است، ادامه داد: کودکان به‌ویژه در سنین کمتر از 6 سال مستعد تشنج‌های ناشی از تب هستند بنابراین کنترل درجه حرارت معمولاً با استفاده از شربت استامینوفن و ایبوبروفن توصیه می‌شود.

رسولی با تأکید بر ضرورت عدم استفاده از آسپیرین به علت خطر بروز سندروم «ری» گفت: کودکانی که به هر علتی نظیر ابتلاء به بیماری کاوازاکی یا آرتریت آسپیرین مصرف می‌کنند به‌هنگام سرماخوردگی با پزشک مشورت کنند تا مصرف آسپیرین قطع شود.
وی با بیان اینکه برای رفع التهاب مخاط بینی استفاده از قطره نرمال سالین و ساکشن بینی توصیه می‌شود، افزود: داروهای OTC نظیر دکسترومتورفان و دیفن هیدرامین بدون تجویز پزشک استفاده نشود.
نتایج مطالعات حاکی از آن است که آنتی‌هیستامین‌ها و دکونژستان‌های خوراکی تأثیر خاصی در بهبود وضعیت کودک ندارد و سبب آژیته شدن، افت ضربان قلب و... می‌شود.
دکترای تخصصی پرستاری یادآور شد: چنانچه از قطره بینی برای برطرف کردن احتقان بینی استفاده می‌شود بیشتر از 3 روز نباشد چون نتیجه‌ عکس به‌همراه دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند