سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - 3 Oct 2023
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۶:۳۴
کد مطلب: 21810
۱

ترک تحصیل بیش از 50 درصد کودکان زنان معتاد!

ترک تحصیل بیش از 50 درصد کودکان زنان معتاد!
به گزارش ایسنا، اعتیاد به مواد مخدر یکی از معضلات بهداشتی ، روانی و اجتماعی جهان امروز است و در این بین، آمارهای منتشره از سوی سازمان‌های بین‌المللی بخصوص سازمان بهداشت جهانی، کمیته جهانی کنترل مواد مخدر و سازمان یونسکو حاکی از افزایش فزاینده مصرف این مواد در بین زنان بوده و اعتیاد زنان را تبدیل به یک مشکل عمده اجتماعی کرده است که علاوه بر عوارض جسمی و روانی برای فرد، امنیت جامعه را از هر حیث تهدید خواهد کرد.

 

اعتیاد زنان نه فقط از نظر رشد آماری،‌ بلکه از جهت عمق این بلای اجتماعی به دلایلی که گفته شد، بسیار نگران‌کننده است؛ چنانچه طبق آ‌مار اعلام شده، اگر در دو دهه قبل نسبت مردان معتاد به زنان معتاد 30 به یک بود، اکنون 3 به یک شده است.

 

بروز این آسیب اجتماعی بزرگ سبب شده است که محققان کشور نیز به این موضوع از جنبه‌های گوناگون ورود یافته و بر ضرورت مداخلات در امر پیشگیری و افزایش خدمات کاهش آسیب در گروه زنان معتاد تاکید ویژه‌ای داشته باشند.

 

دکتر ناهید خادمی در پژوهش خود که با همکاری محمدرضا امویی و فرزاد پورنظری به بررسی فراوانی رفتارهای پرخطر در زنان مصرف‌کننده مواد مخدر و تاثیر آن بر امنیت اجتماعی در استان کرمانشاه پرداخته است یکصد و 11 زن 15 تا 59 سال معتاد را مورد مطالعه قرار داده است.

 

در این تحقیق، بیش از 80 درصد این افراد دارای تحصیلات زیردیپلم و 90 درصد زنان معتاد مورد بررسی خانه‌دار بودند.

 

در بین زنان معتاد، 29 درصد مطلقه یا متارکه کننده و 11.7درصد نیز بیوه بودند.

 

از سویی دیگر یافته‌های این مطالعه نشان داد: 33.3 درصد زنان سابقه مصرف الکل، 77 درصد سابقه مصرف سیگار، 77.6 درصد سابقه مصرف تریاک، 48.6 درصد سابقه مصرف کراک و 47.6 درصد سابقه مصرف شیشه داشتند.

 

اما شایع‌ترین شیوه مصرف مواد مخدر در بین زنان معتاد، تدخینی با 72.1 درصد بود.

 

در بررسی‌های به عمل آمده این پژوهش، مشخص شد عامل آشنایی 41.5 درصد این زنان با ماده مخدر همسرانشان، و 21.6 درصد نیز دوستان بوده‌اند.

 

همچنین بیش از 67 درصد نیز سابقه دستگیری داشتند.

 

بر اساس بررسی انجام شده در این تحقیق، بیش از 50 درصد کودکان بالای شش سال این افراد ترک تحصیل کرده بودند.

 

بررسی‌های آزمایشگاهی این زنان نیز نشان داد 5.4 درصد زنان معتاد دارای ویروس اچ‌آی‌وی ، 8.1 درصد ویروس هپاتیت سی و 2.4 درصد هپاتیت بی مثبت داشتند.

 

این پژوهش با اشاره به این که مصرف مواد مخدر در زنان اغلب با آسیبهای اجتماعی توام است تاکید دارد که گرفتاری زنان در اعتیاد نه تنها فرد و خانواده بلکه اجتماع و امنیت جامعه را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث افزایش ارتکاب به جرایم،‌ طلاق و نابسامانی خانواده‌ها می‌شود.

 

نتایج به دست آمده از این تحقیق حاکی از وضعیت مصرف مواد و تغییرات الگوی مصرف و افزایش آسیب‌های اجتماعی در زنان مصرف کننده مواد است و این امر مداخلات بیشتر در امر پیشگیری و افزایش خدمات کاهش آسیب را می‌طلبد.

 

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

فتحی آشتیانی: نباید دانشجویی بدون کنکور وارد رشته روانشناسی شود
انواع قلدری در مدرسه و نشانه‌های آن در کودکان را بشناسید
آئین معارفه رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره برگزار شد+تصاویر
کلینیک روانشناسی چیست؟
آداب حرف زدن با تلفن که باید بلد باشیم
با این تمرین‌ها از شر آلزایمر خلاص شوید
روانشناسی شاد بودن چیست و چطور شاد باشیم؟
مواجهه درمانی: اصول، کاربردها و مزایا
اهمیت حضور مشفقانه درمانگر در روان‌درمانی
مدیریت مورد در آموزش و پرورش
افکار منفی از کجا می آیند؟ خودگویی چیست ؟
روان‌درد علت خودکشی است!
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!