پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۵ مهر ۱۳۹۲ / ۲۲:۵۳
کد مطلب: 19623
۰
فوق تخصص کلیه کودکان خطاب به اولیا مدارس هشدار داد

عفونت کلیه و اختلالات روانی دانش آموزان نتیجه دستشویی کثیف مدارس است

فوق تخصص کلیه کودکان گفت: سنگ کلیه و عفونت ادراری کودکان نتیجه دستشویی کثیف مدارس است. معلمان فکر نکنند دانش‌آموزان برای فرار از کلاس به دستشویی می‌روند. بی‌توجهی به این مسئله ناراحتی‌های کلیوی و اختلالات روانی را به دنبال دارد.

نیلوفر حاجی‌زاده در گفت‌وگو با فارس، به مسئله دستشویی نرفتن کودکان در مدارس و عوارض آن اشاره داشت و افزود: یکی از مهمترین بیماری‌ها که در پی نگه‌داشتن ادرار در کودکان ظاهر می‌شود، عفونت ادراری است البته گاهی نیز فشار داخل مثانه به برگشت ادرار از مثانه به کلیه منجر می‌شود. وی گفت: راهکار اصلی برای حل این مسئله در دست خود آموزش و پرورش است که باید در این امر دخالت کند.
فوق تخصص کلیه کودکان افزود: نظارت بر تمیز بودن سرویس بهداشتی مدارس از وظایف مسئولان بهداشت مدارس است و تمیز نگه داشتن آن از وظایف خدمتکاران است. در این بین مسئولان مدارس باید بر این امر تأکید داشته باشند و به دستشویی‌ها سرکشی کنند و از وضعیت بهداشت و تمیزی آن اطمینان حاصل کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: رعایت نکردن مسائل بهداشتی و تمیز نبودن سرویس بهداشتی مدارس می‌تواند خود منبع عفونت و آلودگی باشد اما از سوی دیگر کودکان در مواجهه ‌با دستشویی‌های کثیف ادرار خود را نگه می‌دارند و برای رفتن به دستشویی تمایل ندارند که این مورد می‌تواند به سلامت کودک لطمه وارد کند.

فوق تخصص کلیه کودکان اظهار داشت: باید به کودک آموزش داد که در شرایط معمول از دستشویی مدرسه استفاده کند و در منزل خود را دوباره بشوید و لباس زیرش را عوض کند.

فوق تخصص کلیه کودکان خطاب به معلمان گفت: معلمان فکر نکنند که دانش‌آموزان برای فرار کردن از محیط کلاس می‌خواهند به دستشویی بروند چرا که بعضی از دانش‌آموزان دچار تکرر ادرار هستند یا اینکه از مایعات زیاد استفاده کرده‌اند و نتوانسته‌اند در زنگ تفریح از سرویس بهداشتی استفاده کنند بنابراین معلمان حتی در اواسط کلاس نیز باید به دانش‌آموزان اجازه بدهند تا از سرویس بهداشتی استفاده کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به والدین کودکان پیش‌دبستانی و کلاس اولی توصیه کرد: به فرزندان خود آموزش درست دستشویی رفتن را بدهید و بر تخلیه ادرار و شستشوی کودک نظارت داشته باشید و به کودکان گوشزد کنند که حتماً بعد از استفاده از دستشویی دست‌های خود را با آب و صابون بشویند.

حاجی‌زاده گفت: یکی از مهمترین بیماری‌ها که در پی نگه‌داشتن ادرار در کودکان ظاهر می‌شود، عفونت ادراری است البته گاهی نیز فشار داخل مثانه به برگشت ادرار از مثانه به کلیه منجر می‌شود.
فوق تخصص کلیه کودکان افزود: یکسری از دانش‌آموزان که نمی‌خواهند از دستشویی استفاده کنند خودخواسته از مایعات کمتری استفاده کنند که این امر باعث بروز سنگ در کلیه کودکان می‌شود.
وی مشکل دیگر استفاده نکردن کودکان از سرویس بهداشتی را نگه‌داشتن ادرار و در ادامه نم زدن دانست و هشدار داد: این مسئله می تواند مشکلات روحی و روانی مهمی را برای این دسته از کودکان به وجود آورد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!