جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۳ / ۱۲:۴۴
کد مطلب: 23470
۰

چگونگی افزایش اعتماد به نفس در کودکان

چگونگی افزایش اعتماد به نفس در کودکان
به گزارش میگنا، مهناز استکی، روانشناس بالینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: در هرم یادگیری مردم شناختی همیشه از حس به حرکت سپس به ادراک و بعد از آن به رفتار می رسد و برای بالا رفتن اعتماد به نفس کودک باید به این مراحل توجه کنیم و مهارتهای رفتاری کودک را رشد بدهیم.

وی اظهار داشت: برای رشد توانمندی‌های کودک ابتدا باید توانمندی‌های کودک را بشناسیم وی در ادامه افزود: از جمله راهکارهایی که کمک به رشد اعتماد به نفس در کودکان می‌کند توجه کردن به حرف‌های بچه‌ها است بدین معنا که وقتی کودک با شما صحبت می کند دست از کار بکشید و به حرف او توجه کنید تا کودک احساس مهم بودن کند، راهکار دیگر این است که از کارهای خوب کودک تجلیل کنید و روی توانمندی‌های او تاکید کنید و کودک را با دیگران مقایسه نکنید و در گام آخر اجازه ریسک کردن به کودک بدهید.

استکی در پایان هشدار داد: پایین بودن اعتماد به نفس در کودکان آسیب‌های اجتماعی فراوانی به کودک می زند و شخصی که از کودکی اعتماد به نفس پایینی دارند و تحت درمان قرار نگیرد ممکن است در آینده در هویت یابی، انتخاب همسر و دیگر روابط اجتماعی دچار تزلزل شود.

میگنا: کودک را همواره زیر سپر خود نگیرید تا تجربه کردن را بیاموزد.
والدین باید به کودک کمک کنند تا اعتماد به نفس در وی بوجود آید. والدین باید به بچه ها اجازه بدهند که دچار اشتباه شوند و برای نوبت بعدی برای جبران اشتباه او را تشویق کنند تا کار اشتباه را تکرار نکند اعتماد به نفس نقش مهمی در موفقیت فرد دارد. کودکان حساس اند و برای یادگیری نیاز به تشویق دارند. پدر و مادر و بزرگسالان باید از آنها حمایت کنند. اعتماد به نفس با حمایت صحیح والدین از کودک شکل می گیرد.

برای ایجاد اعتماد به نفس در کودک چه باید بکنید؟
۱-مهم ترین نکته این است که کودکان باید تصور مثبتی از خود داشته باشند. تصور مثبت یعنی اینکه به خود اطمینان داشته باشند. افراد مثبت اندیش و مطمئن، از زندگی خود لذت می برند و در شرایط سخت تسلیم نمی شوند. کودکان هم همین طور. برای اینکه اعتماد به نفس داشته باشند، باید پدر و مادر، این اطمینان را در آنها ایجاد کنند. این حس، مادرزادی نیست. محیط اطراف این حس را در او شکل می دهد. اعتمادی که والدین در او ایجاد می کنند باعث می شود که کودک بتواند از پس چالش ها و مسائل مختلف برآید.

 ۲- کودک را همانطور که هست قبول داشته باشید. بخاطر هر کار درستی که انجام می دهد، باید او را تشویق کنیم. مثلاً نباید بگوییم “خیلی بچه خوبی هستی”. باید بگوییم “چقدر اتاقت را قشنگ و مرتب کردی. خیلی منظم هستی”. اگر کودک اشتباهی انجام داد، بدون عصبانیت و فریاد، باید او را متوجه اشتباهش کنیم. آنها باید بدانند که بدون خطا کردن، موفق نمی شوند.

 ۳- کودکان خودشان به مرور تجربه کسب کرده و یاد می گیرند، اما زمان بر است و کمی هم شلوغ کاری دارد. صبور باشید و خودتان را ناراحت نکنید. به کودک فرصت دهید تا چیزهای جدید را کشف کند. بگذارید اشتباه کند و از آنها درس بگیرد. شما هم کمکشان کنید. به آنها افتخار کنید، چه در کارشان موفق شوند و چه نه. بچه هایی که اعتماد به نفس دارند، از یادگرفتن چیزهای جدید خسته نمی شوند.

 ۴- الگو باشید.
بچه ها بیشترین آموزش ها را از شما می گیرند و رفتارهای بزرگسالان را، چه خوب و چه بد، تقلید می کنند. آنها می خواهند مانند بزرگترها باشند. اگر ببینند فحش می دهید، فحش می دهند. ببینند دعا می کنید، دعا می کنند. ببینند به دیگران کمک می کنید، آنها هم سعی می کنند کمک کنند. کسی که با بچه ها بدرفتاری کند، بچه هم همان اخلاق را پیدا می کند.

نکات و هشدارها

اگر رفتارها و عادات کودک خود را بشناسید، راحت تر می توانید در ایجاد اعتماد به نفس به آنها کمک کنید. زیاد سخت نگیرید و کودک را سرزنش نکنید. چون به اعتماد به نفسش لطمه وارد می شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.