شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۷ آبان ۱۳۹۲ / ۱۵:۱۶
کد مطلب: 20182
۰

نامگذاری سال ۲۰۱۳ به نام بوعلی سینا در یونسکو

فارس: بیژن رنجبر با تأکید بر ارزش جهانی کتاب قانون افزود: کتاب قانون مهمترین و مفصل‌ترین و برجسته‌ترین کتاب‌های شرق و غرب است و تا 7 قرن در اروپا و مشرق زمین مورد توجه شیفتگان اهل علم بوده است.
وی کتاب قانون را در شمار کتب بزرگ پزشکی قرار داد و گفت: قانون مهمترین و بی‌نظیرترین کتاب پزشکی است. از عظمت این کتاب همین بس که مورد مدح بزرگانی چون عروضی سمرقندی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: صاحب چنین اثر بزرگی در کنار تألیف کتاب قانون آثار تحقیقاتی دیگری نیز داشته است که از وی اسطوره‌ای بی‌بدیل ساخته است. رئیس دانشگاه تربیت مدرس دقت در مطالعه و سبک وقایع علمی و پرکاری مثال‌زدنی شیخ را زمینه‌ساز ایجاد چنین شخصیتی در طول تاریخ دانست.
وی با توضیحاتی درباره دانشگاه تربیت مدرس، گفت: این دانشگاه مولود انقلاب اسلامی و برگرفته از تفکرات امام راحل(ره) در سال 60 شکل گرفت. این دانشگاه در بین 51 دانشگاه جامع کشور در رتبه دوم قرار دارد و تنها دانشگاه تحصیلات تکمیلی جامع است.
همچنین دانشگاه تربیت مدرس در میان 3200 دانشگاه برتر جهانی تا سال گذشته رتبه 423 را دارا است. رنجبر افزود: قرار است در بهمن سال جاری با حضور علی‌اکبر ولایتی دانشکده فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در دانشگاه تربیت مدرس افتتاح و در رشته تاریخ ریاضیات در تمدن اسلامی اولین دوره خود را در مقطع کارشناسی برگزار کند. حجت‌الاسلام محمدی نماینده ولی فقیه در استان همدان با اشاره به توصیفی که حضرت امام(ره) شخصیت منحصر به فرد شیخ‌الرئیس دارد، از او به عنوان پرچم تاریخ بشریت یاد کرد.

وی افزود: از شخصیت حکیم ابن سینا همین کافی است که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران درباره او گفته‌اند که هیچکس همتای او نیست.

وی با اشاره به همایش 9 آبان در همدان، گفت: امیدواریم میزبان خوبی برای شما بزرگان باشیم چرا که وظیفه داریم از انسان‌های متعالی چون ابن سینا برای همیشه قدردان باشیم. وی تصریح کرد: حکیم می‌فرماید، روز مظهر عقل کلی و شب مظهر نفس کلی است. تمام روشنگری‌ها در عالم با نورهایی که در اعماق جان آدمی نفوذ می‌کند، به وجود می‌آید و ابن سینا در راستا است. اگر این خورشید بر ظاهر طبیعت نور می‌تابد این خورشید‌ها هستند که بر جان و همه شعور انسان‌ها می‌تابند.

وی ادامه داد: رهبر عظیم‌‌الشأن در بستر این انقلاب شکوهمند فرموده‌اند، هر شهیدی از شهدای پر افتخار برای ما یک پرچم است. امثال ابن سینا نیز پرچم تاریخ بشریت است.
محمدی با اشاره بر رخدادهایی که در برخی از کشورهای اسلامی رخ داده،‌فراموشی شهدا را عامل این اتفاقات دانست و افزود: نباید شهدا را به عنوان پرچم بشریت فراموش کرد.
ابن سیناها نیز پرچمی هستند که نباید آنها را فراموش کرد. وی تصریح کرد: در رأس همه این تابلوها حضرت ختمی مرتبت وجود دارد چرا که مظهر جلای حق وجود نازنین ایشان است.
ایرانمنش دبیر اجرایی همایش نیز گفت: این گردهمایی با همکاری دانشکده فرهنگ و تمدن اسلام و ایران و کمیته فرهنگ و تمدن اسلام ایران شورای عالی فرهنگی برگزار گردیده است. وی افزود: در شهریور سال جاری این تصمیم از سوی کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران گرفته شد و با توجه به ضیق وقت مقرر شد تا افرادی که کارهای تحقیقاتی در این باره انجام داده‌اند به این همایش دعوت شوند.

وی گفت:‌ پرداختن به زندگی ابن سینا به عنوان یکی از مشاهیر ایرانی و مؤلف کتاب قانون، معرفی کتاب قانون به عنوان دستاورد علمی در رشته پزشکی و پرداختن به جنبه‌های آرای حکیم از جمله محورهای این همایش یکروزه است.
وی همچنین با اشاره به روش‌شناسی شیخ و انعکاس جنبه های پزشکی کتاب قانون افزود: شکل‌شناسی و معرفی نوآوری‌ها و دستاوردهای شیخ در علم پزشکی نسبت دانش بوعلی را به سایر دانش‌ها نشان می‌دهد.
وی همچنین از رونمایی تمبر حکیم ابن سینا در همدان در پنجشنبه 9 آبان سال جاری خبر داد.
در خلال این همایش متن مدیرکل یونسکو قرائت و اعلام شد یونسکو سال 2013 را به نام شیخ‌الرئیس نام‌گذاری کرده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
شايد شخصي آنقدر ميل به درك شدن دارد، ميل به دوست داشته شدن ندارد