سه گوش اين مثلث جوانان را به سمت روانگردانها میبرد

وی ادامه داد: طبق گزارشهای رسیده هر چه سهم بیمه در پرداخت هزینهها بیشتر شود به عدالت نزدیکتر میشویم در حالی که فقرا و نیازمندان به دلیل هزینههای بالای درمان دچار ورشکستگی، بیماری و فوت میشوند.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفت: مجموعه هزینههایی که بیماران روانی در سن 15 تا 64 سالگی در یک سال پرداخت میکنند، 960 میلیارد تومان است. که دو سوم آن مربوط به هزینههای بستری و یک سوم به هزینههای سرپایی مربوط میشود.
وی افزود: 45 درصد بیماران مبتلا به اختلالات روانی توانستهاند از بیمه خود به طور کامل در بخش سرپایی استفاده کنند و 40 درصد در زمان بستری از بیمه خود بهرهمند شدهاند.
سیاری با اشاره به اینکه بیمهها خدمات مشاوره و رواندرمانی را پوشش نمیدهند، گفت: از علل عدم مراجعه برای خدمات سرپایی این طور گزارش شده که 46 درصد مردم مشکل پرداخت هزینه داشتند و 26.6 درصد بیمه نداشته و درمان را رها کردهاند.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت تصریح کرد: وزارت بهداشت نمیتواند هزینههای بیمه را تقبل کند چون بیمارستانها باید خودگردان اداره شوند و محل درآمد دیگری ندارند در نتیجه با افزایش تورم و عدم افزایش تعرفه دخل و خرج هزینههای بیمارستان با هم نمیخواند و هزینه بر دوش بیماران میافتد.
وی افزود: این هزینهها استرس و مشکلات روانی را در بیماران بیشتر میکند و بیمار از یک فاز به یک فاز دیگر میرود در واقع ریشه این بیماریها در رفاه اجتماعی است. سیاری تصریح کرد: وزارت بهداشت وظیفه فراهم کردن پزشکان در بخش خصوصی و دولتی، تعریف استانداردها و نظارت بر خدماتی را دارد که به سالمندان ارائه میکند.
وی گفت: میزان قانونگریزی، نظارت ناپذیری، رفتارهای هیجانی، احساسی و غیرقابل پیشبینی در جامعه ما بسیار بالا است و اینها زمینهساز ناهنجاریهای اجتماعی، بزهاری، فساد، افسردگی و اختلالات روانی میشود.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت تصریح کرد: متأسفانه مثلث ماهوارهها، آرایشگاه های زنانه و باشگاههای بدنسازی جوانان را به سمت مصرف داروهای روانگردان و مواد مخدر صنعتی تشویق میکند.