سه شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲ - 30 May 2023
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۰
کد مطلب: 23406
۰

ماهی‌های قرمز فراموشکار اما موسیقی‌شناسند

ماهی‌های قرمز فراموشکار اما موسیقی‌شناسند
به گزارش ایسنا، این موجودات می‌توانند تفاوت میان قطعه‌ای از موسیقی یوهان سباستین باخ، آهنگساز قرن 18 و ایگور استراوینسکی،‌موسیقیدان روسی قرن 20 را درک کنند. محققان ژاپنی برای ماهیها قطعه‌ای از موسیقی باخ و استراویسنکی را پخش کردند.

این دانشمندان همچنین چهار ماهی را طوری آموزش دادند که با شنیدن یکی از قطعات، یک مهره قرمز را گاز بگیرند. به گفته دانشمندان، ماهیهای قرمز از سازوکار شنوایی مشابه حیوانات پیچیده‌تر برخوردارند. ماهیهای مورد استفاده در این تجربه در سه چهارم آزمایشات توانستند بین موسیقی تمایز قائل شوند. اگرچه برای این کار محققان مجبور شدند بیش از 100 جلسه آموزشی برای ماهی‌ها به منظور آموزش آنها جهت تمایز میان قطعات اجرا کنند.
دانشمندان همچنین می‌خواستند بدانند که آیا ماهیها می‌توانند قطعات مختلف ناشنیده از یک آهنگساز را از هم تمایز دهند یا خیر اما دریافتند که این حیوانات قادر به شناسایی آنها نبوده و بطور تصادفی شنا می‌کردند. البته ماهیها نیز مانند انسان از سلیقه فردی برای موسیقی برخوردار هستند.
در این آزمایشات یکی از ماهیها بجای باخ، استراوینسکی را ترجیح داده و یک ماهی دیگر سلیقه‌ای کاملا متضاد نشان داد. این یافته‌ها به رد ادعاهای پیشین در مورد ساده و فراموشکار بودن ماهیها پرداخته است.
پیش از این تصور بر این بود که حافظه ماهی تنها 15 ثانیه است اما پژوهشهای اخیر نشان داده که ماهی قرمز می‌تواند تا سه ماه حافظه خود را نگهدارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

احساساتی که نشان می‌دهد ضریب هوشی شما بالا است
چگونه مشاوره روانشناسی بگیریم ؟
چطوری در محل کار عذرخواهی کنیم؟
اختلالات شخصیت کلاستر B
نارسایی توجه /بیش فعالی اختلال رفتاری پیچده اما قابل مدیریت
کشف تاثیر استرس محل کار روی تایپ‌ کردن
اضطراب با بدن زنان چه می‌کند؟
روش‌های غلبه بر استرس امتحانات
نشانه های روابط عاشقانه ناکارآمد وسمی کدامست ؟
معنویت در حل مشکلات روانی بیرون‌زاد راهگشاست
تعریف و طبقه بندی کودکان استثنایی
اعلام ضوابط کارورزی، برگزاری کارگاه و دوره‌های توانمندسازی روانشناسی
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی