جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۲ / ۱۳:۲۰
کد مطلب: 20280
۰

ضرورت انجام مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج‌ فامیلی

به نقل از ایسنا، دکتر کتایون برجیس با اشاره به اینکه در 2 تا 3 درصد نوزادان یک اختلال ژنتیکی وجود دارد، گفت: این اختلالات با روش‌های غربالگری غیرقابل تشخیص بوده و در 3 درصد دیگر وجود اختلال تا 5 سالگی قابل تشخیص است. وی با بیان اینکه در 8 تا 10 درصد افراد وجود اختلال تا سن 18 سالگی مشخص می‌شود، گفت: حدود دو سوم افراد در طول عمر خود دچار نوعی بیماری با منشا ژنتیکی می شوند.

این جراح و متخصص زنان با تاکید بر اهمیت انجام مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج گفت: خطر بوجود آمدن نقایص زمان تولد در ازدواج های فامیلی حداقل دو برابر جمعیت عمومی یعنی حدود 6 درصد است. دکتر برجیس گفت: امکان چک کردن مجموعه حدود یکصد هزار ژن موجود در ژنوم هر انسان وجود ندارد و کشف موارد معیوب مشابه که در ازدواج های فامیلی امکان بروز اختلال در نسل بعد را افزایش می دهد امکان پذیر نیست. یعنی همواره از یک خطر غیرقابل پیشگیری و پیش بینی باید ترسید.سلامت فرزندان در ازدواج فامیلی، نیاز به انجام مشاوره ژنتیک را بیشتر می‌کند .
وی اذعان داشت: متاسفانه تصور بسیاری از مراجعین این است که چون مواردی از ازدواج های فامیلی در خانواده وجود دارد که فرزندان سالمی هم دارند، پس مشکلی پیش نمی آید، در صورتی که درست خلاف این تصور صحیح است. اگر در خانواده‌ای شاهد ازدواج‌های مکرر فامیلی طی نسل‌های متوالی هستیم باید بدانیم که خطر همواره در حال افزایش است. این جراح و متخصص زنان همچنین گفت: در مواردی که در خانواده زوج سابقه ابتلا به بیماری ژنتیکی وجود داشته باشد، در زنان با سابقه سقط های مکرر، زوج هایی که دارای یک فرزند مبتلا به بیماری ژنتیکی هستند، شکست های مکرر روش های کمک باروری و اسپرموگرام های بسیار ضعیف، سابقه هر گونه بیماری مشکوک در خانواده از ظر بررسی منشا ژنتیکی آن، اختلالات کروموزومی شامل اختلالات تعداد کروموزوم (شایعترین موارد قابل حیات شامل تریزومی 21 یا سندرم داون، ریزومی 13 و 18 منوزومی x و کلاین فلتر، اختلال ساختاری کرموزومی) باید مشاوره پیش از ازدواج انجام شود.

دکتر برجیس گفت: در اختلالات تک ژنی (بیماری های بااتوزوم مغلوب مثل تالاسمی، سایکل سل، فنیل کتونوری، سیستیک فیبروزیس، گوشه،ویلسون) اختلالات وابسته به کروموزوم (هموفیلی A و B، آلبینیسم، دیستروفی عضلانی دوشن و بیکر، کوررنگی، کمبود (G6PD و اختلالات چند عاملی یا مولتی فاکتوریال (لب شکری، نواقص لوله عصبی، نواقص قلبی، فشارخون، دیابت) نیز باید مشاوره انجام شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
برای موفقیت لازم نیست نابغه باشی فقط کافیه یه قدم جلوتر باشی/ انیشتن