سه شنبه ۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - 21 Sep 2021
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ / ۱۷:۴۳
کد مطلب: 2288
۰

نان برشته نخورید

آکریلامید یک ماده اسیدی سرطانزا است که هنگام سوختن، برشته شدن یا پختن مواد کربوهیدراتی غلات در درجه حرارت بالا در محصولاتی چون نان، بیسکویت، کلوچه، برنج و سیب زمینی ایجاد می شود. به گزارش ایانا، عوارض عصبی این سم شامل اختلال در هوشیاری، ضعف، تحریک پذیری و تغییرات رفتاری است. اختلالات باروری همچون تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و سقط، تحریک و قرمزی پوست و چشمها از دیگر عوارض آکریلامید است. آکریلامید یک ماده اسیدی سرطانزا است که هنگام سوختن، برشته شدن یا پختن مواد کربوهیدراتی غلات در درجه حرارت بالا در محصولاتی چون نان، بیسکویت، کلوچه، برنج و سیب زمینی ایجاد می شود. طبق پژوهش دانشمندان، آکریلامید در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده در غذاهای مختلف می تواند برای انسانها تا 100 برابر خطرناکتر باشد مقدار این ماده در سیب زمینی سرخ شده و چیپس بیشتر است، اما در کشور ما بیشترین نگرانی از حجم تولید و مصرف آکریلامید در نان است. آکریلامید در نان زمانی خود را نمایان می کند که نان بر اثر حرارت زیاد و مستقیم تغییر حالت داده و به رنگ قهوه ای یا سیاه درآید و این مشکل اصلی نانهای مصرفی ماست که اغلب به صورت سنتی در تنور تهیه و در حرارت زیاد و مستقیم پخته می شوند. از طرف دیگر برخی افراد هم هستند که برای ماندگاری بیشتر، طعم مطلوبتر یا برای بیماران دیابتی خود سفارش نانهای برشته می دهند، اما باید بدانیم مصرف نانهای برشته ای که رنگ آنها متمایل به قهوه ای شده و ظاهری مطلوب و خشک و طمعی لذیذ دارند و همچنین مصرف تستهای سوخته نانها هرچند کوچک و ناچیز، می تواند به میزان زیادی سم خطرناک آکریلامید را وارد بدن مصرف کننده کند. این ماده سمی به محض ورود به بدن تجزیه شده و ماده ای تولید می کند که می تواند با اثر روی DNA و ایجاد و جهش در ژنها موجب بروز سرطان، انواع عفونتها و آسیب به سیستم ایمنی و عصبی شود. عوارض عصبی این سم شامل اختلال در هوشیاری، ضعف، تحریک پذیری و تغییرات رفتاری است. توصیه هایی که در این مورد ذکر شده: - سلامت خود را فدای طعم لذیذ نانهای برشته نکنید و اگر قصد خرید نان نازک برشته شده ای را دارید که حاوی زیره، کنجد، تخمه و... هستند آنهایی که رنگ داشته و در اصطلاح برشته نشده هستند انتخاب کنید. - از تست کردن نان اجتناب کنید و در صورت ضرورت، نان را در درجه حرارت کم و به مدت کوتاه تست کنید. - در ترکیب سوسیس جهت ایجاد بافت مطلوب از مواد پرکننده ای چون آرد و نشاسته استفاده می شود این مواد هنگام سرخ شدن سوسیس در روغن منجر به پف کردن و قهوه ای شدن آن می شود که این ویژگی، محصول را بسیار خوش طعم و خوش ظاهر می کند. اما باید بدانید قهوه ای شدن بیش از حد که در نتیجه سوختن ترکیبات کربوهیدراتی سوسیس است می تواند منجر به افزایش میزان آکریلامید محصول شود. - برای تهیه ته دیگ از نان و سیب زمینی استفاده نکنید. - برای پختن کیک و پیتزا در سینی فر از کاغذ مخصوص استفاده کنید. - از برشته شدن نان حاشیه پیتزا به شدت اجتناب ورزید و در صورت برشته شدن حاشیه آن دور بیندازید. - برای خریدن نان سوخاری آنهایی که رنگ روشن دارند را انتخاب کنید و از مصرف بیسکویت و کلوچه هایی که سطح زیرین آنها سوخته است، بپرهیزید.
خبرنگار: فاطمه محمدی
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

زن‌ها بوی ترس را می‌فهمند؟
قوانین خانه امن
اختلالی که با تغییر فصل خود را نشان می‌دهد
پنج مهارت افراد موفق که در مدرسه یاد نمی‌گیریم
چرا بلاگرنماها مضر هستند؟/ خسارات مادی و معنوی بلاگرها به کاربران فضای مجازی چیست؟
خود شفقتی برای اختلال اضطراب اجتماعی
۱۷ روش یادگیری دوست داشتن خود و شاد بودن
چگونه احساس تنهایی نکنیم ؟
ششمین مرحله سوگواری چیست؟ آیا این مراحل را درست فهمیده‌ایم؟
خودکارآمدی؛ چرا باید خودمان را باور داشته باشیم؟
چرا هیچ‌وقت به اندازۀ کافی وقت نداریم؟
رفتار‌های ویرانگر والــدیــن!
تنها مانع موجود بر سر شادماني و نشاط، اعتقاد شما به وجود مانع بر اين راه است. به همين دليل راه را اشتباه مي رويد و گرفتار مشكل مي شويد. الهی قمشه ای