جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۲ / ۱۶:۰۶
کد مطلب: 21312
۰
براساس یک گزارش علمی

آلودگی هوا علت قطعی سرطان است

به گزارش مهر، مرکز تحقیقات سرطان انگلیس نیز به تازگی براساس گزارش و نتیجه تحقیقاتی که سازمان بهداشت جهانی پیش از این منتشر کرده بود، اعلام کرد: اگرچه برخی از گزارشهای رسانه ای یک تصویر کلی قابل قبول ارائه کرده اند اما در این میان تیترهای گمراه کننده بسیاری هم وجود داشت که آلودگی هوا را علت اصلی سرطان ریه عنوان کرده بودند درحالی که حقیقت این است که سیگار کشیدن اصلی ترین عامل سرطان ریه محسوب می شود.
شواهد تأثیر آلودگی هوا بر افزایش خطر سرطان درحال افزایش است و مرکز بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی نیز خروجی موتورهای دیزلی و برخی از مواد خاص که در آلودگی هوا یافت می شوند را به عنوان عوامل سرطان طبقه بندی کرده است. درحالی که این مباحث چندان هم تازه و شگفت انگیز نیست، اما بار دیگر ضرورت اقداماتی که باید برای مقابله با آلودگی هوا انجام شود را مورد تأکید قرار می دهد.

آلودگی هوا چیست
علت دشواری مطالعه روی آلودگی این است که آلودگی هوا ترکیبی از موارد مختلف است. محتوای دقیق این ترکیب بسیار گسترده است و بسته به منابع آلودگی، این که در کجا دنیا قرار دارید، چه فصلی از سال است و آب و هوا چگونه است، این محتوا تغییر می کند. منابع اصلی آلودگی هوا حمل و نقل، صنعت، سوخت فسیلی، کشاورزی و سوختی است که مردم برای پخت و پز و تأمین گرمای خانه های خود استفاده می کنند.
برخی از آلاینده ها چون غبار صحرای شمال آفریقا طبیعی هستند. اکثر تحقیقات درباره تبعات سلامتی آلودگی هوا مبتنی بر مواد معدودی است که باید بخشی از مقررات کیفیت هوا باشد.
به این معنا که این سطوح در نقاط مختلفی در دنیا اندازه گیری می شود، بنابراین دانشمندان می توانند به دنبال ارتباطی بین حجم آلودگی که مردم در معرض آن قرار گرفته اند و این که آیا این حجم آنها را در معرض ابتلا به سرطان قرار می دهد یا خیر، باشند. ذرات معلق (PM) یک نوع آلودگی هوا است که بیشترین مطالعه روی آن انجام شده است. از این رو مرکز بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی (IARC) اطلاعات کافی برای بررسی ذرات معلق در اختیار دارد و می توان نتیجه گیری کرد که ذرات معلق یکی از گروه هایی است که موجب سرطان می شود. دیگر اشکال آلودگی دی اکسید نیتروژن، دی اکسید سولفور، گاز اوزون و مونوکسید کربن است.

آلودگی هوا علت قطعی سرطان است

برآوردهای مرکز بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی ارزشمند تلقی می شوند چرا که این ارزیابی ها براساس دانش یک پنل از کارشناسان سراسر دنیا است. این پنل تمام شواهد موجود را بررسی می کند. آخرین گزارش این مرکز با بررسی یک هزار مقاله علمی از 5 قاره جهان ارائه شده است. براساس نتیجه گیری این گزارش می توان گفت که آلودگی هوا علت قطعی سرطان است. این مرکز با درنظرگیری تمام شواهد و محدودیتهایی چون دشواری سنجش تأثیرات آلودگی روی مردم، اعتقاد دارد که آلودگی هوا را باید یک ماده سرطان زا در نظر گرفت.

این خطر تا چه حد بزرگ است؟
 با درنظر گیری اکثر فاکتورهای خطر آفرین سرطان، این خطرات برای فردی بیشتر است که بیشتر در معرض آلودگی هوا قرار گیرد. آلودگی هوا ترکیب پیچیده ای است که می تواند شامل هر گونه ترکیباتی باشد و افراد مختلف بسته به سبک زندگی خود در معرض حجم مختلفی از آلودگی هوا قرار می گیرند.
از سوی دیگر اگرچه آلودگی هوا خطر ابتلا به سرطان ریه را تا حد اندکی افزایش می دهد اما فاکتورهای دیگری چون استعمال دخانیات تأثیر بیشتری روی این نوع سرطان دارد.
براساس اظهارات دکتر دانا لومیس از مرکز بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی، آلودگی هوا یکی از مشکلات کلاسیک بهداشت عمومی است. مبارزه با آلودگی هوا نیازمند رهبری و اقدام در سطوح ملی و محلی است. اقدامات معدودی هم وجود دارند که ما می توانیم برای کاهش سطح آلودگی هوایی که در معرض آن هستیم انجام دهیم. برای مثال اگر راه می روید، می دوید و یا دوچرخه سواری می کنید، تلاش کنید از مسیرهایی استفاده کنید که کم ازدحام تر است. برخی از محققان حتی یک وب سایت ارائه کرده اند که گزینه های "کم آلودگی" را برای برخی از مناطق ارائه می کند. از سوی دیگر پیاده روی در خیابانهای ساکت تر تجربه لذت بخشتری خواهد بود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟