جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۸ مهر ۱۳۹۲ / ۱۶:۰۰
کد مطلب: 19662
۰

عوارض بدخیم سولاریوم ۱۵ سال بعد آشکار می‌شود

چند سالی است که با ورود تکنولوژیهای نوین، برنزه کردن پوست با دستگاه‌های سولاریوم وارد زندگی مردم به خصوص برخی زنان شده است.
امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو در گفت‌‌وگو با فارس در مورد عوارض استفاده از دستگاه سولاریوم برای برنزه کردن پوست، گفت: دستگاه‌های سولاریوم مولد تولید اشعه ماوراءبنفش هستند که با یک طول موج تعریف شده خاص سبب تخریب سلول‌های رنگدانه‌ساز پوست می‌شوند.

به گفته معاون آموزشی بیمارستان پوست رازی معمولاً افراد در حالت طبیعی زیر نور آفتاب خود را برنزه می‌کنند اما به دلیل محدودیت مکان یا تغییر فصل دستگاه سولاریوم را جایگزینی برای آفتاب می‌دانند. احسانی خاطرنشان کرد: ‌اشعه ماوراءبنفشی که از دستگاه سولاریوم ساطع می‌شود. انرژی بالایی را در کوتاه‌مدت تولید کرده و سبب برنزه کردن فوری پوست می‌شود ک قاعدتاً آسیب‌هایی را نیز در پی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: شلی، افتادگی و تیرگی پوست از عوارض زودرس استفاده از دستگاه سولاریوم است و در نهایت در طولانی‌مدت خطر ابتلا به سرطان پوست را چندین برابر می‌کند که شاید یک یا دو ماه بعد از سولاریوم خود را نشان ندهد اما 15 یا 20 سال بعد در مناطقی که فرد خود را تحت اشعه سولاریوم قرار داده تغییرات بدخیمی پوست رخ خواهد داد که در سال‌های دور شاهد موجی از این تغییرات خواهیم بود.

احسانی به دیگر عوارض استفاده از سولاریوم اشاره کرد و گفت:‌ ایجاد ضایعات لکه‌ای نقطه‌ای روی پوست پس از از بین رفتن اثرات برنزه شدن و از دست دادن طراوت و شادابی پوست دیگر عوارضی است که شاید هر کسی به آن توجه نکند.
وی تأکید کرد: حتی در مواردی سوختگی‌های درجه یک تا درجه ۳ ممکن است روی بدن فرد ایجاد شود که جای آن نیز باقی خواهد ماند. هر چه میزان دفعات استفاده از سولاریوم بیشتر باشد عوارض آن نیز بیشتر خواهد بود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
تا حالا هيچ آدم قوى اى كه گذشته آسونى داشته باشه نديدم .