پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۲ / ۱۶:۰۷
کد مطلب: 21574
۰
متخصص دندانپزشکی کودکان :

خمیردندان خوشگل‌تر برای کودکان مناسب‌تر است

احمد جعفری در گفت‌وگو با فارس، در مورد انتخاب خمیردندان مناسب برای کودکان اظهار داشت: خمیردندانی مناسب است که بتواند دندان‌ها را تمیز کند و میزان مواد ساینده آن به اندازه‌ای باشد که برای تمیز کردن دندان از مواد غذایی کافی باشد.

متخصص دندانپزشکی کودکان گفت: برخی خمیردندان‌ها مواد ساینده بیشتری دارند و برای افرادی همچون سیگاری‌ها که رنگدانه‌های زیادی بر سطح دندانشان وجود دارد مناسب است. جعفری افزود: افراد عادی نباید از این خمیردندان‌ها استفاده کنند چرا که مواد ساینده بالایی که در این خمیردندان‌ها وجود دارد به دندان‌ها آسیب می‌زند.

دانشیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: خمیردندان‌هایی که هم اکنون در بازار وجود دارد به دلیل داشتن برچسب استاندارد و تأییدیه وزارت بهداشت هیچ مشکلی ندارند و برای استفاده بلامانع هستند مگر خمیردندان‌هایی که به صورت غیرمجاز وارد کشور شده باشند و تأییدیه وزارت بهداشت را نداشته باشند.

متخصص دندانپزشکی کودکان گفت: خمیردندان‌هایی که به صورت رنگی، ژل و ... تولید می‌شوند بیشتر برای جلب مشتری کاربرد دارد تا انگیزه تشویق را در آنها بیشتر کند. وی میزان فلوراید در خمیردندان را به عنوان فاکتور مهم دیگری در انتخاب خمیردندان ارزیابی کرد و افزود: فلوراید موجود در خمیردندان باید بین هزار تا 1500 ppm باشد که این عدد مورد تأیید وزارت بهداشت است؛ البته بعضی از خمیردندان‌ها دارای فلورایدی در حد 4000 تا 5000 ppm هستند که این خمیردندان‌ها جنبه درمانی دارند و افرادی که دندان‌هایشان مشکل حادی دارد به توصیه دندانپزشک از این خمیردندان‌ها استفاده می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: موادی که به عنوان ضد حساسیت در بعضی خمیردندان‌ها استفاده می‌شود بیشتر جنبه تشویقی دارد؛ البته افرادی که دندان‌های حساس دارند بهتر است از این خمیردندان‌ها استفاده کنند.

جعفری در پاسخ به تشریح دندان‌های حساس گفت: افرادی که دندان‌هایشان ریشه لخت دارد یا تاج دندان خیلی سایش پیدا کرده باشد دندان‌هایشان حساس شده ‌است. متخصص دندانپزشکی کودکان به جنبه‌های انتخاب خمیردندان کودکان پرداخت و گفت: خمیردندانی که جعبه‌اش قشنگ‌تر و خوشگل‌تر باشد و خود کودک آن را انتخاب کند خمیردندان مناسب کودک است چرا که کودک به راحتی از آن استقبال می‌کند.

جعفری افزود: در مورد میزان فلوراید خمیردندان‌های کودک یک مسئله وجود دارد و آن این است که مقدار فلوراید این خمیردندان‌ها از استاندارد ایران حذف شده است و خمیردندان‌های کودک نیز دارای همان 1000 ppm فلورایدی هستند که در استاندارد ملی تعریف شده‌اند که هیچ مشکلی برای مصرف ندارند فقط باید در میزان استفاده از آن دقت کرد.

متخصص دندانپزشکی کودکان گفت: در بعضی از کشورها که وضعیت بهداشت بالاتری دارند حساسیت بیشتری بر روی مقدار فلوراید وجود دارد و در آن کشورها خمیردندان کودکان دارای 500 ppm فلوراید است.
وی افزود: توصیه می‌کنیم در کودکان از میزان کمتری خمیردندان استفاده شود و باید در کودکان زیر 3 سال میزان استفاده از خمیردندان به صورت یک لایه بسیار نازک روی مسواک باشد و در کودکان زیر دبستان به اندازه یک نخود از خمیردندان استفاده شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: در سنین بالای دبستان نگرانی در مورد میزان مصرف خمیردندان نداریم چرا که کودک توانایی این را دارد که از بلع خمیردندان خودداری کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم