چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۲ / ۲۲:۵۲
کد مطلب: 20313
۰

فقر آهن و پوکی استخوان نتیجه سندرُم سوءجذب

فارس:  رضا انصاری ظهر امروز در نشست خبری انجمن حمایت از بیماران سلیاکی خاطرنشان کرد: فقط 10 درصد افرادی که دستگاه گوارش آنها به پروتئین گندم و جو حساسیت نشان می‌دهد و مبتلا به سلیاک هستند از بیماری خود باخبرند. این بیماری در بقیه افراد نهفته است و تا سالها از آن خبر ندارند.

وی با بیان اینکه 3 تا 11 درصد افراد هر جامعه به گلوتن حساسند و بدن آنها واکنش نشان می‌دهد افزود: سلیاک نوعی سندرم سوءجذب و اختلال جذبی در دستگاه گوارش ایجاد می‌کند و در بسیاری از موارد ممکن است به فقر آهن و پوکی استخوان هم در افراد مبتلا به سلیاک منجر بشود چرا که مخاط روده مدام و به طور هفتگی در حال رویش و بازسازی است در صورتی که در این گونه افراد مخاط روده ریزش کرده و جلوی جذب آهن، کلسیم و انواع ویتامین مانند B12 و C نیز گرفته می‌شود.

انصاری تصریح کرد: اینکه به افراد بگوییم نان حاوی جو، گندم یا سایر مواد غذایی فاقد گلوتن مصرف کنند کار بسیار مشکلی است. در این راستا کارخانه‌های مواد غذایی نیز باید وارد عمل شوند چرا که امکان تولید نان‌هایی از آرد سیب‌زمینی، ذرت و برنج که فاقد گلوتن هستند وجود دارد. این فوق تخصص گوارش مشکل را آنجا می‌داند که برخی کارخانه‌های تولید نان یا نانوایی‌ها با همان ظرفی که نان گندم را تهیه می‌کنند نان مخصوص این بیماران را نیز می‌پزند در حالی که حتی یک ذره آرد گندم هم اثر حساسیت‌زایی خود را روی این بیماران می‌گذارد.

عضو انجمن حمایت از بیماران سلیاکی گفت: در رژیم غذایی بیماران مبتلا به سلیاک از ادویه‌ها، سس قرمز، سس سفید، لبنیاتی که حاوی شیر خشک هستند باید پرهیز شود و حتی برخی داروهای بیماران تیروئیدی و مولتی‌ویتامین‌ها نیز که حاوی نشاسته یا گلوتن است برای این بیماران مضر محسوب می‌شود اما مشکل آنجاست که حتی در بیمارستان‌هایمان نیز که این گونه بیماران بستری می‌شوند امکان تهیه غذای مخصوص این بیماران وجود ندارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.