شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۲ / ۲۱:۰۵
کد مطلب: 22257
۴
۸

افسانه ناپاک ولنتاین

«ولنتاین» افسانه‌ای برای فروپاشی اخلاق جامعه
به گزارش خبرگزاری فارس، سایت جهان نیوز نوشت:
"ولنتاین" در واقع یک مناسبت غربی و فرهنگ وارداتی است که چند سالی است میان جوانان باب شده و همه ساله در روز 25 بهمن مطابق با 14 فوریه همراه با آداب و رسوم به خصوصی برگزار می شود.
جشنی همراه با هدیه دادن و دوستی و عشق ورزیدن به نامحرم و جنس مخالف که در واقع فرصتی است تا دوستی های خیابانی از سوی متولیان ابتذال، هویتی پوشالی یابد. اینکه این روز چه تاریخچه ای دارد و بر اساس چه رویدادی گرامی داشته می شود، نکته ای است که همچنان نه منابع مبدع این طرح و نه پیروانشان اطلاعات موثقی برای پایه و اساس آن ندارند و تنها قصه ای ساختگی و تایید نشده، محملی برای گرامیداشت این روز عنوان شده و جالب اینجاست که بسیاری از جوانان وطنی بدون اطلاع از ریشه این افسانه ساختگی، پیرو این فرهنگ وارداتی شده اند که این گونه قصه سازی شده است: "زمانی فرمانروای روم باستان برای حفظ آمادگی سربازانش، از ازدواج آنها جلوگیری می کرده است به این دلیل که ازدواج باعث سستی آنها خواهد شد. در این بین کشیشی به نام "ولنتاین" مبادرت به عقد سربازان با دختران می نموده است که پس از اطلاع فرمانروا، به زندان می افتد. کشیش در زندان عاشق دختر زندانبان شده و خطاب به وی کارت هایی را می نوشته است و عاقبت در روز 14 فوریه به دستور شاه وبه جرم اقداماتش اعدام شده و توسط غربی ها "شهید عشق" نامیده می شود!"
اما آنچه باعث شده تا این افسانه، به شدت توسط رسانه های خارجی و در تمام دنیا تبلیغ شود، درونمایه ضدفرهنگی این جریان است که مبنایی برای رواج فرهنگ بی‌بند و باری و ابتذال است و هر ساله تحت عنوان "روز عشق" انواع و اقسام اعمال ناپاک و خلاف اخلاق در پوشش پاک عشق و محبت انجام می گیرد!

آنچه که پشت پرده "ولنتاین" را این روزها بیشتر نمایان می کند، تلاش و تبلیغات برای از هم پاشیدن بنیان خانواده ها، جلوگیری از ازدواج و ترویج دوست یابی و دوست گزینی به جای انتخاب همسر و تشکیل خانواده، است.

این اهداف در قالب سریالهای ماهواره ای فارسی‌زبان که به خانواده ها هجوم بیشتری آورده است، نمود عینی تری دارد که البته همراه با واردات "ولنتاین" که سالیان سال است اتفاق افتاده، در یک سیاست تعریف می شوند! شاید با بررسی و تدقیق پشت پرده این طرح بتوان به لایه های مختلف دستور اسلام مبنی بر ازدواج و تشکیل خانواده پی برد و با بررسی کلیه اقدامات اسلام هراسانه غربیها، بتوان به هویت طراحان "روز ولنتاین" به عنوان قطره ای از دریای مهاجمان فرهنگی پی برد و این سؤال را بیش از پیش در ذهن مرور کرد که رواج چنین افسانه ای و تلاش برای فرهنگ سازی آن، چه دلیلی جز اشاعه فساد و فحشا می تواند داشته باشد و چه بسا که این روز فرصتی است برای تمدید عشق ناپاک دو نامحرم که سرنوشت بیشتر این محبت های بدون عمق و ریشه، قطعا بر کسی پوشیده نیست. اما رواج این فرهنگ وارداتی نگران کننده تر می شود وقتی بدانیم که در میان برخی پدران و مادران هم رسوخ کرده است. اگر چه مرد به همسر خود و زن به شوهرش در این روز به اصطلاح عشق می ورزد، اما این حرکت در چنین روزی در سایه تبلیغات شبکه های ماهواره ای، تنها می تواند برای جوان و فرزند خانواده به عنوان یک الگو تلقی شده و مهر تأییدی باشد بر یک فرهنگ غلط و ناپاک که حاصل آن دوری گزینی از ازدواج و حفظ روابطی است برای فروپاشی اخلاقی جامعه. اگرچه برخی اعتقاد دارند نفوذ آیین‌هایی نظیر روز "ولنتاین" ناشی از تهاجم فرهنگی است، اما به نظر می رسد این موضوع به علت خلاء فرهنگی جامعه در این زمینه، مورد استقبال قرار گرفته است.
در حالی که این پدیده در فرهنگ و تاریخ ما وجود دارد اما درست و پررنگ به جوانان معرفی نشده است. روز مادر، روز پدر، روز دختر، روز ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) تنها نمونه ای از فرهنگ مذهبی ماست که نه تنها افسانه نیست و قصه سازی نشده است که ریشه در باورها و مذهب ما دارد و حتما می تواند به استحکام خانواده و عشق حقیقی همراه با هویت کمک کند. و نکته قابل تامل این است که مسؤولین فرهنگی ما نه تنها سعی در فرهنگ‌سازی صحیح، گسترده، بجا، مستمر و خلاقانه برای گسترش آیین ها و باورهای مذهبی مان به عنوان جایگزین این فرهنگ وارداتی ندارند، بلکه بعضا نسبت به این پدیده که اتفاقا گسترش بسیار زیادی هم به دلیل اطلاع رسانی نادرست از سوی ما و اطلاع رسانی گسترده از سوی شبکه های ماهواره ای پیدا کرده است سکوت کرده اند.

هر چند مراکز فرهنگی و اجتماعی به نوعی تلاش می‌کنند تا با سکوت نسبت به آن، رسمیت و وجاهت عمومی را از این فرهنگ غربی و وارداتی بگیرند، اما متاسفانه در سایه این سکوت و در روزهای منتهی به این مراسم، ویترین بسیاری از مغازه ها منقش و مزین به هدایای "ولنتاین" می شود!

به نظر می‌رسد معرفی شایسته رسوم و آیین‌ها، اندیشه و افکار چهره‌های شاخص که الگوهای مذهبی ما هستند می تواند هویت‌بخش فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی باشد.
ضمن اینکه تهاجم فرهنگی در سایه خلاء فرهنگی ایجاد شده است، پس سکوت و نادیده گرفتن واقعیات آن هم از جنس "ولنتاین" راه حل مناسبی برای مقابله نیست.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

بهار
از این کشور باید رفت
love
بفرما راه باز جاده دراز خلایق هرجا لایق زودتر برو جایه مارو تنگ کردی.
United States
چرا نمیرری اونور اب کفش خارجی ها رو واکس بزنی شاید هم دلت میخواد تو رسنوران ظرف خارجیهارو بشوری برو راه بازه
ایران
بازهم قصه تکراری متهم کردن غرب به دلیل اصلی ناکامیها و شکستهای ما!!
قصه غرب بد و فاسد که هویت ما را دزدیده!
داستان کهنه فرافکنیهای بدبینانه که دلیل تمام بدبختیها و شکسنها و عقب ماندگیهای ما را در آن سوی ابها و در متهم کردن غرب میجوید.
انگار نه انگار که سوء مدیریت خود ما در حوزه های فرهنگی و اقتصادی که منجر به عقب نشینی دین و فرهنگ از زندگی مردم شد وباعث خلا فرهنگ و هویت شد و موجب هجوم فرهنگ غرب شد!
چه خوشتان بیاید یا نه نسل امروز ماحصل 3 دهه اجبار و سانسور و کلاسهای اجباری قران و احکام و کمیته و تنبیه و توبیخ و صدا سیمای مذهبی و سرکوب فرهنگهای بومی و....است.
پس شما به تنیجه مدیریتهای غلط خود نگاه میکنید و سر دادن این اتهامات و شعارهای محرم و نامحرم و حرفهایی که دیگر متاسفانه کسی به آن اعتقادی ندارد دردی از فرهنگ برباد رفته ما دوا نمیکند.
فرهنگی که زیر تیغ جراحی مدیران فرهنگی
نالایق ما از دست رفت و گریه و زاری و بد و بیراه گفتن و سرزنش دیگران هیچ فایده ای نداردو تاختن به جامعه که حتما منظور نویسنده محترم مقاله است نیز کار را خراب و خراب و خرابتر خواهد کرد.
Germany
کاملا مخالف نوشتارتون هستم چون بدون تحقیق مطلب گذاشتید، ولنتاین از ایران سرچشمه گرفته تاریخچه قدیمی داره ،که به آن جشن سپندگان می‌گویندو...
نون به نرخ روز خوری ممنوع
United States
اگر کسی مقاله ای می نوشت و در آن مراسم دهه ی عاشورا را که اینهمه مشتاق دارد " ناپاک" میخواند، آیا او را مستحق سرزنش نمی دیدید؟ پس به باورها و خواسته های مردم باید احترام گذاشت.لطفا در نوشته هایتان رعایت حق را بکنید نه به صرف اینکه فقط بخواهیدبادمجانی دور قاب بچینید باور مردم را زیز سؤال ببرید.
ملیسا
اتفاقا این نوشته کاملا صحیحه اگه واقعا این روز در ایران وجود داشت چرا قدیما جشن گرفته نمیشد به نظر شما چرا باید همش سن بلوغ بیاد پایین و دختر 8 ساله به سن بلوغ برسه همش بخاطر ماهواره س که از طرف غرب هدایت میشه و همش بنیاد خانواده هارو سست میکنه واین روز مسخره باعپ شده که دخترو پسرای بی عقل بدون فکر برای خودشون یه دلیل غیرمنطقی پیدا کنن که دوستی های ما موردی نداره و حتی روزی هم برای اون تایین شده و در اخر باید بگم که این دوستی وقت بخاطر کمبودی که اینجور ادما تو خودشون حس میکنن شکل میگیره ولی اخرشو نمیدونن که پوچه.
France
چرا بدون تحقیق و دانش کافی درمورد مسائل فرهنگی مطلب می نویسید؟؟ از عنوانی که به مطلبتون دادید معلوم هست که چقدر جناحی برخورد می کنید.... سالهاست که به اعتقادات و رفتا مردم احترام گذاشته نمیشه... هر روزی که به یاد مردم بیندازه که میتونن مهربون باشن و همدیگر رو دوست داشته باشن مقدس هست و باید گرامی داشتش حالا به هر اسمی تو دنیا باشه.
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...