شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۴ دی ۱۳۹۲ / ۱۶:۱۳
کد مطلب: 21465
۰

مبتلایان به اختلال شخصیت وسواسی خشک و بسیار منظم هستند

افشین یداللهی در گفت‌و گو با فارس، اظهار داشت: شخصیت وسواسی نوعی اختلال شخصیت است که علامت آن شامل نظم و کمال گرایى است. افراد مبتلا به این اختلال تلاش مى‌کنند تا از طریق توجه دقیق به موازین، جزئیات ریز، فهرست ها و برنامه ها بر همه امور کنترل داشته باشند.
وی افزود: مبتلایان به اختلال شخصیت وسواسی بسیار منظم و دقیق هستند و معمولاً کمتر ممکن است ارتباط عاطفی برقرار کنند. البته نمی‌توان گفت آن‌ها به هیچ وجه ارتباط عاطفی به قرار نمی‌کنند بلکه در ارتباطات عاطفی‌شان بسیار اهل محاسبه منطقی هستند.
وی گفت: بى توجهى به جنبه‌هاى عاطفى ارتباط آنها را با اطرافیان دچار مشکل مى‌کند و در عملکرد شغلى و اجتماعی نیز برایشان مشکلات زیادى را به وجود مى‌آورد. یداللهی گفت: به دلیل انعطاف ناپذیری ارتباطات آنها بسیار خشک و توأم با نظم بسیار است.
وی افزود: برقراری ارتباط با افراد مبتلا به وسواس به خاطر چارچوب‌ها و حد و مرزی که می‌گذارند سخت می‌شود. برای مبتلایان کنترل رفتار و محیط بسیار با اهمیت است. بنابراین هر چیزی که برنامه‌ریزی آنها را تهدید کند موجب به وجود آمدن اضطراب شدید در آنها می‌شود.

یداللهی تصریح کرد: مبتلایان برای رفع اضطراب موجود آداب و رفتارهای خاصی را انجام می‌دهند. این روانپزشک ادامه داد: مبتلایان به این اختلالات لزوماً وسواس ندارند و اختلال شخصیت وسواسی با اختلال وسواسی جبری فرق می‌کند.
یداللهی تصریح کرد: این افراد در عملکردشان چارچوب‌های سخت دارند و اتو کشیده هستند. ممکن است بعضی مواقع شوخ طبع باشند، اما عقاید، تصمیمات و نحوه معاشرتشان نظم خاصی دارد. وی گفت:‌ ممکن است مبتلایان به اختلال شخصیت وسواسی در کارشناس موفق باشند اما انعطاف لازم و توانایی لذت بردن از زندگی‌شان را ندارند.
این متخصص بهداشت روان افزود: تمام افراد می‌توانند رگه‌هایی از این ویژگی‌ها را داشته باشند ولی به اختلال شخصیت وسواسی مبتلا نباشند. کمتر کسی پیدا می‌شود که هیچ اختلالی در شخصیت‌اش نباشد.
وی خاطرنشان کرد: اگر کسی را دیدید که رگه‌هایی از اختلال شخصیت وسواسی را داشت اما دچار افت عملکرد نشده بود به این معنی نیست که حتماً دچار اختلال شخصیت وسواس است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
خوشبختی یعنی بدست آوردن یک زندگی و تقسیم آن با دیگران!