جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۲ / ۱۴:۱۸
کد مطلب: 19552
۰
یافته جدید محققان

فیس بوک به حافظه صدمه می زند

اگر همیشه آنلاین هستید، اکنون زمان آن فرارسیده که به خود استراحت دهید، چرا که یک تحقیق جدید هشدار داده است که افرادی که زمان زیادی در رسانه های اجتماعی سپری می کنند به حافظه خود صدمه وارد می کنند.

به گزارش مهر، برخلاف باورهای عمومی، مغز درحال استراحت در واقع درحال انجام کار مهم است و در عصر لبریز شدن داده ها و اطلاعات سپری کردن برخی از اوقات به صورت آفلاین ایده خوبی محسوب می شود. این ایده از سوی اریک فرانسن محقق موسسه رویال فناوری KTH استکهلم مطرح شده که تحقیقات خود را روی حافظه کوتاه مدت و راه های درمان عصبهای بیمار متمرکز کرده است.

وی اظهار داشت که مغزی که مدام در حال بررسی و گذراندن وقت در رسانه های اجتماعی است به سادگی از اطلاعات لبریز می شود و در نتیجه اطلاعات کمتری در حافظه ذخیره می شود. مشکل در یک سیستم مغزی شکل می گیرد که به آن حافظه کاری گفته می شود و اکثر مردم از آن با عنوان حافظه کوتاه مدت یاد می کنند. ما به این سیستم مغز هنگام برقراری ارتباط نیاز داریم فرانسن گفت: حافظه کاری ما را قادر می سازد اطلاعات را پالایش کرده و آنچه را که برای ارتباطات نیاز داریم پیدا کنیم. این حافظه به ما این امکان را می دهد که فعالیت آنلاین داشته باشیم و آنچه را که در جریان این فعالیت می خواهیم ذخیره کنیم. اما از سوی دیگر باید تأیید کرد که این حافظه یک منبع محدود است.
براساس اظهارات این پژوهشگر، حافظه کاری می تواند سه تا چهار مورد را در خود داشته باشد. وقتی تلاش می کنیم اطلاعات حافظه کاری را بیشتر کنیم، ظرفیت پردازش اطلاعات ما با شکست مواجه می شود. وقتی که کاربران در شبکه های اجتماعی چون فیس بوک هستند، ذخیره موضوعات آنلاین در مغز دشوار تر می شود. وی افزود: در حقیقت وقتی تلاش می کنیم اطلاعاتی چون سخنرانی را پردازش کنید باید از همان سیستم حافظه کاری بهره بگیرید، بنابراین ظرفیت حافظه کاری خود را کاهش می دهید. وقتی که تلاش می کنیم موضوعاتی را در این حافظه ذخیره کنید در پردازش اطلاعات ضعیف تر می شوید.
اریک فرانسن گفت: با این کار شما زمان را از مغز خود می ربایید و مغز دیگر نمی توانند کارهای مربوط به حفظ و نگاهداری خود را انجام دهد. مغز برای هر دو کار یعنی فعالیت و استراحت طراحی شده است. مغز طوری طراحی شده است که در حالت کمتر فعال هم قرار بگیرد، ما تصور می کنیم که این حالت بیهوده است اما تثبیت حافظه و انتقال اطلاعات به حافظه در این حالت شکل می گیرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
برای کشتی های ساکن، موج های دریا تصمیم می گیرند!