جمعه ۳۱ شهريور ۱۴۰۲ - 22 Sep 2023
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۹
کد مطلب: 19690
۰
۱

چند میلیون نفر در ایران شیشه می کشند؟

خبرگزاری ایسنا: یک روانپزشک گفت: بیش از 5 میلیون نفر در کشورمان سوء مصرف و یا وابستگی به مواد محرک و توهم زا دارند و یا به صورت تفننی آن را مصرف می کنند.
دکتر مهدی کریمی گفت: هم اکنون سوء مصرف شیشه به دلیل عدم آگاهی شایعترین سوء مصرف در کشورمان است. تبلیغات زیادی برای شیشه به جهت افزایش انرژی، کاهش خواب و افزایش نشاط، کاهش وزن و از بین رفتن خستگی صورت می‌گیرد، قاچاقچیان مواد با این تبلیغات که شیشه حاوی مورفین نیست پس اعتیاد آور نبوده، مصرف آنرا تبلیغ می‌کنند و متاسفانه بسیاری از افراد ناآگاه خواسته یا ناخواسته در دام این ماده محرک گرفتار می‌شوند.

وجود بیش از 140 ماده محرک، مخدر و توهم‌زا
وی با بیان اینکه بیش از 140 ماده محرک و مخدر و توهم‌زا وجود دارد، افزود: بیش از پنج میلیون نفر در کشورمان سوء مصرف و یا وابستگی به مواد مواد محرک و توهم‌زا دارند و یا به صورت تفننی آن را مصرف می کنند. بسیاری از داروهایی که به جهت درمان بیماری‌ها تجویز می‌شود نیز مورد سوء مصرف قرار می‌گیرد، داروهایی مانند داروهای خواب، کدئینه و داروهای روانپزشکی و در برخی موارد از مواد صنعتی مانند رنگ و بنزین نیز سوء مصرف می‌شود.
کریمی تصریح کرد: مصرف این ماده می‌تواند باعث کاهش اشتها برای روزها، افزایش تعداد تنفس، افزایش فعالیت فیزیکی، افزایش دمای بدن و تحریک پذیری و بی‌خوابی گیجی شده، لرزش و تشنج، اضطراب و بدبینی و خشونت را سبب شود که تشنج و افزایش زیاد دمای بدن باعث مرگ افراد می‌شود. همچنین با صدمه روی عروق باعث سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.

هشدار نسبت به بدبینی شدید مصرف کنندگان شیشه
این روانپزشک اظهارکرد: توهمات شیشه به گونه‌ای است که بیان آنها کار ساده‌ای نیست. معتادین به شیشه پس از گذشت مدتی از مصرف آن ، شدیداً بدبین می‌شوند، اگر متاهل باشد به همسر خود بدبین می‌شود حتی فکر می‌کند که فرزندانش متعلق به او نیستند.

عدم تمایل به ترک، بدترین عارضه مصرف «شیشه»
وی با بیان اینکه در حال حاضر درمان اعتیاد به شیشه و مواد محرک مشکل‌ترین درمان در زمینه درمان سوء مصرف مواد است، خاطر نشان کرد: متاسفانه تاکنون داروی ویژه‌ای برای درمان این بیماران ساخته نشده است، اما می‌توان به کمک برخی از داروها علائم ترک را از جمله بی‌خوابی، اضطراب و تپش قلب را بر طرف کرد. در ضمن مصرف شیشه شخص را در وضعیتی قرار می‌دهد که تمایلی به درمان ندارد و شاید این عارضه بدترین عارضه تاثیر این مواد بر مغز باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Spain
خیلی خیلی وحشتناکه خدا به همشون عقل بده به شوهر من که نداد. من الان سه ساله طلاق گرفتم شوهرم معتاد به تریاک بعد شیشه بعد. هم دختر بازی شد
با این تمرین‌ها از شر آلزایمر خلاص شوید
روانشناسی شاد بودن چیست و چطور شاد باشیم؟
مواجهه درمانی: اصول، کاربردها و مزایا
اهمیت حضور مشفقانه درمانگر در روان‌درمانی
مدیریت مورد در آموزش و پرورش
افکار منفی از کجا می آیند؟ خودگویی چیست ؟
روان‌درد علت خودکشی است!
چطور اعتماد به نفسمان را تقویت کنیم؟
مصرف سیگار یا مواد توسط والدین چه پیامی به فرزندان منتقل می‌کند؟
نظریه دلبستگی جان بالبی
راه‌های کنترل خشم از دیدگاه روانشناسی
چرا اول مردان می‌گویند دوستت دارم؟!
دو بیگانه همدرد، از دو خویشاوند بی‌درد یا ناهم‌درد، با هم خویشاوندترند… علی شريعتی